Datum

25 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag moest er in het subtop duel in en tegen Deurne gestreden worden. Beide ploegen staan dichtbij elkaar in de stand en het beloofde dus een gelijkwaardige, spannende wedstrijd te worden. Op een zonnig, maar koud en winderig sportpark de Kranenmortel werd er om klokslag half drie afgetrapt. Floris Coolen stond na zijn goede optreden bij Sportclub weer in de basis. Dit betekende zijn 350e wedstrijd voor Bekkerveld 1. Floris is een voorbeeld voor velen, altijd op de training, hard werken en een echt blauwwit hart. Hopelijk volgen er nog vele wedstrijden voor hem bij Bekkerveld.

Dan de wedstrijd, Bekkerveld begon erg wisselvallig en stroef, dit kwam mede door de tegenwind in de eerste helft. Deurne gaf vroeg druk en de vrije man op het middenveld werd niet gevonden. De bal kwam weer snel bij Deurne. Dit resulteerde ook in een aantal kleine kansjes, maar doelman Rik Klyn deed waar hij goed in was.

Na een 20 minuten gespeeld te hebben kwam Bekkerveld beter en beter in de wedstrijd. Met name Wouter deed het prima op het middenveld en kwam enkele malen helemaal vrij te staan tussen de linies. Na een half uur spelen volgde er een fantastische aanval van Bekkerveld. Demsey Dowson kwam aan de rechterkant prima door, hij haalde achterlijn en legde de bal prima af op de geheel vrijstaande Wouter Peters. Voor hem was het een koud kunstje om de bal af te maken. 0-1 voor Bekkerveld. De vreugde was groot. Gevolg van de eerste helft heerste Bekkerveld en probeerde het vaak de voetballende oplossing via het middenveld te vinden. Na 45 minuten vond de scheidsrechter het tijd worden om op te warmen en floot voor rust. Een voorsprong met rust voor Bekkerveld, dit moest de mannen vertrouwen geven.

In de tweede helft begon Bekkerveld sterk en kreeg het enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas hadden Wouter, Demsey en Thommie niet het vizier op scherp staan. Bekkerveld speelde deze fase sterken had op het veld een overwicht. Het duel werd ook wat grimmiger en enkele duels werden fel ingegaan. Na 75 minuten kwam Deurne goed door en werd een voorzet goed ingekopt door de spits van Deurne. Rik was kansloos. Echt zuur dat deze viel, aangezien Bekkerveld een goede pot speelde en Deurne niet echt gevaarlijk werd. Hierna werd Deurne ook dreigend en kwam het enkele keren gevaarlijk door. Na 93 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het laatst en moesten beide ploegen met een punt genoegen nemen. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, gezien het aantal kansen had er wellicht wat meer ingezeten. Echter na enkele mindere wedstrijden werd er vandaag weer een goede pot op de mat gelegd. Dit biedt weer vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Komende zondag komt wederom een van de betere ploegen in deze klasse op bezoek. Wittenhorst uit Horst zal om 14.30u te gast zijn op Sportpark A Gene Bek.

Tekst: Tom Pouls