Datum

28 oktober 2017 16:00

Accommodatie

Onbekend

Het leek zaterdag bij de veteranen in vele opzichten Murphy ’s law. Teammanager Guido had midweeks de geplande wedstrijd  in Eys om moeten zetten in een thuiswedstrijd, het tijdstip van aftrap werd vervroegd naar 16.00 uur. Daarnaast regende het weer de bekende afmeldingen. Elf spelers had hij weten op te trommelen; De twaalfde speler was onderweg uit het buitenland. Dat betekende, dat de geplande graswedstrijd weer een wedstrijd op plastic werd. Het is niet bekend of de burgemeester van Eys Wittem deze wedstrijd had verboden vanwege de verwachte toestroom van supporters….

Het volgende probleem… de scheidsrechter. In onderling overleg met de tegenstander werd besloten om Jasper van 12 jaar, de zoon van Andreas Jurkewicz, de taak van scheidsrechter te geven. Hij werd geassisteerd door twee grensrechters van ongeveer gelijke leeftijd. Het arbitrale trio in de eerste helft leidde de wedstrijd nog goed ook; er werd amper “gerouweld!”

De thuisploeg, of gasten zoals u wilt, verschenen met tien spelers aan de aftrap. Er waren nog twee man onderweg maar die hadden Bekkerveld zelfs na afloop van de wedstrijd nog niet bereikt… Binnen het kwartier stond Bekkerveld op een 2-0 voorsprong door Mees en Andreas. De tien tegen elf-situatie werd door de blauwe zebra’s perfect uitgespeeld. Dat de doelpunten vrij gemakkelijk tot stand kwamen, leidde bij de thuisclubspelers tot enige arrogantie. Na het tweede doelpunt hield de Bekkerveld-verdediging het verder voor gezien; de backs en voorstopper stormden naar voren en stonden vaak nog dieper dan de spitsen… En op deze leeftijd is het teruglopen in de positie een hele opgave.

In de rust werd “een en ander recht gezet”. Althans, zou je denken. Om het evenwicht in aantal spelers tussen beide ploegen gelijk te maken, boden plots drie spelers aan om de moeilijke taak van Jasper over te nemen en de wedstrijdleiding op zich te nemen.

De tweede helft begon, zoals de eerste helft geëindigd was. De backs waren in geen velden of wegen te bekennen, de halfspelers renden achter de aanvallers van de tegenstander aan en in het veld waren de partijen nu wel aan elkaar gewaagd. Een cadeautje van de thuisclubdoelman, hij schoof de bal bij het uitverdedigen pardoes in de voeten van de Zwart-Wit-spits, werd gretig uitgepakt en de voorsprong was gehalveerd. Waarschuwing? Nee, de backs waren na de aftrap weer vertrokken naar de voorhoede. Felix had met de aanvallers van de tegenpartij in de middenstip een kaartclubje kunnen beginnen. Hij stond alleen tegen drie aanvallers. Wat gevraagd werd, gebeurde ook. Door matig ingrijpen van de weinige verdedigers die wel op hun plaats stonden, scoorde Zwart-Wit kort voor tijd een schitterende wijze de gelijkmaker. Na het laatste fluitsignaal van scheid Gerard vertrok het overgrote deel van de spelers naar “de kathedraal van het zuiden” om Feyenoord te aanschouwen…

Volgende wedstrijd: zaterdag uit naar LHC, aftrap 17.00 uur. Aan-en afmelden voor woensdag op de gebruikelijke wijze.