Datum

25 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag wachtte na weer een vrije zondag de uitwedstrijd bij ZSV in Zeilberg. Beide teams verkeren in de middenmoot en hebben nog wat punten nodig om niet in de buurt van de gevarenzone te geraken. Op een zonovergoten sportpark in Zeilberg werd er op een erg moeilijk te bespelen veld iets na half drie voor het eerst afgetrapt. Erwin Hermans was geblesseerd en nam plaats op de bank. Zijn plek werd ingenomen door Thijmen van Iersel.

Bekkerveld begon fel aan de wedstrijd en probeerde de lijn van de goede wedstrijd tegen Oss’20 door te zetten. Dit resulteerde in de 7e minuut in de verdiende voorsprong. Demsey Dowson passeerde aan de linkerkant de verdediger, hij zag de geheel vrijstaande Sil Lardinois en hij rondde bekwaam af. Een prachtige goal van de blauw-witte zebra’s. Hierna bleef Bekkerveld de betere ploeg, echter ZSV probeerde met lange ballen op hun spits en de diepgaande middenvelders onze defensie aan het wankelen te brengen. Doelman Rik coachte prima. Echter in de 15e minuut kreeg ZSV een riante schietkans, gelukkig voor Bekkerveld raakte de ZSV speler de bal maar half en kon Rik Klyn redding brengen.  Hierna onderschepte Thommie Vluggen de opbouw van achteruit hij ging 1 op 1 met de keeper en legde de bal breed op de geheel vrijstaande Sil Lardinois en bood hem een niet te missen kans. Helaas raakte Sil de bal verkeerd waardoor hij rakelings langs de verkeerde kant van de paal ging. Bekkerveld bleef heer en meester en ZSV kwam er amper aan te pas. Het enige verwijt wat de manschappen van trainer Cooky Voorn zich konden verwijten was dat de score niet ruimer was. Een goede schietpoging van Demsey ging net naast. Sil maakt een goede actie aan de linkerkant en omspeelde de verdedigers van ZSV als ze er niet stonden. Zijn schot ging helaas net naast. Een mooie actie die een beter lot had verdiend. Na 45 minuten floot leidsman Loontjes voor het rustsignaal.

In de tweede helft ging Bekkerveld door waar het de eerste helft mee geëindigd was, namelijk kansen creëren. Zo zette Sil Lardinois zichzelf knap vrij voor de keeper, helaas bracht de keeper wederom redding. Een diepe bal op Thommie Vluggen werd katachtig door de keeper uit de hoek geplukt. Paar minuten later werd Thommie op het laatste moment door de verdediger onderschept, waar heel Bekkerveld een strafschop claimde, wees de scheidsrechter dit resoluut af. Even later ging Demsey de 16 binnen en hij werd onreglementair door de verdediger naar de grond gebracht, ook hier wees de scheidsrechter niet naar de stip. Dit tot ontzetting van eenieder die een blauw wit hart heeft. 5 minuten voor tijd gebeurde wat de alom bekende voetbalwet beschrijft. Als je zelf de kansen niet maakt,valt de bal aan de andere kant binnen. Een scrimmige voor het doel van Rik, leidde plots tot een schot van ZSV. Dit schot zou ruim naast gaan, echter wist een ZSV speler de bal met het hoofd aan te raken en verdween de bal in het doel. 1-1 als gevolg…………

Hierna rook ZSV; bloed en ging het vol voor de drie punten tot echte kansen leidde dit niet, aan de overkant werd Sil Lardinois in de laatste seconden van de wedstrijd in het strafschopgebied naar de grond gebracht. Weer claimde Bekkerveld een penalty, weer wees scheidsrechter Loontjes dit resoluut weg. Na 94 minuten vond de leidsman het goed geweest. Hoewel Bekkerveld zeker 1 penalty is ontnomen had de ploeg van Cooky Voorn zelf de kansen moeten benutten.

Nu weer volle bak trainen want in het paasweekeinde staan er 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag wacht om 19.30u het thuisduel tegen kampioenskandidaat Chevremont. En op 2e paasdag moeten de blauw-witten uit naar Schaesberg. Twee leuke parkstad derby’s dus. Hopelijk kunnen we vele toeschouwers verwachten.

Tekst: Tom Pouls