Datum

4 november 2017 17:00

Accommodatie

Onbekend

Maakte ik vorige wedstrijd tegen Zwart-Wit ’19 melding van Murphy ’s Law, deze zaterdag was het Murphy XL. Het ging midweeks van start met de afmelding van LHC. Personele problemen in het Kerkraadse werd op tijd gemeld en creatieve Guido kon aan de slag. Resultaat was dat hij vrijwel meteen een tegenstander vond met het gelijke probleem: Alfa Sport. De opmerkelijke volgers van de veteranen zullen meteen vragen: wat alweer? Daar hebben jullie al tegen gespeeld en volgende week staat weer Alfa Sport op het programma!

Klopt volledig: de vereniging heeft als fusieclub twee veteranenteams: team een is een combinatie van de voormalige verenigingen Puth VV en SV Schinnen; team twee is het veteranenteam van oud Adveo-Oirsbeek. Dit laatste team was vandaag onze tegenstander, het eerste team staat volgende week op het programma. Tot zo ver Murphy? Neen dus. Hadden wij vorige wedstrijd geen scheidsrechter, vandaag ook niet. Hadden wij vorige week twaalf spelers en de tegenstander tien, nu hadden wij er maar tien bij de aftrap. Felix stond al omgekleed in tenue te vlaggen bij een jeugdwedstrijd en zou vervolgens ons team completeren. Daarnaast waren nog spelers geleend of gehuurd! Grensrechters? Onbekend, niet aanwezig. Tijdstip van aftrap werd door een ongeluk bij een eerdere wedstrijd een stief kwartiertje later…

De reservespeler van de gasten werd bereid gevonden deze wedstrijd te leiden. In geval van blessures moest dan maar naar een oplossing gezocht worden.  Deze scheids hield het lang vol en bij de wissel zou nu de zoon van Patrick de leiding op zich nemen. Na het gebruikelijke aftasten in de eerste minuten lag de bal bij de eerste de beste Alfa-aanval, bijna traditiegetrouw en in ondertal, al in ons doel: de voorwaartse schoot van goed twaalf meter de bal stijf in het kruis. Bekkerveld zocht vervolgens nog fanatieker de aanval, de meeste verdedigers speelde nu wel vanuit hun positie, maar doelman, paal (1 keer) en lat (3 keer) stonden vooralsnog doelpunten in de weg. Even voor rust viel de welverdiende gelijkmaker.

Na de pauze scoorde Alfa uit een spaarzame tegenstoot (1-2) maar dat mocht niet baten. Kans op kans miste de thuisploeg. Met als hoogtepunt… een kans op twee meter voor het doel, geen verdediger in de buurt, alleen de doelman op de lijn en toch… Bewuste speler zag dat de doelman de benen uit elkaar had staan en zag zijn kans schoon (of  toch niet). Na de wedstrijd werd toch even bij de tegenstander nagevraagd of de bewuste doelman wel een doelman was of toch een doelvrouw. Dit vanwege de snelheid waarmee hij zijn benen stijf tegen elkaar bracht….

Door de verlate aftrap stonden wij de tweede helft weer met tien man toen een van ons wegens een afspraak vertrok. Vervolgens werd ergens in de kantine ene zekere René bereid gevonden om ons alsnog te versterken. Uit privacy-oogpunt is het niet toegestaan om verdere informatie over deze speler te verstrekken.

Nu vielen de doelpunten wel en Patrick (2X), Guido en “verdediger” Stefan stond bij het eindsignaal de stand van 4-2 op het bord. Geflateerd? Voor de gasten wel gezien het aantal kansen en het aantal malen dat het ijzer geraakt werd.

Een compliment voor de beide scheidsen is ook op zijn plaats. Zonder grens aan beide kanten de wedstrijd fluiten kan oop bij veteranen moeilijk zijn.

De derde helft was al iets drukker bezocht als normaal. Zal wel komen omdat Roda niet thuis speelde…

Zaterdag a.s. (weer) Alfa Sport thuis, aftrap 17.00 uur. Bijeenkomst 16.15 uur. Aan- en afmelden zoals gebruikelijk!