Veteranen verspelen in blessuretijd zege

Datum

9 november 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

In de tweede thuiswedstrijd van de najaar reeks troffen de veteranen de leeftijdsgenoten van de Maastrichtse fusieclub Sportclub Jekerdal, in 2009 winnaar van de Rinus Michels-award voor de beste jeugdopleiding.

De accommodatie van de fusieclub ligt in het stroomgebied van de rivier de Jeker. Hoewel moeilijk voor te stellen heeft het natuurgebied te leiden onder de droogte, een tekort aan water, doordat met name de ENCI in het verleden veel water voor het productieproces nodig had. Ook werd de waterstand van de Maas kunstmatige met Jekerwater op pijl gehouden. Het officiële Jekerdal ligt grotendeels in België.

Voor deze wedstrijd was de selectie veertien spelers sterk; een ongekende luxe voor de veteranen dus. Jos Schroeders was de “scheids van dienst” en kweet zich zonder assistentie langs de lijn prima van zijn taak. Dat zelfs  Jasper ontbrak, ontging de spelers van Jekerdal niet.

De laatste wedstrijd in Maastricht had een zege opgeleverd. Of de gasten dit resultaat nog in hun achterhoofd hadden… Zij speelden defensief en hielden de rijen gesloten. Bekkerveld was, zeker de eerste helft de bovenliggende, dominante ploeg. Passes, dribbels, samenspel: alles prima! Alleen één maar: de kansen werden niet benut: of een veldspeler lag in de weg, of de doelman stond op de juiste plaats of het vizier was niet goed ingesteld! Bij 75% balbezit voor Bekkerveld was de ruststand (1-0 , doelpunt Patrick Beugels) voor de bezoekers enigszins geflatteerd. Alhoewel,  twee doelpogingen voor rust waren niet van enig gevaar ontbloot. Met uiterste inspanning wist doelman Chris Valkenburg de inzetten onschadelijk te maken.

Werd in de rust nog eens alles doorgesproken, de puntjes op de ï” gezet, na rust hetzelfde spelbeeld: de tegenstander had maar een doel: sportief tegenhouden. Bekkerveld speelde goed maar kansen benutten...  Ja, Frank Otten leek aan alle onzekerheid een einde te maken door op een schitterende wijze 2-0 te scoren. En toen hield het voorin op.

Jekerdal kwam er vervolgens vaker “uit” en dat werd door de blauwwitte achterhoede niet altijd juist ingeschat. EELCO (op verzoek van diverse veteranen met hoofdletters geschreven) veroorzaakte een, onnodige, strafschop en de aansluitingstreffer was er. Dat de gasten vervolgens op jacht gingen naar de gelijkmaker was het gevolg van voorin te weinig scoren. In de slotminuut van deze sportieve partij lag de gelijkmaker in ons doel. Niet consequent verdedigen, onnodig balverlies werd door de gasten afgestraft. Vooraf hadden de Jekerdal-voorwaartsen al met de  handen in de lucht gestaan. “Uitverdedigen door het midden” ging weer eens fout en de complete “zebraverdediging” stond uit positie… Een geplaatst schot werd door onze doelman tot ieders verrassing, zo wel Bekkerveld als Jekerdal, alsnog uit de hoek getikt.

De derde helft was kort maar wel gezellig. De gasten hadden nog een “verre” terugreis naar Maastricht voor de boeg.

Zaterdag 16 november staat voor de veteranen dezelfde reis op het programma: RKASV is in Amby de gastheer van de veteranen. Aftrap 17.00 uur. Vertrek rond de klok van 16.00 uur.

Supporters zijn welkom, het is geen risicowedstrijd, dus ook geen bus combi verplicht.

Er wordt op woensdagavond getraind vanaf 6 spelers (op het kleinste veld) maar liefst méér! Bij minder dan 6 aanmeldingen gaat de training niet door. Aanmelden voor de training op woensdagavond: woensdag vóór 20.00 uur