P. Kerstges

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Bekkerveld2 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het is vandaag dan ook zaak om het op plek 5 bivakkerende NWC2 een loer te draaien. Onze gasten uit Asten brengen ook nu weer een uitgenast team op de mat. Voetballend sterk, tactisch gesloten en met de juiste begeleiding vanaf de zijkant. Men mist eigenlijk alleen, zoals altijd, een Jari Litmanen en een ‘Pippo’ Inzaghi. Daartegenover een thuisteam dat gevoelsmatig als het petekindje tegenover de jongere broer van papa in het strijdperk staat. Met als ultieme exponent de slechts 15-jaar oude centrale verdediger Stijntje Hoogervorst.

Het begin is onwennig voor Bekkerveld2. Veel goede wil. Maar weinig balvastheid en duelkracht. En een makkelijker voetballende opponent. Dit resulteert al snel in een uitgelezen mogelijkheid voor NWC2 om de score te openen. Keepertje Ryan Dubois plukt de door Melvin Zweers gelifte bal echter beheerst uit de lucht. Binnen 5 minuten dan echter alweer een kans voor NWC’s Zweers. Hij weet een vrijwel niet te missen vrije schietkans bij de tweede paal echter hoog over te schieten. Bekkerveld2 stelt daar een combi tussen Sjoerd Pellegrom en Sil Lardinois tegenover. Lardinois perst er met zijn chocoladebeen helaas niet meer uit dan een rollertje. Net na het kwartier dan een prachtige uittrap van Dubois. Bewust gespeeld op Lardinois. Die deze assist op waarde schat en hard uithaalt. Maar recht in de handen van doelman Gijs Brusewitz van NWC2. In de tegenaanval scoort dan echter NWC2. Een foutje in de opbouw door diezelfde Dubois wordt resoluut afgestraft door Juul Verbugt. In het verdere verloop van de wedstrijd maakt de doelman van Bekkerveld JO-19 deze misser echter meer dan goed. Knap ook dat hij gedurende 90 minuten toch volhardt in het telkens opnieuw starten van de opbouw. In plaats van de bal blind naar voren te peren. Na een minuut of 25 moet Bekkerveld2 dan toch de gelijkmaker er in prikken. Als een verkeerde terugspeelbal pardoes in de voeten van Danny Grooten belandt. In plaats van rustig te blijven schiet Grooten de bal gehaast naast. De eerlijke assistent aan de kant van de Astenaren legt daarbij aan de toeschouwers uit waarom dit geen buitenspel is. En waarom hij dus niet vlagt. Nauwelijks 2 minuten later dan een prima pass van Lardinois op Pellegrom. Die daardoor voorin vrij gespeeld wordt aan de rechterkant. De pass van Pellegrom op afmaker Grooten is echter onnauwkeurig. Waardoor Brusewitz tijdig kan ingrijpen. Een minuut of 7 voor het rustsignaal is het dan NWC2 dat als een scherp mes door zacht boter de afweer van Bekkerveld2 doorkruist. Het enige dat ontbreekt is de afronding. Want de finale bal wordt naast in plaats van in het doel getikt. Direct hierna is het Pellegrom die nu links voorin opduikt. Schuin voor doel en met alleen Brusewitz nog in de weg schiet de geblokte aanvaller de bal snoeihard op de binnenkant van de paal. Waarna de bal weer het veld in stuit. Daarmee komt er een einde aan de 1ste helft en koesteren de bezoekers een kleine voorsprong.

Al snel in de tweede helft lijkt Bekkerveld2 gelijk te maken. De prima kopbal van Marijn Gulpen uit een hoekschop wordt echter net over gekopt. In minuut 60 dan een hard gelag. De ingevallen Tom Peters soleert door de defensie van de BlauwWitten en biedt Sander van den Eijnde een echt niet te missen kans. Die deze keer dan ook benut wordt. Hard en hoog. Waarmee de tussenstand op 0-2 voor NWC2 komt. Aan de kant van de thuisclub lost Lars Vincken direct hierna Marijn Gulpen af. En verhoogt de thuisclub de druk op de vijandelijke veste in een laatste poging om een nederlaag af te wenden. Exact na 70 minuten leeft de thuisploeg dan op. Het is Sil Lardinois die een solo besluit met een harde schuiver in de korte hoek. En daarmee de aansluitingstreffer produceert. Bekkerveld2 krijgt nu de geest. En slechts drie minuten later wordt ook de gelijkmaker geproduceerd. Als weer Lardinois een vrije trap hard over de muur in doel schiet. NWC2 is de schok echter snel te boven. En dringt Bekkerveld2 direct terug. Maar na deze dreigende fase is het weer Lardinois die een prachtige indraaiende wreeftrap op het doel van Brusewitz vuurt. De bal lijkt precies in het hoekje te verdwijnen. Maar de keeper van NWC2 kan met een werkelijk waar schitterende redding de bal nog net tot hoekschop tikken. Exact tien minuten voor tijd dan een mooie aanval van NWC2. Maar ook nu wordt de bal naast in plaats van in doel geschoten. Zes minuten voor tijd komt Tom van der Kraats in het veld voor de met de naweeën van Carnaval kampende Tim Niemarkt. En nog geen minuut later is het voor de derde keer raak voor Bekkerveld2. Het is Antwan Werink die een vrije trap rechts vanaf bijna de achterlijn met links keihard en via een mooie carambolage via meerdere spelers in doel schiet. NWC2 rent vanaf de aftrap naar voren. En krijgt direct het deksel op de neus. De bal wordt overgenomen door Lardinois en Pellegrom die de resterende verdedigers aan gort draaien. Lardinois mag de bal erin schieten. En doet dat beheerst. Waarmee de wedstrijd direct over en uit is. De drie dure punten zijn voor Bekkerveld2. Waarbij de jongelingen Hogervorst en Dubois mede de show stalen. En de stoere kerels, echte mannen Pieters, Spanjer en Otten onvermoeibaar meters bleven maken. Met als baken van rust voor, tijdens en na de wedstrijd scheidsrechter Kerstges die onzichtbaar leidend elke situatie netjes de baas was. En de kaarten op zak kon houden.

Na een moeizaam begin recht de thuisploeg de rug. En wint op basis van karakter de wedstrijd. Komende dinsdag wacht de volgende uitdaging. Als in het nabijgelegen Voerendaal om 20.00 uur wordt aangetreden tegen het verrassende derde elftal van de plaatselijke RKVV. In de 8ste finales van de beker.