P.H.M. Lange

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Tegenstander Volharding2 staat voor aanvang van de wedstrijd stevig op plaats 2. Het team van trainer Dennis Rikken liet zich, nota bene na een 4-1 voorsprong, de allereerste wedstrijd thuis tegen Gemert2 nog verrassen. Maar de drie daaropvolgende competitiewedstrijden won Volharding2 met verve. Toch start de thuisploeg gereserveerd en laat Bekkerveld2 aanvankelijk de bal. Het veldspel van de bezoekers is aardig. Maar in de beginfase leidt dit nog niet tot gevaar voor het doel van Volharding2. Na een kleine 10 minuten is het dan plotseling raak voor de gastheren als een razendsnelle aanval succesvol wordt afgesloten. Jasper Lenkens staat aan het einde van de tegenstoot en behoudt binnen het strafschopgebied prachtig het overzicht. Zijn bal op Kas van den Bosch hoeft door de nummer 10 van Volharding2 alleen nog maar hard tegen de netten te worden geschoten. Een flinke tegenslag voor Bekkerveld2 dat in deze eerste helft nochtans goed speelt. Na een twintigtal minuten volgt dan een tweede terugslag als rechtsback Lars Vincken geblesseerd van het veld moet. In zijn plaats komt Nigel Bogard in het veld. Bougard gaat rechtsvoor spelen terwijl de beoogde speler voor deze positie, Mel Angerer, rechtsachter gaat spelen. Bougard, altijd balancerend tussen genialiteit en gekte, geeft meteen zijn visitekaartje af door drie tegenspelers dol te spelen. Maar zijn voortzetting levert niets op. Bougard is een exponent van het jonge Bekkerveld2-team. Kwaliteit is er over de gehele linie voldoende, maar vaak worden verkeerde keuzes gemaakt en is het rendement daardoor te laag. Na ongeveer een half uur zit het Bekkerveld2 dan wel mee. Als Danny Grooten de bal geeft op Nawid Tarin. Alleen voor keeper Roel van Rens van Volharding2 besluit Tarin dan onverwacht om de bal breed te leggen in plaats van zelf af te ronden. De instormende Sander Oudenhoven is hierop niet bedacht en met een prachtige boog verdwijnt de bal via de aanvoerder van Volharding2 over keeper van Rens in doel. Voor de op dat moment verdiende gelijkmaker in het voordeel van Bekkerveld2. Bekkerveld2 laat het balletje vervolgens nog steeds aardig rond gaan. Een dikke 5 minuten voor de rust ontstaat met dit spel een enorme kans. Sil Lardinois past Bougard in en deze keer legt de nummer 11 van Bekkerveld2 de bal wel perfect op de voet van diezelfde Lardinois. Waar de aanvoerder van Volharding2 wel al, zij het ongewild, doel trof lukt de aanvoerder van Bekkerveld2 dit niet. De gekraakte bal wordt op een meter van de doellijn gekeerd door van Rens. Volharding2 neemt direct het momentum over. De snelle Jasper Lenkens wordt diep gestuurd en passeert in de tegenaanval doelman Mirco Bindels voor de 2-1 namens de thuisploeg. Waar iedereen bij Bekkerveld2 op de reservebank al opveerde om een voorsprong te vieren kijkt men daar een minuut later beteuterd tegen een achterstand aan.

In de rust die volgt wordt bij Bekkerveld2 door team en staf de puntjes op de ‘i’ gezet. Conclusie is dat het spel goed is. Maar dat men zich op cruciale momenten niet moet laten aftroeven. En dat men een positief resultaat nog steeds in eigen hand heeft. De na lang blessureleed voor de eerste keer weer in binnen de lijnen aanwezige Koy Vinken wordt vervangen door Tom van der Kraats.

Bekkerveld2 gaat de tweede helft op de ingeslagen weg voort. Dat resulteert in minuut 51 in een goede kans voor Sil Lardinois nadat Mirco Bindels de bal snel heeft ingespeeld op de aan de rechterkant volledig vrijstaande Nigel Bougard. Het harde schot van Lardinois eindigt echter in het zijnet. Volharding2 is nu ook op zoek de definitieve knock-out. En oefent bij tijd en wijle veel druk uit op de verdediging van Bekkerveld2. Onder leiding van Bindels en Antwan Werink houdt deze vooralsnog stand. Bovendien speelt linksback Jeffrey Pieters, eindelijk geheel pijnvrij, een dijk van een wedstrijd. Na een klein uur dan toch een reuzenkans voor Rob van Bussel van Volharding2. Volledig vrijstaand bij de tweede paal kan hij een voorzet echter niet promoveren tot doelpunt doordat hij de bal net niet goed raakt. En een minuut later is het Mel Angerer die met een geweldige ingreep voorkomt dat balverlies van collega verdediger Tom van der Kraats leidt tot een doelpunt voor Volharding2. In minuut 67 slaat Bekkerveld2 dan zelf toe. Na een prachtige aanval over rechts. Centrale man op Bekkerveld’s middenveld Tim Niemarkt speelt hierbij Angerer in die vervolgens Sil Lardinois diep stuurt. Lardinois snelt langs zijn tegenstander en geeft de bal op een presenteerblaadje aan de goed gevolgde spits Danny Grooten. Tegendraads tikt Grooten de bal achter de kansloze Roel van Rens in doel voor de gelijkmaker. Hierna is het direct einde wedstrijd voor Niemarkt die richting Valkenswaard moet om aan te sluiten bij Bekkerveld1. Aanvoerder Lardinois, die eigenlijk dezelfde weg moet bewandelen, neemt dan echter een opmerkelijk besluit. Als aanvoerder wil hij zijn team niet in de steek laten in deze fase van de strijd. Hij blijft in het veld en zal zijn team het resterende gedeelte van de wedstrijd ook daadwerkelijk in woord en gebaar op sleeptouw nemen. Inmiddels staat ook een nieuw gezicht in het veld. Het is de voor Niemarkt ingevallen Hamdi Sadikovski die zijn eerste minuten voor Bekkerveld2 gaat maken. Volharding2 is inmiddels van mening dat de punten in Vierlingsbeek moeten blijven. En zet met de minuut meer druk op de verdediging van de opponent. Kraken doet Bekkerveld2 echter niet. Vijf minuten voor tijd kan keeper Roel van Rens dan niet meer verder. De doelman van Volharding2 is eerder deze wedstrijd geblesseerd geraakt en kan nu definitief niet meer verder. Zijn plek in het doel wordt overgenomen door veldspeler Kevin Reijnders. Opmerkelijk genoeg is dit al de derde wedstrijd deze competitie dat (telkens om een andere reden) de keeper bij de tegenpartij van Bekkerveld2 de wedstrijd niet vol maakt in zijn kist. Met veel druk van Volharding2, maar zonder grote kansen aan beide kanten gaat de wedstrijd dan naar het einde. Vanwege de eerdere blessurebehandeling alsmede de vervanging van van Rens telt de uitstekende scheidsrechter Lange nog een aantal minuten blessuretijd bovenop de zuivere speeltijd. En in minuut 2 van deze extra speeltijd is daar opeens Sil Lardinois die door Mel Angerer in de diepte wordt aangespeeld. Lardinois blijft kalm, speelt stand-in keeper Reijnders uit en schuift de bal beheerst tegen de touwen voor de 2-3 voor Bekkerveld2. En creëert daarmee zijn eigen gelijk. Binnen en buiten het veld wordt deze treffer uitbundig gevierd door het team uit Heerlen. Maar de wedstrijd is nog steeds niet afgelopen. En in minuut 96 krijgt Volharding2 zelfs nog een unieke kans op de gelijkmaker. Als een afstandsschot eerst slechts de buitenkant van de paal treft, maar de rebound keurig netjes op de voet van Guus Cuypers wordt gelegd. De nummer 4 van Volharding2 jaagt de bal echter van net buiten het vijfmeter gebied hoog over het doel in plaats van deze beheerst in doel te schieten. Dan is de wedstrijd tot grote vreugde van de gasten over. En zijn de drie punten niet onverdiend voor Bekkerveld2.

Een knappe overwinning voor het reserveteam van Bekkerveld. Het speelde goed en liet zich niet beïnvloeden door een verstoorde voorbereiding. Overigens met dank aan de begeleiding van Volharding2 die er voor zorgde dat Bekkerveld2, door de omstandigheden gedwongen, gebruik kon maken van door de club uit Vierlingsbeek beschikbaar gestelde wedstrijdkleding.

Volgende week zondag 5 november komt koploper ZSV2 op bezoek in Heerlen. De kampioen van vorig jaar in de Reserve 1e Klasse B Zuid2 doet het als promovendus verrassend goed. En heeft na 5 competitiewedstrijden nog geen enkel puntverlies geleden. Kan Bekkerveld2 de eerste ploeg worden die ZSV2 dit seizoen pijn doet? Aanvang van deze wedstrijd is 11 uur op thuisbasis A Gene Bek.