Datum

16 september 2017 17:00

Accommodatie

Onbekend

Als zaterdag in de rust een buitenstaander getuige geweest was in het veteranenkleedlokaal, had hij of zij zich gewaand bij Het programma Voetbal Insite. De meningen over de aanpak van de tweede helft werden in meest innovatieve tactische vormen gepakt, van 6-4-0, 6-2-2, 8-1-1 over 5-3-2 naar 5-4-1. De opmerkingen hadden een hoog Johan Derksen-gehalte… Het elftal werd dooreen geschud, waarbij alleen de doelman op zijn plaats bleef staan! De meeste spelers hadden hierover wel een mening, De meest opvallende opstelling werd gemaakt met twaalf spelers; dit werd pas ontdekt, nadat iemand wijs vroeg wie de grensrechter was…

Daarbij was het begin van de wedstrijd nogal voortvarend. De gasten trapten af en binnen de minuut lag de bal al in hun doel. Ralph scoorde na een goede actie in de korte hoek. Een minuut later mocht de thuisclub aftrappen. Een fout in de verdediging werd door OVCS genadeloos afgestraft. Twee minuten gespeeld, drie keer afgetrapt…

De thuisclub, met een kader van 13,5 speler (Felix kwam er na rust pas bij), mocht de volgende nieuwe aanwinst presenteren: Jos Gullicker. Met al die nieuwe aanwinsten lijken de veteranen toch wel een beetje op Roda. Jos werd door de leiding langzaam gebracht; hij speelde in de eerste helft een stief kwartiertje mee.. Marcel Zegels maakte zijn comeback, rentree? Grote afwezigen vandaag waren onze topscorer Chanan en Andreas.

De Sittardse gasten  lieten de eerste helft de bal goed rond gaan, zonder dat de thuisploeg daar een goed antwoord op had. Een aantal Bekkerveldverdedigers kreeg het niet belopen, stond regelmatig te ver van de tegenstander af of was vaker in het strafschopgebied van de tegenstander te vinden. Een charge van Ralph (in de competitie op zijn minst goed voor geel) in het eigen strafschopgebied leverde de bezoekers een strafschop en een doelpunt op. De volgende verdedigingsfout, geen of te late reactie op een perfecte steekbal, betekende  de 1-3 ruststand.

Na de eerder genoemde amusante pauze was de eerste aanval van de gasten weer raak: een verdekt schot zette de thuisclubdoelman voor een voldongen feit 1-4. Wedstrijd beslist zou je zeggen. Toch kregen beide teams nog voldoende kansen om de (tussen)stand te veranderen, maar alert keeperswerk en ongeconcentreerde afronding zorgden voor de eindstand van 1-4.

Mogelijk dat het bestuur een contact moet opnemen met Roda JC. Niet voor spelers maar om het tijdstip van spelen te veranderen. Tijdens de gezellige derde helft was een aantal veteranen vertrokken om in het Parkstad Limburg stadion naar ????? te gaan kijken. Als Roda ’s nachts zou gaan spelen, mis je ook niets …. En onze derde helft is sterk bezocht en gezellig.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen WDZ op het programma. Eindelijk, wij mogen weer eens op echt gras spelen. Aftrap 17.00 uur, vertrek 16.00 uur en afmelden op de gebruikelijke wijze