Accommodatie

Onbekend

RKVV WDZ was de volgende gastheer van de Bekkerveld-veteranen op Sportpark Neerhagerbos. Vorige maand vierde deze vereniging uitgebreid het 60-jarig jubileum. Als titelverdediger had een team van Bekkervelders meegespeeld in het jubileumtoernooi (7 tegen 7): de verwachte zege bleef echter uit!

Had de geblesseerde Guido vooraf een selectie van 15 spelers tot zijn beschikking, bij de aftrap  waren het er nog maar elf, inclusief Max Beugels. “Ut Achtste” had een te krappe selectie. Omdat spelers van dat team de veteranen eerder geholpen hadden een elftal op de been te brengen, gingen Stefan van den Brand en Frank Otten mee naar Sittard om daar aan te treden tegen Fortuna-veteranen. Een late afmelding en een blessure maakten van een grote selectie een elftal.

Wilskrachtig was de thuisclub WDZ, zegevieren deed zij echter niet… Deze slogan gold voor de wedstrijd WDZ- Bekkerveld veteranen. De bezoekers waren op het prachtige grasveld, echt waar, op de Bocholtzerheide zo oppermachtig, dat doelman Chris in de rust moest voorzien van zonnebrandcrème… Door de droogte was het veld desondanks hard en week het niet veel af van het verfoeide kunstgras.

Zon en, in mindere mate, wind speelden tijdens deze partij wel een rol. De zon stond zo wel de eerste helft, als de tweede, recht in het doel. Dan kan het zo maar gebeuren dat je als doelman de bal volledig kwijt bent en de meest kolderieke situaties zich voor het doel kunnen voordoen, met mogelijke doelpunten tot gevolg.   Zo ver kwam het gelukkig niet. De thuisclubdoelman had, ondanks de zon, wel oog voor de vele kansen van de bezoekers. Regelmatig was hij een “sta-in-de-weg” voor de blauwwitte aanvallers. Zij sprongen toch ook wel erg laconiek om met de vele opgelegde kansen. De 0-2 voorsprong was geflatteerd; de thuisclubdoelman was regelmatig de winnaar in het duel met de voorwaartsen. Mark scoorde de openingstreffer, Patrick Beugels verdubbelde de marge voor rust. Na de pauze verhoogde Ralf Temme met een strak schot de score en bepaalde Ger Ravensteijn (jawel hij ook) de eindstand van deze sportieve wedstrijd op 0-4. Gedurende de wedstrijd verdwenen de grensrechters “stiekem” langs de lijn en had de correct fluitende scheids geen kind aan de sportief acterende veteranen.

Om de zege compleet te maken, werd zelfs de gezellige “derde helft” met “sterrebroed” gewonnen. Bij het dobbelen kwam de “gelukkige” ook al uit onze gelederen. Als troost voor de thuisclub werd de gewonnen fles kruidenbitter door de beide teams bijna burgemeester gemaakt. Wie van de aanwezigen zich over de rest van de fles ontfermde, is niet bekend.

De volgende wedstrijd van de veteranen is een thuiswedstrijd tegen Neerbeek, 28 september, aftrap 17.00 uur.

Aanmelden voor woensdag 20.00 uur op de gebruikelijke wijze. Afmelden: liever niet!

Woensdag om 20.30 kan er weer, bij voldoende deelname, een balletje getrapt worden.