D. van Veenendaal

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Voor aanvang van de degradatiekraker Bekkerveld2 versus Meerssen2 gingen de gedachten terug naar de medio oktober gespeelde uitwedstrijd. Nee, niet omdat het die dag heerlijk zomers weer was terwijl vandaag de sponningen uit de ramen vroren. Maar omdat die knotsgekke wedstrijd destijds in 6-9 eindigde. Voor Bekkerveld2 welteverstaan. Snel na de aftrap bleek al dat die score er niet in zou zitten vandaag. Enerzijds omdat een versterkt Meerssen2 nu wel voor voldoende snelheid achterin had gescoord. En anderzijds omdat beide teams een wel heel erg slordige wedstrijd zouden spelen. De eerste kans is voor de thuisploeg. Na exact 5 minuten schiet Sil Lardinois knalhard op de binnenkant van de paal. Bijna idem dito zoals Sjoerd Pellegrom dat een week eerder tegen NWC2 deed. In de tegenreactie van Meerssen2 speelt iemand met een blauw/wit-shirt de bal dan echter enorm onnozel breed. Vlak voor het eigen strafschopgebied. En precies in de voeten van Jasper Moonen, vorige week nog scorend tegen het Wijchense Woezik. Maar ongetwijfeld op van de zenuwen door de aanwezigheid van zijn filmende pa faalt Moonen opzichtig middels een volkomen mislukte passeerbeweging. Waarmee hij weigert deze panklare ‘assist’ te verzilveren. Na 10 minuten dan alweer gevaar. Als de boomlange Bart Odekerken iets te lang blijkt te zijn. En in een poging geen hernia op te lopen op één meter van de doellijn onder de bal doorkopt. We spelen inmiddels een half uur. En Meerssen2 is in deze speeltijd dreigender dan de thuisclub. Uit het niets dan toch een goede aanval van Bekkerveld2. De vrijgespeelde Dion Otten haalt hard uit. Maar keeper Marvin Janssen weet de bal met beide vuisten uit doel te boksen. Even later is het Otten die de bal perfect op Sjoerd Pellegrom speelt. Diens harde inzet gaat echter voorlangs. De laatste grote kans voor rust komt dan weer op naam van Pellegrom. Als een verdediger van de gasten de bal te kort terug speelt. Pellegrom puntert de bal echter in het verkeerde netje. Namelijk het zijnet.

Na de rust wordt het spel van beide ploegen er niet beter op. Met name aan de kant van Bekkerveld2 ontbreekt een controleur die de mannetjes op hun plaats zet. En het tempo van de wedstrijd bepaalt. Nu wordt er (door beide ploegen overigens) continue in hetzelfde hoge tempo gespeeld. Maar de kwaliteit van het gebodene is laag. Beide ploegen leiden voortdurend balverlies. EN waar de linies van Meerssen2 wel redelijk aansluiten. Vallen er met de regelmaat van de klok enorme gaten in het veld bij Bekkerveld2. Af en toe lijkt het wel of de gastheren zonder een middenveld aan het voetballen zijn. Na dik 50 minuten is het dan Bart Odekerken die wel erg makkelijk binnen de 16 kan wegdraaien van zijn cipier. Het gekraakte schot wordt een makkelijke prooi voor de beheerst ingrijpende Mirco Bindels. Doelman van dienst voor Bekkerveld2. Kort daarna is het Lardinois die zijn vermeende bewaker zijn hielen laat zien. Vanuit een zeer moeilijke hoek, praktisch op de achterlijn, weet doelman Janssen de bal te keren ten koste van een hoekschop. Op het uur is het dan Jasper Moonen die zich roert. Bindels redt met zijn edele delen en heeft, ondanks dat met deze kou er slechts sprake kan zijn van aangeschoten erwtjes, verzorging nodig. Met Bindels en wellicht Stijn Hogervorst zijn direct de enige 2 namen te noemen van spelers die zich aan de algehele malaise onttrekken. Simpelweg door geen gekke dingen te doen, goed naar de bal te kijken en in balbezit rustig te blijven. Halverwege de tweede helft is het dan alleen Meerssen2 nog dat probeert te voetballen. En hoog druk blijft zetten. Omdat er bij Bekkerveld2 niemand opstaat die de bal wil hebben om de lijnen uit te zetten, worden de meeste ballen lukraak naar voren geschoten. Hopend op een oprisping van de snelle Lardinois en Pellegrom voorin bij de Zebra’s. Die vlieger gaat echter niet op. En de rest van de wedstrijd creëert een lamlendig Bekkerveld2 zelfs geen enkele serieuze kans meer. Meerssen2 daarentegen wel. Zoals na een minuut of 70 als Moonen ongehinderd aan een solo kan beginnen. Deze eindigt met een schot dat wederom gepakt wordt door Bindels. Exact 7 minuten later is het wel raak. Een voorzet van Odekerken wordt simpel in doel gegleden door Moonen. Het is schrijnend om te zien hoeveel tijd en ruimte beide aanvallers van Meerssen2 hierbij krijgen. En daarmee is de wedstrijd ook direct beslist. Maar wordt de eindstand uiteindelijk zelfs 0-3. Doordat Moonen een kleine 10 minuten voor tijd nogmaals scoort. Nadat het bij Bekkerveld2 wederom aan alle kanten rammelt. Jork Loozen heeft de eer om het derde doelpunt te maken. Een simpele intikker uit de rebound van een schot van Moonen. Waarbij ook Loozen zich ‘Alleen op de wereld waant’. De prima fluitende scheidsrechter van Veenendaal vindt het gelukkig na exact 90 minuten welletjes. Zodat Bekkerveld2 verder leed bespaard blijft.

Een afgrijselijke zaadpot van Bekkerveld2. Snel vergeten en direct volgende week revanche nemen. In de uitwedstrijd tegen middenmoter OSS’20 2.