O.T.H. van Hoof

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Na drie competitieronden staat Bekkerveld2 op een teleurstellende laatste plaats in de competitie. Het is dan ook zaak dat in de uitwedstrijd tegen SV Meerssen2 punten gepakt gaan worden. Of in ieder geval getoond wordt dat de mannen van Bekkerveld2 wel degelijk goed kunnen voetballen. De start in deze wedstrijd is in ieder geval perfect. Al in minuut 2 wordt Sil Lardinois diep gestuurd. Beheerst rondt de aanvaller deze kans af voor een snelle voorsprong voor Bekkerveld2. 4 Minuten later al wordt deze voorsprong zelfs verdubbeld. Het is nu Lardinois die Danny Grooten bedient. Bekkerveld’s spits raakt de bal niet helemaal goed, maar toch voldoende om de bal via keeper Marvin Janssen tegen de touwen te doen belanden. En de koek is dan deze eerste helft nog lang niet op. We spelen pas een kwartier als het weer raak is voor de gasten. Grooten zet met een snelle ingooi de gehele defensie van Meerssen2 te kijk. En het is Lardinois die andermaal rustig afrondt voor de 0-3. In minuut 18 wordt het ook 0-4. Eerst is het Nawid Tarin die de bal onderschept en direct Lardinois vrij zet voor keeper Janssen. Laatstgenoemde kan nog redding brengen met een sliding. Maar de thuisploeg verspeelt direct weer de bal en via Dion Otten komt de bal terug bij Grooten. Met links zet deze wederom Lardinois vrij voor de keeper. En ook nu bolt het netje. Wat zet Meerssen2 daartegenover? Eigenlijk helemaal niets. Wel besluiten de zwart-gelen om de boel om te gooien. Laatste man Bart Odekerken wisselt van positie met spits Jasper Moonen in een poging de snelheid van de Bekkerveld-voorwaartsen te beteugelen. Het zet vooralsnog weinig zoden aan de dijk. En in minuut 24 moet Janssen weer in actie komen om redding te brengen op een schot van rechterspits Nigel Bougard van Bekkerveld2. Een minuut later redt Janssen dan ook op de inzet van Lardinois die door Tarin vrij voor de keeper is gezet. De rebound die uit deze redding ontstaat kan echter simpel door de opgerukte laatste man Antwan Werink in doel worden gewerkt. In minuut 32 wordt het zelfs al 0-6! Een goede verdedigende actie van Jeffrey Pieters leidt dit doelpunt in. De bal komt via Grooten terecht bij Otten. Een eenvoudige inspeel pass van Otten op Lardinois is vervolgens voldoende om het half dozijn vol te maken. Die eerste helft krijgt Meerssen2 zo goed als niets klaar voor het doel van Mirco Bindels. En als er al gevaar dreigt dan is het Bindels die telkens overtuigend ingrijpt. In de laatste minuut van de eerste helft is Bindels echter kansloos als Grooten de bal verkeerd terugspeelt. Philip Goijen benut deze buitenkans voor de 1-6 ruststand. In een helft waarin Bekkerveld2 zich oppermachtig toont en prima speelt.

Na de verplichte 15 minuten pauze is het echter lamlendigheid troef aan de kant van Bekkerveld2. Het warme weer, de doorgevoerde wissels en de enorme voorsprong zorgen er voor dat de Heerlenaren bijkans niet meer vooruit te branden zijn. En dat er telkens weer dom balverlies wordt geleden. Meerssen2 profiteert door in minuut 60 een tweede keer te scoren. Een eerste inzet wordt eerst nog gekeerd door Bindels in samenwerking met Werink. Maar in plaats van de bal weg te werken wordt deze ontzettend dom weer ingeleverd bij de eigen 16 waardoor het voor Samuel Volders een koud kunstje is om alsnog een doelpunt namens Meerssen2 aan te tekenen. In minuut 65 eindelijk dan de eerste goede aanval van Bekkerveld2 in de tweede helft. En het is gelijk weer kassa. Via de ingevallen Marouan Bouta kan Lardinois alweer zijn 5de treffer van deze wedstrijd aantekenen. Twee minuten later kan Bart Odekerken dan weer namens de gastheren scoren. Al wandelend door de verdediging en geen strobreed in de weg gelegd wordt het via Odekerken op dat moment 3-7. Een kwartier voor tijd zet Lardinois dan de in de rust voor Youp Puts ingevallen Alexander Frijns in het doel van Meerssen2 aan het werk. Puts redt bekwaam. ‘Wat is er dan gebeurd met de oorspronkelijke keeper Marvin Janssen?’ zult u nu terecht vragen. Die heeft zijn keepersshirt ingeruild en staat nu aan de andere zijde van het veld bij Meerssen2 in de aanval. Waar hij nog van zich zal doen spreken. Inmiddels is het aan de kant van Bekkerveld2 een complete wanorde. Wat een contrast met de 1e helft. Taken worden niet meer uitgevoerd en het gros van de spelers loopt uit positie. Wellicht inherent aan de inmiddels doorgevoerde wissels in het veld en de combinatie van een zeer jonge ploeg. Maar op dit niveau mag zulks niet gebeuren. Meerssen2 doet zijn best. Maar het niveau van Bekkerveld2 is inmiddels gedaald naar een zeer bedenkelijk niveau. Tien minuten voor tijd dan nog een leuke actie van Meerssen2. Waarbij een door Bekkerveld2 afgeslagen hoekschop opnieuw wordt ingebracht. De bal belandt op het hoofd van de geheel vrijstaande Jasper Moonen. De kopbal zeilt echter ruimschoots naast. Een minuut later laat Jop Engelen zien hoe het wel moet. De jongeling van Bekkerveld2 rondt een aanval via Werink en Lardinois beheerst af voor de 3-8. En dan gaat het opeens snel. In minuut 82 scoort ex-keeper Janssen namens Meerssen2 de 4-8. En vrijwel direct hierna kan Janssen wederom scoren. Veel te makkelijk kan hij zichzelf oog in oog met Bindels manoeuvreren. In eerste instantie brengt Bindels nog knap redding. Maar de overige Bekkervelders staan te dromen en weer is Volders er als de kippen bij om te scoren. En wordt het zelfs nog 5-8. Een penalty voor Bekkerveld2 in de laatste minuut zou dan het laatste wapenfeit van deze knotsgekke wedstrijd moeten zijn. Lardinois scoort beheerst vanaf 11 meter nadat Gianluca Martinelli opzichtig is neergehaald. Maar nog geen minuut later maakt Janssen met zijn tweede de wedstrijd nog waanzinniger dan deze al was. Een voorzet wordt door hem bij de tweede paal ingegleden voor de zaalvoetbal eindstand van 6-9. In het voordeel van Bekkerveld2 dat hierdoor maar liefst 5 plaatsen stijgt op de ranglijst. Dubbele winst dus. Een hele goede eerste helft wordt gevolgd door een bijzonder slechte tweede helft. Als over twee weken het dit seizoen bijzonder sterk opererende Volharding2 de tegenstander is, is het zaak dat de volle 90 minuten goed gevoetbald gaat worden. De eerste 45 minuten van vandaag hebben in ieder geval bewezen dat Bekkerveld2 heel goed kan voetballen. Maar dat de grootste tegenstander vaak Bekkerveld2 zelf is.