Uit de oude doos - RKSV Bekkerveld

Uit de oude doos

Uit de oude doos

RKSV Bekkerveld werd 28 mei 1944 opgericht. Getuige het verslag van de eerste Algemene Ledenvergade-ring beschikte men toen nog niet over een typemachine, te zwijgen over een computer met een tekstverwerker. Notulen van vergaderingen werden handmatig uitgeschreven en in mappen en/of dozen gearchiveerd. Men kon toen nog niet bevroeden dat ooit het archiveren digitaal kon plaatsvinden. Het woord 'digitaal' was onbekend. In september 2014, meer dan 70 jaar later, hadden enkele leden van RKSV Bekkerveld zich bereid gevonden om dit digitaliseren van het archief ter hand te nemen. In de jaarvergadering van 29 december 2009 werd het initiatief met instemming begroet. Uiteraard was het digitaliseren een dynamisch proces. Onder andere foto's, krantenartikelen, wedstrijdver-slagen, notulen, jaarrekeningen en uitgaven van het clubblad zijn verzameld, gescand en vervolgens gerangschikt. Gevoerde interviews vulden deze verzamelde gegevens aan. Ondanks dat het digitaliseren nog lang niet is afgerond, is besloten om uit de verzamelde gegevens de geschiedenis van RKSV Bekkerveld te distilleren. Vooralsnog beperkt zich dit tot de eerste 75 jaar.

Deze geschiedenis word inzichtelijk gemaakt door per seizoen algemene informatie over de club te verschaffen en vervolgens over dit seizoen de sportieve prestaties per elftal weer te geven. De verzamelde gegevens, omgezet in PDF-bestanden, vormen de bijlages van de geschiedenis. Regelmatig wordt in de teksten het #-teken gebruikt. Dit geeft aan dat iets nog niet bekend is. Daarom is het ook met geel gemarkeerd. Het geel markeren wordt ook gebruikt om aan te geven dat de gemarkeerde tekstof andere onderdelen niet voor 100 % op juistheid geverifieerd zijn kunnen worden.

De komende tijd zal de geschiedenis van RKSV Bekkerveld op de website van RKSV Bekkerveld worden gepubliceerd. Regelmatig zal kriskras door de geschiedenis van RKSV Bekkerveld een seizoen worden gepresenteerd. Hierbij wordt eenieder uitgenodigd om eventuele omissies in deze geschiedenis aan ons kenbaar te maken. Aanvullingen worden uiteraard ook op prijs gesteld. Omissies en aanvullingen kunnen via het volgende e-mailadres worden doorgegeven:  wjp.valkenburg@gmail.com

U kunt zelf foto's uploaden via het tabblad "Fotos uit de oude doos" en dan te kiezen voor zelf bestanden uploaden.
Een korte omschrijving is dan op zijn plaats, met daarbij (indien van toepassing) een beschrijving van het moment, het team, personen zichtbaar op de foto en het jaartal/seizoen.

Onderstaand de gepubliceerde nieuwsberichten "uit de oude doos".

Uit de oude doos: het allereerste kampioenschap

28 mei 10:30  In de rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.meer »

145x gelezen

Uit de oude doos: voor het eerst naar de eerste klasse

7 mei 11:00  In de rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.meer »

340x gelezen

Uit de oude doos: voor het eerst naar de tweede klasse

13 april 15:30  In de rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.meer »

412x gelezen

Uit de oude doos: Op bezoek bij Cruyff en winst Bisschopsbeker

16 maart 14:15  In de nieuwe rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.meer »

250x gelezen

Uit de oude doos: Bekkerveld heette ooit Eurania en Elf Vrolijke Voetballers

23 februari 9:00  In de nieuwe rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.meer »

511x gelezen

Uit de oude doos: vier kampioenen in 1976-77

2 februari 10:00  In de nieuwe rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.meer »

346x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!