Datum

2 december 2017 17:00

Accommodatie

Onbekend

Er zijn van die wedstrijden, ook bij de veteranen, waarbij je na afloop de vraag stelt: was dit wel leuk? Zo’n wedstrijd speelden de veteranen zaterdag tegen RKSVB uit Ubachsberg. Midweeks was er al besproken dat de tegenstander, mogelijk, te weinig spelers had; zaterdag stonden er negen aan de aftrap en meldde zich halverwege nummer tien. De thuisclub had er elf, waarbij een paar huurlingen. Om toch een leuke partij er van te maken, werd een gehuurde “Bekkervelder” bereid gevonden om het rood van de gasten aan te trekken. Ook met tien tegen tien werd het een eenzijdige partij. Een speler van de thuisclub kreeg de ingeving, dat de thuisclubdoelman maar met de laptop op het veld kon staan en tijdens de wedstrijd dit verslag kon maken; daar had hij immers alle tijd voor.

Als doelman zijn dit van die wedstrijden, waarbij je alleen maar de pech kunt hebben dat een doelpoging pardoes, kansloos, raak kan zijn… en dan heb je niet alleen tijdens de wedstrijd een probleem; tijdens de derde helft zijn de problemen des te groter… Zo ver kwam het zaterdag niet. Twee hoekschoppen en een paar verdwaalde dieptepasses waren zijn aandeel in een verdere eenzijdige partij. In de tien tegen tien kwam de thuisclub snel op voorsprong en de gasten kwamen niet of nauwelijks over de middenlijn. Toen de laatste, verlate, gastenspeler inviel, hadden de bezoekers plots een elftal, terwijl de thuisclub in ondertal speelde. Stefan loste dat in de rust op. Bij de gasten ontstond enige irritatie door het, kansloze, wedstrijdverloop; dat uitten zij door in de verdediging de vrije ballen richting tweede veld te sturen of over de afrastering te jagen.

R.K.S.V.B, Rooms Katholieke Sport Vereniging Bernardus (11 jaar ouder dan Bekkerveld), heeft het probleem, dat veel jongeren wegtrekken uit het heuvelland. Dat is ook te zien aan de leegstand in het dorp. velen onder ons weten waar fietsen- en brommerwinkel Franssen de zaak had “op gen Berg”. Staat leeg! Zoek je een (koop)huis buiten Heerlen/Parkstad?

Met twee seniorenelftallen, een damesteam, veteranenteam en enkele jeugdelftallen heeft deze vereniging iets, waar veel verenigingen jaloers op zijn: twee grasvelden. Je mag wel spreken over biljartlakens. Meest prominent oud-lid van RKSVB is, volgens de overlevering, oud-eerste-elftalspeler van Bekkerveld Henk Habets, huidige wereldkampioen tafelvoetbal.

De wedstrijd was snel gespeeld. Bij rust stond er een niets eens geflatteerde 5-0 op de teller. Guido scoorde drie keer maar dit was geen hattrick. Felix verstoorde of onderbrak Guido’s scoringsdrift door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Patrick bepaalde de ruststand op 5-0 met een “korte afstandsraket”.

Na rust deed Ger van zich spreken door, aan zijn stand verplicht, de zesde treffer voor zijn rekening te nemen. Nadat Guido en Felix de openingsdoelpunten voor hun rekening hadden genomen, zorgden zij in omgekeerde volgorde voor het slotakkoord.

Na afloop werd in het kleedlokaal geopperd, dat deze tegenstander met dubbele cijfers naar huis gestuurd had moeten worden. Zo veel kansen bleven onbenut, een tegenstander die het vijandige doel maar van heel ver gezien heeft en als ze dan al zicht kregen op het doel van schrik balverlies leden. Daar staat tegenover, dat de tegenstander voor de toekomst de zin om nog te spelen ontnomen wordt. “Het was goed, zo!” opperde een veteraan van de thuisclub onder de douche.

De vriendschappelijke partij stond onder de onopvallende leiding van Gene Hoop. Hij kende geen problemen met deze partij voetbal.

De laatste wedstrijd voor het “winterreces”, het was afgelopen zaterdag al koud, is ook weer een thuiswedstrijd. 9 december wacht de thuiswedstrijd tegen NEC’92. Aftrap 17.00 uur, bijeenkomst om 16.15 uur.

Aan-en/of afmelden op de gebruikelijke wijze uiterlijk woensdag!