Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De kelderkraker tegen Budel2 werd door Bekkerveld2 in bijna exact dezelfde opstelling begonnen als in de voorgaande competitiewedstrijd. Enkel de door vrouwen uitgeputte Gianluca Martinelli wordt uit voorzorg op het bankje gezet. Zijn logische vervanger is Lars Vincken.

De eerste helft is van beide kanten niet al te best. In een laag tempo wordt de bal continue naar de verkeerde kleur geschoven. Budel2 speelt nauwelijks kansen uit. En de kansen die Bekkerveld2 creëert ontstaan uit een individuele actie. Of wanneer de bal lukraak voor het doel van de boomlange Don Driessen wordt geslingerd. Hoogtepunt van de eerste helft vormen de acties van Lars Vincken die keer op keer langs zijn directe tegenstander snelt. Maar zijn voorzetten worden niet op waarde geschat. Na ruim een half uur spelen krijgt Bekkerveld2 dan een strafschop in de schoot geworpen. Als Vinken binnen de beruchte lijnen onderuit wordt geschoffeld. Bij afwezigheid van Sil Lardinois betoont Danny Grooten zich ook een koele schutter. En mikt de bal beheerst in doel voor een 1-0 ruststand.

In de tweede helft toont Budel2 zich onmachtig. Bekkerveld2 klungelt aanvankelijk maar wat aan. De thuisploeg weigert de wedstrijd in het slot te gooien. Waardoor de dreiging van een tegentreffer voortdurend in de lucht hangt. De schaarse kansen zijn ook niet aan met name Grooten besteed. Een vrije trap van zijn voet eindigt op de buitenkant van de paal. En doelman Driessen brengt liggend redding als Grooten één op één de lange hoek kiest. Pas na stief 5 kwartier voetballen en het inbrengen van Stijn Vlecken krijgt de ploeg de geest. Eerst wordt een doelpunt van Vincken nog afgekeurd vanwege buitenspel. Maar snel daarna is het Vlecken die de tweede treffer initieert. Vincken duikt hierbij voor de zoveelste keer vrij op aan de rechterkant. En bedient nu wel beheerst de vrijstaande speler. Danny Grooten heeft geen moeite om de bal in het net te tikken voor de 2-0. Slechts 2 minuten later ontfutselt kilometervreter Dion Otten de bal aan Driessen. En is de stand alweer 3-0 geworden. En een handvol minuten later wordt ook de eindstand bepaald. Het is de net ingevallen Tom van der Kraats die Yvar Spanjer de vierde treffer van de dag laat aantekenen. Met een beheerste lob tekent Spanjer voor een eindstand van 4-0 in het voordeel van de gastheren.

Mooi was het zeker niet. Maar uiteindelijk zijn de punten vandaag het belangrijkst. Volgende week de volgende uitdaging. Als medekoploper Udi’19 2 bestreden dient te worden. In Uden. Budel2 speelt dan voor zijn waarschijnlijk laatste kans op lijfsbehoud thuis tegen het eveneens onderaan staande Meerssen2.