Datum

4 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag wachtte op een koud en wit sportcomplex A Gene Bek de derby tegen FC Hoensbroek. Hoensbroek is rode lantaarndrager, maar in de eerste wedstrijd van de competitie lieten ze al zien een goede ploeg te hebben die de duels niet schuwt. Aangezien Bekkerveld vorige week een off-day tegen Venray was er dus wat goed te maken.

Om half drie floot scheidsrechter Peeters voor het eerst op zijn fluitje. Het duel begon rommelig aan beide kanten. Hoensbroek zat er kort en fel op en probeerde Bekkerveld hun verzorgde positie spel te ontregelen. Er waren aan beide kanten enkele kleine mogelijkheden maar echte kansen waren er niet te vinden.  Na 24 minuten kwam Bekkerveld op voorsprong een vrije trap van Thommie Vluggen werd bij de tweede paal diagonaal ingekopt door Joep op de Kamp. De keeper aan Hoensbroek zijde was kansloos. Een 1-0 voorsprong voor de blauw witte zebra’s. De bedoeling was om door te drukken en het gat groter te maken. Echter Hoensbroek bleef op een sportieve manier knokken voor elke bal en kwam ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van Rik Klyn.  Tien minuten voor rust zorgde een fantastische uithaal in de bovenhoek aan Hoensbroek zijde voor de verdiende gelijkmaker. Bekkerveld was zichtbaar aangeslagen. Terwijl de hagel met bakken uit de hemel kwam, kwam Hoensbroek op slag van rust zelfs op een 1-2 voorsprong een corner werd bij de eerste paal binnengekopt. Bekkerveld stond er verslagen bij.

In de rust waren de mannen van trainer Cooky Voorn kritisch op hun eigen prestaties. Er moest nog 45 minuten gespeeld worden en er was nog vanalles te behalen. In de tweede helft kwamen Sjoerd Pellegrom en Erwin Hermans als verse krachten in de ploeg.  Bekkerveld oogde in de tweede helft beter dat de eerste helft, zonder echt goed voetbal te spelen. Hoensbroek bleef terecht op de counter loeren. Een kwartier voor tijd kreeg Bekkerveld op 20 meter van het doel een vrije trap te nemen. Thommie Vluggen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de vrije trap schitterend achter de kansloze Hoensbroek doelman.

Het laatste kwartier ontstond een geweldig schouwspel tussen twee teams die vol voor de winst gingen. Bekkerveld had wellicht een penalty moeten krijgen toen Sjoerd Pellegrom in de 16 werd neergelegd. Een schot van Thommie Vluggen scheerde langs de paal en een vrije kopkans voor Joep op de Kamp werd gered door de keeper van Hoensbroek. Aan de andere kant mazzelde Bekkerveld dat Hoensbroek pal voor het eind een doelrijpe kopkans liet liggen.

Al met al een terechte uitslag, echter voor de blauw witte zebra’s te weinig. Komende week effe rust en carnaval vieren waarna we op 18 februari de topper gaan spelen tegen Geldrop. Aanvang 14.30u A Gene Bek.

Tekst: Tom Pouls | Foto's Jaap Jan Slot en Lucho Carreno

Klik hier voor de fotoreportage  van Lucho Carreno.