G.J. Linke

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Daar waar het in de beker voor Bekkerveld2 van een leien dakje gaat, alle wedstrijden zijn gewonnen en de finale is bereikt, daar loopt het in de competitie niet naar wens. Sterker: Bekkerveld2 is in een felle strijd verwikkeld om degradatie te ontlopen. Punten pakken is dan ook het devies. En dat geldt vandaag ook tegen Volharding2. De gasten lieten vorige week in de strijd om de bovenste plaatsen 2 dure punten liggen tegen slotlicht Budel2. Willen de bezoekers uit Vierlingsbeek daadwerkelijk nog meedoen om de titel, dan dienen ook zij alleen maar oog te hebben voor een overwinning.

Direct in het begin van de wedstrijd is het Volharding2 dat laat zien alleen maar voor de volle winst naar Heerlen te zijn gekomen. Bekkerveld2 wordt direct vastgezet en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de gastheren. En dat terwijl Bekkerveld2 in de bijkans sterkst mogelijke opstelling is aangetreden. Met de dit seizoen al veelvuldig op Bekkerveld1 ingezette Youri Pietersma , Sil Lardinois en Lars Vincken. Ook de vorige week afwezige Yvar Spanjer maakt weer zijn opwachting in de basis. Alleen de geblesseerde Sjoerd Pellegrom moet verstek laten gaan. Desondanks valt er deze week, in tegenstelling tot vorige week toen in een soort fantasieopstelling prima begonnen werd aan de wedstrijd, de eerste 10 minuten bijna geen enkele lijn in het spel te ontdekken. Maar de vorige zin is nog nauwelijks uitgesproken of de eerste grote kans is toch voor Bekkerveld2. Het is Tim Niemarkt die van dichtbij mist. Vanuit, het moet gezegd worden, een hele moeilijke hoek. Na het dreigende begin van Volharding2 is de wedstrijd nu in evenwicht. Na 25 minuten neemt Bekkerveld2 dan een hoekschop die onvoldoende wordt weggewerkt door de verdedigende ploeg. De bal wordt dan direct van een meter of 25 door Sil Lardinois op doel geschoten. Redelijk door het midden. Maar het zicht van doelman Roel van Rens is door de kluwen van spelers net voor hem onvoldoende en de verraderlijk stuitende bal verdwijnt in het doel. Zo goed als uit het niets wordt het zo 1-0 voor Bekkerveld2. Op het half uur is het dan de collega van van Rens aan de overkant, Mirco Bindels, die voor het eerst zijn kunsten moet vertonen. Een mislukte voorzet wordt een geweldige bal in de lange hoek. Bindels kan de bal nog maar net over de achterlijn tikken. De aansluitende hoekschop lijkt dan door aanvoerder Han de Groot alsnog binnen te worden gewerkt. Maar zijn schot belandt van korte afstand hard tegen de deklat. En de rebound wordt over gewerkt. Daar heeft Bekkerveld2 enorme mazzel! In de directe tegenaanval wordt het dan zelfs 2-0 in plaats van 1-1. En het moet gezegd worden dat dit via een geweldige aanval gebeurt. Danny Grooten speelt Sil Lardinois op links prachtig vrij en diens nauwkeurige voorzet wordt door Lars Vincken waterpasnauwkeurig bij de tweede paal in doel getikt. Nauwelijks twee minuten later wordt zelfs bijna het derde doelpunt gemaakt. Roel van Rens kan op het nippertje redding brengen op de inzet van de door Tim Niemarkt vrij gespeelde Lardinois. Na exact 35 minuten scoort Volharding2 dan net zo onverwacht als dat Bekkerveld2 de openingstreffer fabriceerde. Het is Danny Smits die een snelle counter van dichtbij snoeihard afrondt. Waarmee de spanning weer volledig terug is in de wedstrijd. Kort na deze treffer brengt Lars Vincken de marge op een haar na weer op twee. Maar hij schiet de bal na een individuele actie van dichtbij net naast in plaats van in doel. Als scheidsrechter Linke de eerste helft affluit staat het 2-1 voor Bekkerveld2. Gezien het spelbeeld in de 1e helft kan de wedstrijd nog alle kanten op.

Na de rust komen Dominique Hennemann en Koy Vinken in het veld voor Gianluca Martinelli en Jeffrey Pieters. Voor Hennemann betekent dat zijn eerste speelminuten na een lange afwezigheid vanwege blessureleed. De tweede helft begint vervolgens zeer aftastend van beide kanten. De door de inmiddels hoog staande zon tot bakplaat getransformeerde kunstgrasmat zal hier ongetwijfeld mede debet aan zijn. Hoogtepunten zullen de laatste 45 minuten dan ook schaars zijn. Na een klein uur voetbal wordt een schotje van Sil Lardinois door van Rens bijna in eigen doel gewerkt. Dat was het wel zo’n beetje. Vijf minuten later noteren we de volgende wissel. Senne Thijssen komt bij Bekkerveld2 in de ploeg voor Lars Vinken. En ja hoor, nauwelijks 6 minuten later is het dan al raak. Een al dan niet bewust doorgekopte bal van spits Grooten belandt bij de tweede paal bij Thijssen. Die niet aarzelt, de bal aanneemt en in de korte hoek raak schiet. Daarmee de stand op 3-1 in het voordeel van Bekkerveld2 brengend. De wedstrijd kabbelt vervolgens voort. Bekkerveld2 vindt het welletjes. En Volharding2 vindt geen opening meer. Mede door het sterke optreden van het ingevallen verdedigingsduo Hennemann en Vinken. Vijf minuten voor tijd nog een laatste kans voor de thuisploeg. Een prachtige pass van de inmiddels ook ingevallen Stijn Vlecken op Yvar Spanjer kan nog net door van Rens worden onderschept. Als na een weinig blessuretijd het eindsignaal volgt is er door Bekkerveld2 een belangrijke overwinning geboekt. Zeker als achteraf blijkt dat door de belangrijkste concurrent onderin, Erp2, eveneens een driepunter is behaald. Dat betekent dan weer dat ook volgende week weer een belangrijke wedstrijd op het menu staat. En zeker niet de makkelijkste. Als koploper Gemert2 in eigen huis de Heerlenaren zal gaan ontvangen.

De foto’s van de wedstrijd van vandaag, genomen door Dimitri Thijssen, kunnen hier bekeken worden: https://photos.app.goo.gl/CU02QZqYnsY0ELdw2