M.A.G. Opsteen

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Vorige week een tegen zichzelf vechtend Bekkerveld2 tegen de nummer laatst. Vandaag een fris van de lever spelend team tegen de medekoploper uit Uden. Enige mutatie: Gianluca Martinelli op de plek van de vandaag afwezige Youri Pietersma. Wie zei ook alweer dat het kan verkeren?

Het eerste half uur is het Bekkerveld2 dat met prima combinatiespel thuisploeg Udi2 de nodige kopzorgen bezorgt. In deze fase van de strijd zijn het dan ook de gasten die de meeste en vooral de beste kansen hebben. Maar met name de vandaag zeer actieve Sjoerd Pellegrom stuit telkens op doelman Youri van der Kruijssen. Kort voor rust krijgt Pellegrom dan zijn grootste kans. Alleen voor van der Kruijssen spat zijn inzet echter uiteen op de doelpaal. In de tegenstoot krijgt Udi2 dan een enorme kans. Poortwachter Mirco Bindels heeft echter een fantastische interceptie in petto waardoor beide ploegen de eerste 45 minuten het net niet vinden.

In de tweede helft ontstaat er al snel opwinding. Als Pellegrom al dan niet in buitenspelpositie richting vijandelijke veste snelt. Udi’s aanvoerder Stefan van Hoeij stuit Pellegrom’s opmars binnen de beruchte lijnen. Het gevolg is dat de bal op de stip belandt. Met enig fortuin schiet Danny Grooten vanaf 11 meter de 0-1 op het bord. In de directe tegenstoot is het echter meteen weer gelijk. Als een vrije trap bij diezelfde en geheel vrijstaande van Hoeij terecht komt. Die simpel kan scoren. En daarmee zijn negatieve aandeel in het openingsdoelpunt wegpoetst. Maar al snel wordt de tussenstand 1-2. Eerst is het Pellegrom die op het nippertje van scoren kan worden afgehouden. De verdediging van Udi2 kan de bal echter niet voldoende wegwerken. En Yvar Spanjer schiet de afvallende bal beheerst binnenkantje voet in de kruising. Direct hierna is het wederom Pellegrom die vanaf links wegsnelt. Zijn voorzet wordt door Danny Grooten tegendraads in doel geschoten voor de 1-3 tussenstand. Er is op dat moment nog geen kwartier gespeeld in de tweede helft. Hierna gooit Udi2 alles op de aanval. Maar er is geen doorkomen aan in de hechte Bekkerveld-defensie onder aanvoering van aanvoerder Werink en jonkie Hogervorst. Er rest de Udenaren dan ook niets anders dan veel lengte naar het front sturen en de bal hoog voor de pot gooien. Maar de hachelijke situaties die hierbij ontstaan worden door Mirco Bindels, meerdere malen met gevaar voor eigen leden, overtuigend teniet gedaan. Op de counter krijgt Bekkerveld2 zelfs de beste kansen. Kort na de derde treffer al duikt Pellegrom wederom alleen op voor Kruijssen die de lage inzet kan pareren. En kort na zijn invalsbeurt kopt Senne Thijssen een afgemeten voorzet van Martinelli maar net over doel. Na enige minuten blessuretijd fluit de altijd in controle zijnde scheidsrechter Opsteen, die er zelfs niet voor terugdeinst om de normaal gesproken nogal recalcitrante assistent scheidsrechter van Bekkerveld2 in het gareel te houden, voor de laatste maal. En wint een Bekkerveld2 voor de tweede keer ooit in Uden. Waarbij die eerste overwinning zelfs dateert uit een tijdperk van illustere namen als Jan Datema, Florian Gatignon, Kay Houtackers en Jos Haan.

Volgende week zondag wacht alweer de volgende tegenstander. Niemand minder dan Someren2 is dan de opponent op A Gene Bek. Een tegenstander die slechts één plaats hoger op de ranglijst staat dan Bekkerveld2. En waar dit seizoen qua uitslagen geen enkele peil op valt te trekken. Maar die ook zonder de twee verliespartijen tegen laagvlieger Meerssen2 gewoon volop in de titelstrijd verwikkeld zou zijn.

Zie https://www.bekkerveld.com/343/7301/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=2 voor het tijdens de wedstrijd gemaakte liveblog. En daarnaast https://bit.ly/2EN58ju voor de door Dimitri Thijssen gemaakte fotoreportage van deze wedstrijd.