Scheidsrechter

Gene Hoop

Accommodatie

Onbekend

Ook voor deze  zaterdag had de tegenstander, Alfa Sport (Puth-Schinnen), midweeks een bericht naar teammanager Guido gestuurd. Een tekort aan spelers voorkwam een derde treffen met Alfa Sport in een termijn van een paar weken.

Vervolgens is het aan Guido wel besteed om op korte termijn ergens een tegenstander vandaan te halen. Het werd dit keer het sterke V.V. Schaesberg.

V.V. Schaesberg, een fusieclub van het vroeger op Leenhof spelende Kolonia en het  “op de Streep” spelende RKONS. Het terrein van Kolonia was verborgen achter een betonnen schutting aan de Schaesbergerweg en ingeklemd door “het Miljoenenlijntje”. De ligging van het veld  van RKONS, prachtig in een kuip, schitterend veld met een lange trap naar beneden (en uiteraard ook naar boven). Op Leenhof is het speelveld veranderd in een weg, op het ONS-terrein staan woningen. In de tachtiger jaren is Kolonia verhuisd naar het huidige sportpark Strijthagen,; in dit millennium (2003) zijn beide verenigingen gefuseerd. Opmerkelijk is het feit, dat Kolonia door de gemeente werd gedwongen te verhuizen vanwege een ledengebrek/vergrijzing op Leenhof. De nieuwe wijk was ontstaan op Strijthagen. Waar kennen we dat tegenwoordig van?

Dan de wedstrijd. Er werd voor de verandering om 16.30 uur afgetrapt op het tweede veld; de gebruikelijke wissel naar veld 1 was dan weer na de pauze. Guido had een ruime selectie en sterke bijeengesprokkeld, waardoor we in beide helften dertien spelers hadden. In de rust werd  Patrick vervangen door Felix. Vanaf de aftrap bleek, dat beide ploegen wat betreft speelsterkte aan elkaar gewaagd waren. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kwamen wij nu niet in de openingsfase op achterstand. Mees van ’t Hoff opende de score. Lang genieten was het niet. Een van richting veranderde voorzet plofte pardoes over onze doelman bij de tweede paal tegen het net!

En toen… de actie! Ger Ravensteijn, de op een na oudste speler op het veld, begon aan dé actie! Weergaloos! Kappen, draaien, stoppen, kijken, panna! Vier tegenstanders zette hij te kijk inclusief de doelman en scoorde 2-1. De domper kwam snel. Een misverstand tussen laatste man en doelman werd door de spits met veel moeite afgemaakt, via binnenkant paal.

De tweede helft was het spel van beide ploegen gelijk aan de eerste helft: veel goed voetbal met maar één doelpunt. Andres Jurewicz beloonde zichzelf met de titel matchwinnaar door de 3-2 binnen te schieten. Ondanks kansen over en weer werd er, mede door toedoen van de beide verdedigingen, niet meer gescoord.

Deze prima wedstrijd stond onder de prima en bekwame leiding van Gene Hoop.

De derde helft, een heel belangrijk onderdeel van de zaterdagmiddag, was weer druk bezocht.

Zaterdag 18 november staat de thuiswedstrijd tergen Patro Eijsden op het programma. Ik durf dit niet met de volle overtuiging uit te spreken omdat de laatste wedstrijd alleen plaats en tijdstip correct doorgegeven waren.

Aan- en afmelden op de gebruikelijke wijze: woensdag voor de training bij Guido!