P.L.A.G.M. Cornelissen

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Vooraf waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Met het oog op de verre uitwedstrijd tegen het hoog op de ranglijst staande OSS’20 2. Omdat er flink wat afmeldingen te noteren vielen. De drukke voetbalkalender met midweekse wedstrijden voor zowel 1 als 2 beginnen hun tol te eisen. Maar zoals een groot wijsgeer ooit zei: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. Gevolg was namelijk dat in Oss een ontzettend jong reserveteam namens de Heerlenaren aantrad. Ga maar na: de JO-17 spelers Stijn Hogervorst (die diezelfde middag zelfs zijn debuut zou gaan maken bij Bekkerveld1), Stijn Vlecken en Senne Thijssen en de JO-19 spelers Joppie Engelen en debutant Ted Lempers starten in de basis. Waarin ook de tevens voor JO-19 speelgerechtigde Jeffrey Pieters start. Het team wordt gecompleteerd door de maar liefst 19-jarige keeper Mirco Bindels, centrale verdediger en oudje Antwan Werink (23 jaar), de middenvelders Dion Otten (21) en Tim Niemarkt (19) en tenslotte diepe spits en oppas opa Danny Grooten (34). En ondanks laatstgenoemde is de gemiddelde leeftijd van de spelers van het gastenteam nog geen 20 jaar. En daarmee ruim 2 jaar lager dan de gemiddelde leeftijd van het allesbehalve oude thuisteam. Op de bank nemen namens Bekkerveld2 Koy Vinken (21) en Gianluca Martinelli (20) plaats.

Doordat de aangewezen scheidsrechter niet komt opdagen worden de honneurs (ruim een half uur later dan oorspronkelijk gepland) waargenomen door vervangende scheidsrechter Cornelissen. Deze zal een uitstekende wedstrijd fluiten. Na zijn eerste fluitsignaal zijn het de Ossenaren die vroeg pressen en de opbouw van Bekkerveld2 direct onder druk zetten. Bekkerveld2 speelt in de beginfase echter telkens de bal goed rond en zet een aantal goede aanvallen op. Met als aanspeelpunt Danny Grooten die het balletje naar hartenlust verdeelt onder de links en rechts naast hem opduikende kids. Al na een kwartier spelen ontstaat uit deze speelwijze het eerste doelpunt. Na een vrije trap op de rechterspeelhelft van OSS’20 2 van linkspoot Antwan Werink is het Senne Thijssen die de indraaiende bal knap in doel kopt achter de kansloze boom Mark Ruijtenberg. De gastheren zijn na dit doelpunt enigszins aangeslagen. En het is Bekkerveld2 dat de bal nog steeds goed laat rondgaan. Na een half uur spelen resulteert deze speelwijze in een verdubbeling van de voorsprong. Een aanval van Bekkerveld2 wordt niet goed weggewerkt en het is opnieuw Senne Thijssen die scoort. Ditmaal met een beheerst balletje over de doelman. Nu reageert OSS’20 2 echter als door een wesp gestoken. En het zoekt verwoed de aanval. Het is nu Bekkerveld2 dat naar adem hapt. En slechts 7 minuten na die tweede tegentreffer wordt de aansluitingstreffer genoteerd. Een mooie aanval over veel schijven wordt met een diagonale onhoudbare knal afgerond door Joey van Heeswijk. Laatste wapenfeit voor de rust wordt verzorgd door Ossenaar Mickey van Leur. Die uit een vrije trap tegen de buitenkant van de paal kopt. Voor de rust kan Bekkerveld2 daardoor verdere schade voorkomen. Zodat de ruststand 1-2 is in het voordeel van de BlauwWitten.

Na de rust gaat OSS’20 2 door met waar het voor de rust mee is gestopt: verwoed aanvallen. En na nog geen 5 minuten heeft deze speelwijze succes. Het is opnieuw van Heeswijk die scoort. Dit keer met een geschampte kopbal uit een vrije trap bijna vanaf de achterlijn. En tien minuten later wordt het zelfs 3-2 voor de thuisploeg. Met opnieuw een hard schot is het Dani van der Weg die OSS’20 2 voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong zet. En net als bij het eerste doelpunt gaat een mooie en snelle aanval aan deze treffer vooraf. Nadat OSS’20 2 een halfuur de duimschroeven heeft aangedraaid en in deze periode drie keer heeft gescoord, is het nu Bekkerveld2 dat gaat drukken. Open kansen zijn echter niet besteed aan Senne Thijssen en Tim Niemarkt. Uiteindelijk is het de lange Ken Soedira die in de laatste minuut de wedstrijd definitief beslist. Als hij raak kopt uit een hoekschop. Bekkerveld2 verliest daardoor, ondanks een goede teamprestatie van het zeer jeugdige team, de wedstrijd met 4-2. Geen schande tegen deze sterke ploeg die zich en passant nadrukkelijk in de titelstrijd mengt.

Volgende week is er een nieuwe mogelijkheid op drie punten thuis tegen Volharding2. In de strijd tegen degradatie is inmiddels elk punt welkom.