P. Kerstges

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op deze stralende voetbalzondagmorgen start Bekkerveld2 in bijna dezelfde opstelling als een week eerder in de uitwedstrijd tegen Volharding2. Enige nieuwe naam is die van Marijn Gulpen die de plek centraal op het middenveld van Tim Niemarkt overneemt. Daarnaast begint Mel Angerer vandaag als rechtsachter en Lars Vincken als rechtsvoor. Waar dat vorige week net andersom was. Tegenstander is het verrassende ZSV2 dat als promovendus na 5 wedstrijden zonder puntverlies fier bovenaan staat. En direct vanaf de aftrap laat zien dat dit niet zonder reden is. De gasten dicteren het spel en spelen met zelfvertrouwen naar voren. In minuut 9 vertaalt zich dit al in de openingstreffer. Na een balverovering wordt de bal direct diep gespeeld op Koen Janssen. Is de pass nou zo mooi of staat men bij Bekkerveld2 een beetje te slapen? De waarheid zal wel in het midden liggen. Feit is dat Janssen de bal perfect meeneemt en deze diagonaal langs keeper Mirco Bindels in de verre hoek schiet voor de snelle voorsprong van 0-1. Ook in het vervolg van de eerste helft controleert de koploper het duel. Het is dat Bindels kort na de eerste treffer een prima redding heeft op de inzet van Stan van Helmond. Anders was dit duel wel al zeer vroeg op slot gegaan. Na ongeveer een half uur spelen komt die tweede treffer er toch. Een hoekschop van ZSV2 belandt op de hand van een speler van Bekkerveld2 en de bal gaat op de stip. Beheerst maakt aanvoerder Thijs Maas er vanaf elf meter 0-2 van. Laat Bekkerveld2 die eerste helft dan helemaal niets zien? Eigenlijk niet. Het laatste wapenfeit van de eerste 45 minuten is dan ook voor ZSV2. Van Helmond schiet deze keer echter op de buitenkant van de paal na het zoveelste eenvoudige balverlies van de thuisclub.

De tweede helft begint met Hamdi Sadikovski in plaats van Koy Vinken. Sadikovski neemt plaats op het middenveld en Gulpen schuift een linie naar achteren op de plek van Vinken. Die na zijn langdurige blessure nog steeds langzaam wordt gebracht. De tweede 45 minuten laten plots een heel ander beeld zien. Een fel Bekkerveld2 dringt ZSV2 nu achteruit. De eerste helft heeft de geel-zwarte brigade schijnbaar toch kracht gekost. Want het flitsende van de eerste 45 minuten is er, mede door toedoen van Bekkerveld2, nu duidelijk vanaf bij ZSV2. En men begint al vrij vroeg met wisselen. Toch groeit aan de kant van ZSV2 één speler uit tot absolute man-of-the-match. Het is keeper Leon Thijs. Vorig seizoen nog de schlemiel van de wedstrijd Bekkerveld1 versus ZSV1 in Heerlen. Maar vandaag de absolute redder in de nood voor ZSV2 op datzelfde terrein. We resumeren:

- Minuut 60: Thijs redt katachtig op een harde inzet van korte afstand door Nawid Tarin na een hoekschop voor Bekkerveld2;

- Minuut 65: Thijs heeft een zieke redding in petto op een snoeiharde vrije trap in de lange hoek door Sil Lardinois;

- Minuut 80: De doorgebroken Lardinois moet zijn meerdere erkennen in Thijs. De aansluitende hoekschop wordt door Antwan Werink mooi ingeschoten maar wederom is het Thijs die het laatste woord heeft. En de bal over de deklat tikt;

- Minuut 82: Wederom een vrije trap voor Bekkerveld2. Op bijna dezelfde plek van waar Lardinois eerder bijna scoorde. Deze keer is het echter Gulpen die de bal perfect in de andere hoek plaatst. Thijs laat zich echter niet verrassen en bokst ook deze bal weg.

Pech heeft Bekkerveld2 tussendoor ook. Als in minuut 75 de bal na een prachtige aanval via Werink en een overstapje van de inmiddels ingevallen Yvar Spanjer bij Lardinois belandt. Diens harde inzet eindigt echter op de paal. En de rebound van Sadikovski kan daarna door een verdediger nog net voor de lijn worden weggewerkt. Kort voor tijd dient ZSV2 dan de definitieve genadeklap toe. In de counter blijft van Helmond koel en bedient de geheel vrijstaande Janssen. Deze hoeft de bal maar over de lijn te tikken maar besluit om het leder snoeihard binnenkant kruising binnen te schieten voor de definitieve nekslag. Dat diezelfde Janssen in blessuretijd ook de 0-4 maakt na een solo is dan alleen nog voor de statistieken. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor ZSV2. In een wedstrijd zonder kaarten die probleemloos naar het einde werd geleid door arbiter Kerstges. Duidelijk is dat Bekkerveld2 de eerste helft verslapen heeft en pas begon met voetballen toen het eigenlijk te laat was. Positief is de invalbeurt voor Spanjer. Die daarmee zijn eerste minuten in deze competitie maakte. Tijd om uit te huilen is er niet. Volgende week staat alweer een zware tegenstander op het menu. Als Gemert2, dat deze wedstrijdronde het ook niet misselijke Someren2 vermorzelde, op bezoek komt. Aanvang zoals gebruikelijk om 11 uur.