G.H.G. de Bruijn

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Elke wedstrijd van Bekkerveld2 is weer een ontdekkingsreis op zich. Scheurbuik is geen ziekte meer van deze tijd. Toch ontbraken wederom een half dozijn spelers vanwege allerhande ziektes en pijntjes. En moest er weer gesleuteld worden aan de opstelling. De nood was zelfs zo hoog dat über nestor Jan Datema op de bank plaats nam. Zelfs een heel slagschip strandde reeds voordat de bestemming Someren was bereikt. De matroos van dienst mistte zodoende de 0-1 door Sjoerd Pellegrom in minuut 7. En zag met zijn verrekijker nog een glimp van de 1-1 door (van horen zeggen) Nick Kusters van Someren2. Wat wel zichtbaar was is dat deze gelijkmaker in minuut 15 veel te makkelijk viel. Zolang geen Makkelie of een andere Nederlandse arbiter rechtstreeks uit een poeziealbum is komen aanwaaien, mag er best wat adequater worden ingegrepen!
Kunstgras de oorzaak van de neergang van het Nederlandse voetbal? Laat me niet lachen! Kijk naar IJsland wat die doen sinds de introductie van plastic sprieten aldaar. En vergelijk de cojones van een willekeurige niet-Nederlandse profvoetballer met die van een Nederlandse profvoetballer. Dan weet je genoeg. Om maar te zwijgen over het balletfluiten in de hoogste afdeling alhier…

Op het veld maakt Someren2 inmiddels de dienst uit. Men is fanatieker, heeft een hogere handelingssnelheid en durft naar voren te spelen. Daar waar met name het middenveld van Bekkerveld2 te veel achteruit loopt. In minuut 39 leidt dit dan ook tot de verdiende voorsprong voor Someren2. De diepgaande Dirk Driessen wordt door iedereen aan de kant van de gastenploeg uit het oog verloren. En volleert de bal knap uit een pass van Maico Meulen achter doelman Mirco Bindels. Voorafgaand aan dit doelpunt heeft Bekkerveld2 de bal weer eens knullig verspeeld. Toch hadden de BlauwWitten in minuut 25 nog een unieke kans om zelf weer aan de leiding te gaan. Op aangeven van spits Danny Grooten duikt Dion Otten helemaal vrijstaand voor Tim Vinken in doel bij Someren2 op. De lob van Otten over Vinken gaat echter net naast doel.

In helft twee pakt Bekkerveld2 het dan anders aan. Waar Someren2 de eerste 45 minuten duidelijk de wind in de zeilen had, maken de bezoekers er nu wel een echte zeeslag van. En moet Someren2 meer en meer in de verdediging. In minuut 52 lijkt deze strijdwijze dan ook de gelijkmaker op te leveren. Middenvelder Nawid Tarin wordt door Antwan Werink zeevogeltjevrij voor Vinken gezet. Tarin aarzelt echter te lang en produceert uiteindelijk een zwak rollertje dat naast gaat. Een minuut later dan weer alle hens aan dek bij Someren2. Een hoekschop wordt door Grooten ineens op doel geschoten. Maar het is Vinken die redt. De rebound wordt door Grooten voorgezet. Helaas is Tarid ook nu niet daadkrachtig genoeg. En zijn schot kan daardoor nog voor de lijn worden weggewerkt. Een kleine 20 minuten voor tijd ontstaat dan uit een kans voor Bekkerveld2 een scrimmage voor het doel van Someren2. Waarbij twee verdedigers de bal zelf over de eigen doellijn lijken te ricocheren alvorens deze wordt weggewerkt. Voor of achter de lijn? Op het moment suprême gaat de vlag van de assistent scheidsrechter in ieder geval de semi-zeeblauwe lucht in. Om dan ijlings ook weer naar beneden te worden getrokken. De scheidsrechter, die zelf niet kan beoordelen of de bal al dan niet de doellijn heeft gepasseerd, informeert naar de stand van zaken bij zijn assistent. Het blijkt dat deze wilde vlaggen voor buitenspel, maar, omdat de bal via een verdediger richting doel werd gespeeld, dit signaal weer introk. En dat klopt. Maar daarmee geen doelpunt voor Bekkerveld2. In deze fase loert Someren2, dat de eerste helft al veel energie heeft verspeeld, voornamelijk op de counter. En heeft Bekkerveld2 meer en meer de overhand. Een klein kwartier voor tijd is het dan Vinken die een als voorzet bedoelde bal van Sil Lardinois nog net onder de lat over het doel kan tikken. In een tegenaanval 5 minuten voor tijd valt dan de beslissing. Nadat Fabio Peters slim twee verdedigers van Bekkerveld2 de doorgang belet (en daarmee eigenlijk een overtreding begaat) duiken plots drie aanvallers voor de kooi van Bindels op. De eerste inzet eindigt nog op de paal, de tweede inzet wordt gekeerd door Bindels. Maar de derde inzet wordt beheerst afgerond door Kusters. Die daarmee de stand op 3-1 brengt. En zijn ploeg in veilige haven schiet. Dat Sil Lardinois in de laatste minuut de eindstand op 3-2 bepaalt, uit een voorzet van de net ingevallen Tom van der Kraats, is slechts een doekje voor het bloeden. In de 5 minuten blessuretijd weet Someren2 de voorsprong over de woelige baren heen naar huis te leiden. Waarmee Bekkerveld2 voor de derde opeenvolgende week de boot in gaat.

Na afloop wordt trainer Niels Roijakkers van Someren2 door een delegatie van Bekkerveld2 gehuldigd tot admiraal. Het idee was dat er ook verliezende admiralen bestaan. Prins Roijakkers blijkt echter een winnende te zijn. Die zijn driemaster ongetwijfeld door de carnaval zal gaan loodsen. De zilte bafjes smaken hem dan ook zeer zoet. Bekkerveld2 kan volgende week zondag thuis tegen BlauwGeel2 laten zien dat het de lijn uit de tweede helft van vandaag ook 90 minuten lang kan doortrekken.