11 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag wachtte het middenmoot duel in en tegen Susteren. Onder lenteachtige omstandigheden begonnen beide ploegen om 14.30u op Sportpark Suestra aan dit duel.

Beide teams begonnen wat afwachtend aan het duel. Bekkerveld had iets meer een veldoverwicht, maar echte kansen voor het doel leverde dit niet op. Een kopbal van Joep op de Kamp ging helaas naast en aan de andere kant kwam Susteren enkele malen gevaarlijk door. Na 30 minuten spelen kreeg Bekkerveld in 1 minuut tijd 2 dotten van kansen. Een schot van rand 16 door Sil Lardinois werd knap gered door keeper Cleber van Susteren. Een minuut later kreeg Sil een riante kopkans een vrije kopkans. De keeper van Susteren redde echter weer. In de slotminuut kreeg Susteren dot van een kans een scrimmage voor het doel van Bekkerveld resulteerde in een schot van de spits van Susteren, welke gelukkig langs de goede kant van de paal ging voor Bekkerveld. Na deze grote kans floot de leidsman voor het rustsignaal. Het spel aan Bekkerveld was hoopgevend, dit gaf trainer Cooky Voorn in de rust ook aan. We moesten rustig blijven en de kansen wel gaan benutten.

In de tweede helft startte Bekkerveld fel en liet het meteen zien dat het hier kwam voor de volle drie punten. Na 5 minuten gespeeld te hebben resulteerde dit in een prima Bekkerveld aanval. De bal werd miraculeus van de lijn gehaald door Susteren. Hoewel Bekkerveld juichte, besloot de leidsman dat de bal de achterlijn niet gepasseerd was. Er moest doorgespeeld worden bij een 0-0 stand. Een paar minuten later, wederom een prima Bekkerveld aanval, in eerste instantie werd een inzet van Thommie Vluggen nog gekeerd door de doelman. In de rebound maakte Demsey Dowson een mooie actie, liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en sloot kansloos diagonaal achter de doelman. 0-1 voor de blauw-witte zebra’s, een enorme ontlading bij zowel de spelers als de bank als resultaat. Nu moest er doorgedrukt worden. Waar iedereen dit verwachtte kwam Susteren 2 minuten later uit het niets op gelijke hoogte. Een fout in de omschakeling aan Bekkerveld zijde zorgde ervoor dat de spits van Susteren een niet te missen kans kreeg. Doelman Rik Klyn was kansloos. 1-1. Een bittere pil, zeker omdat Bekkerveld goed in de wedstrijd zat. Na de 1-1 had Bekkerveld het lastig en drukte Susteren Bekkerveld terug. Enkele mogelijkheden ontstonden voor de groenen uit Susteren, maar doelman Rik Klyn had enkele prima reddingen. Na deze 10 minuten nam Bekkerveld onder leiding van de prima spelende Erwin Hermans de regie weer in handen. Nadat de vlagger van Susteren werd weggestuurd omdat hij volgens de leidsman ten onrechte voor buitenspel vlagde volgde er even wat tumult op het veld. Nadat dit weer was weggezakt kreeg Bekkerveld, 5 minuten voor tijd een vrije trap aan de linkerkant op 20 meter van het doel. Erwin Hermans bracht de bal prima voor en Joep op de Kamp kopte de bal snoeihard achter de doelman. Een explosie van vreugde volgde. Echter had de nieuwe vlagger van Susteren buitenspel geconstateerd, de goede leidende leidsman nam dit signaal over. Helaas voor Bekkerveld.

In de laatste minuten golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen nog een paar kleine kansjes op de winst. Na 93 floot de scheidsrechter voor het laatst en moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt. Het spel was wederom goed van de blauw-witte zebra’s. Nu nog wat dodelijker voor het doel zijn, dan komen de overwinningen weer snel.

Komende donderdag speelt Bekkerveld in de beker thuis tegen Oss’20 uit Oss. Dit is de koploper van de hoofdklasse. Het beloofd dus een zware dobber te worden. Maar beker is beker en kan alle kanten op. Hopelijk komt er donderdag veel publiek op af om de mannen te steunen. Aanvang is 20.00u op Sportpark A Gene Bek.

Volgende week zondag wacht wederom een thuiswedstrijd, dan moet er voor de competitie gespeeld worden tegen De Valk uit Valkenswaard.

Tekst: Tom Pouls, foto's Jaap Jan Slot