C.M.A.A. Meisen

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De belangrijkste wedstrijden worden aan het einde van het seizoen gespeeld. Zo is het ook met de thuiswedstrijd van Bekkerveld2 tegen Erp2. Winst betekent dat Bekkerveld2 zich ook volgend seizoen Reserve Hoofdklasser mag noemen. Elke andere uitslag zal zorgen voor een spannende laatste competitieronde. Bekkerveld’s filosofie indachtig en mede gedwongen door de schorsing van good-old Danny Grooten begint de thuisploeg met een hele jonge ploeg. Ga maar na: in de basis staan liefst 6 tieners. Te weten Mirco Bindels (19), Jeffrey Pieters (18), Stijn Hogervorst (15), Tim Niemarkt (19), Stijn Vlecken (16) en Senne Thijssen (15). En ook op de bank heersen de puistjes. In de vorm van Ryan Dubois (18), Gery Mommertz (15), Marijn Gulpen (19) en Jop Engelen (17). Daartegenover staat een door de wol geverfd Erp2. Doordat ook de zeer ervaren assistent-trainer Jan Datema namens Bekkerveld2 niet aanwezig is, is de taak zwaar voor trainer Niels Franzen. Om zijn piepjonge ploeg in veilige haven te loodsen.

De wedstrijd begint onder ideale weersomstandigheden. Het begin is echter onrustig van beide kanten. Niet vreemd gezien het belang van de wedstrijd. Stijn Vlecken heeft er in ieder geval wel zin in. En zet de verdediging van Erp2 telkens vroeg onder druk. Waardoor de gasten telkens snel balverlies leiden. Het is ook Vlecken die na een dik kwartier de bal panklaar legt voor de voeten van Tim Niemarkt. Niemarkt blijft kalm en legt de bal in het netje achter doelman Michel Wagemans. Daarmee heeft Bekkerveld2 al vroeg in de wedstrijd de gewenste voorsprong te pakken. In de eerstvolgende aanval van Erp2 dan bijna de gelijkmaker. Rob van Rijbroek mist vrijstaand bij de tweede paal een reuzenkans. Bekkerveld2 speelt hierna erg slordig. En biedt Erp2 hiermee de gelegenheid om ook in de wedstrijd te komen. Erp2 wordt gaandeweg de eerste helft ook sterker en sterker. Maar doelkansen zijn schaars. Aan beide kanten. De wedstrijd kabbelt zodoende naar de rust. Bij de gastheren lijken een aantal spelers, zeker gezien het drukke programma van de laatste weken, al naar het einde te snakken.

Na de pauze is er direct een grote kans voor Bekkerveld2. Aanvoerder Sil Lardinois legt vanuit een hoekschop de bal panklaar voor de voeten van centrale verdediger Dominique Hennemann. Die de bal van dichtbij tot ontzetting van voornamelijk hemzelf hoog over doel jaagt. In de contra-attack een goede aanval van Erp2. De scherp ingeschoten bal kan door Mirco Bindels met de vingertoppen uit doel worden getikt. Per kerende post een kopbal van aanvaller Senne Thijssen namens Bekkerveld2 richting het doel van Erp2. Wagemans kan de bal liggend uit de hoek tikken. We zijn slechts 10 minuten onderweg in de tweede helft. Maar gevoelsmatig is er in dat korte tijdsbestek al meer gebeurd dan de hele eerste helft bij elkaar. Vervolgens blijft het spel van Bekkerveld2 erg slordig. Met veel te veel balverlies. Is dat enkel en alleen te wijten aan de afwezigheid van aanspeelpunt Grooten? Na een uur voetballen haalt iedereen met een blauw-wit hart dan toch opgelucht adem. Na een serie schoten en goed doorkoppen van de afvallende bal door Tim Niemarkt is het Dominique Hennemann die van dichtbij hard raak schiet. En daarmee zijn misser aan het begin van de tweede helft meer dan goed maakt. Met een veilige marge in de rug worden na dit tweede doelpunt Jop Engelen en Sjoerd Pellegrom in kort tijdsbestek aan de kant van Bekkerveld2 ingebracht. Dion Otten en Vlecken verlaten het veld. Nadat Pellegrom een dag eerder als basisspeler met Bekkerveld1 een periodetitel heeft veroverd, is hij nu niet te beroerd om ‘zijn Bekkerveld2’ de helpende hand toe te steken. In minuut 65 is het Pellegrom’s maatje Sil Lardinois die Wagemans dwingt tot een redding. De hard door Lardinois ingeschoten bal kan ternauwernood gekeerd worden door de goalie van Erp2. Inmiddels staat de klok bijna op 70 minuten. Als plots uit het niets Joost van Dijk namens Erp2 de aansluitingstreffer scoort. En het moet gezegd worden: vanuit een niet al te makkelijke hoek lobt van Dijk de bal prachtig over de kansloze Bindels in doel. En ineens hebben we weer een wedstrijd. Waarbij ook de belangen en de zenuwen een rol spelen. Scheidsrechter Meisen, die voordien nauwelijks moeite had om de wedstrijd in goede banen te leiden, moet nu regelmatig handelend optreden. En ook de begeleiding van beide ploegen vermanend toespreken. Dat geldt voor de staf van Bekkerveld2 in minuut 75. Als de door Jop Engelen op de paal geschoten bal via de in buitenspel staande Yvar Spanjer toch in doel belandt. Deze treffer wordt terecht geannuleerd. Maar omdat een week eerder in Gemert deze buitenspelregel niet meer geldig bleek, reageert men nu heftig op de beslissing van de scheidsrechter om het doelpunt af te keuren. Te heftig. Gelukkig regeert als snel weer het verstand. En wat rest is een spannende wedstrijd. Met een steeds meer aandringend Erp2. En een inmiddels op de counter loerend Bekkerveld2. Tien minuten voor tijd laat Pellegrom dan voor het eerst van zich horen. Zijn spectaculaire omhaal gaat echter hoog over. Het lijkt er toch op dat ook PellePower eindig is. Inmiddels begeeft Erp2 zich meer en meer op de speelhelft van Bekkerveld2. Maar zijn de kansen schaars. Mede door beulswerk op het middenveld van Yvar Spanjer. Een dikke 5 minuten voor tijd dan toch een goed schot richting de Bekkerveld-veste. Mirco Bindels kan de bal echter naast tikken. De aansluitende hoekschop levert voor Erp2 niets op. Maar wel voor Bekkerveld2 dat via Jop Engelen scherp countert. Dit maal eindigt zijn inzet niet op de paal. Maar op de lat. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd krijgt Erp2 dan nog een directe vrije trap. Op een gevaarlijke plek net buiten de zestien. De inzet van Stef Munsters smoort echter in de stevige muur die door de Zebra’s in elkaar is gemetseld. Nadat de uitstekend ingevallen Engelen diep in blessuretijd de bal heeft veroverd, besluit Lardinois dan dat het over moet zijn. Met de bal aan de voet snelt hij met grote passen richting doel. En rondt beheerst af. Voor de eindstand van 3-1 in het voordeel van Bekkerveld2. Direct hierna fluit scheidsrechter Meisen voor de laatste keer. En is Bekkerveld2 verzekert van een 11de opeenvolgend seizoen in de Reserve Hoofdklasse. Waarlijk een prestatie van formaat! Die door het talrijk opgekomen publiek wordt beloond met een klaterend applaus voor alle acteurs. Niels laat vanwege de emotie zelfs dikke tranen. Al beweert laatstgenoemde achteraf dat er sprake was van een opkomende hooikoorts.

Hiermee zijn de beslissingen onderin zo goed als gevallen. Tenzij zich een wonder voltrekt degradeert Budel2 rechtstreeks. Erp2 en Meerssen2 (dat naast drie punten ook een marge van 17 doelpunten heeft op Budel2) mogen zich opmaken voor een nacompetitie met de 6 periodekampioenen van de beide onderliggende Reserve 1e Klassen. Waarbij één plek in de Reserve Hoofdklasse op het spel staat. We wensen Meerssen2 en het vandaag verliezende team van trainer Johan van Grinsven hierbij veel succes. Voor Bekkerveld2 staat in de laatste wedstrijd van het seizoen, in Asten tegen NWC2, niets anders op het spel dan de onmetelijke eer. Een uitgelezen mogelijkheid om spelers rust te gunnen en te experimenteren met het oog op de eerstvolgende belangrijkste wedstrijd van het seizoen: de bekerfinale tegen Venray2 op 3 juni in Deurne.