Scheidsrechter

Hans Schrijnemaekers

Accommodatie

Onbekend

De eerste minuten van de veteranenwedstrijd schijnen toch moeilijk te zijn. Weer lag de bal binnen de kortste keren na de aftrap in het Bekkervelddoel. OVCS deed het, Haanrade deed het… En toch ging het ook nu weer fout. Vanaf de aftrap een bal binnendoor en de buitenspeler van Sportclub stond vrij voor de doelman. Een slepende beweging van de aanvaller was voldoende om de score te openen.

De volgers van de veteranen zullen vragen: Sportclub ’25? Er stond toch een wedstrijd tegen VV Neerbeek op het programma. Deze vereniging kreeg geen elftal op de been; de tegenstander van de gasten uit Bochholtz trof met Haanrade eenzelfde lot. Internet is dan een effectief hulpmiddel. De e-mails en apps met als titel “tegenstander gezocht” zijn dan zéér effectief. Twaalf spelers had Guido weer kunnen charteren; Marcel Wingen werd geleend van het achtste en Hans Schrijnemakers, hoewel licht geblesseerd floot deze partij onopvallend, dus goed.

Na de snelle achterstand ging de thuisclub verbeten op jacht naar eerherstel. Veelvuldig en langdurig balbezit sloopte de krachten en moraal bij de tegenstander. Bij rust was de schade gerepareerd. Patrick met een zwabberend afstandsschot, met een bijna klassieke fout van de doelman,  en Nouri bepaalden de ruststand op 2-1. Geflatteerd? Zeker. Gezien het aantal opgelegde kansen hadden er nog wel drie goals bij geprikt kunnen worden.

Na de rust werd dat scoren binnen de kortste keren ingehaald; daarnaast scoorden de gasten nu niet met de eerste aanval. Nuri (2 maal), Guido en Patrick maakten het halve dozijn vol. Er waren nog genoeg mogelijkheden om te scoren maar doelman en gebrek aan scoringsdrift hielden verdere doelpunten van het scorebord.

Het slotwoord was, net als het openingswoord, voor de gasten. Balverlies door een goed jagende spits leverde alsnog een kans op voor de weinig aandringende bezoekers. Na drie keer raken lag de bal weer in het thuisclubdoel.

Bij het veteranenteam ontbraken onder andere Ger Ravensteijn en Paul Spijkers met lichamelijke klachten. Heren, beterschap gewenst.

De derde helft was redelijk goed bezocht en gezellig. Of dit toch komt door Roda? Tuurlijk, de gasten waren ook redelijk sterk vertegenwoordigd, maar ik heb andere tijden met deze groep meegemaakt. Om 22.00 uur met nog een man of 25 aan de derde helft…

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Schinnen op het programma. Aftrap 17.00 uur, vertrek 16.00 uur. Dus zal de teamleiding weer de handen vol hebben om voldoende spelers te charteren. Roda trapt namelijk al om 18.30 uur af.