Onbekend

Haanrade - Bekkerveld veteranen 2-5 (2-2)

31 AUGUSTUS 2019

Op de laatste dag van deze extreem warme augustus hervatten de twee recreatieve teams van Bekkerveld de najaarsreeks. Althans, dat was de bedoeling.

De leiders van Bekkerveld-veteranen (Guido Bleylevens) en het Achtste (Marcel Wingen) kregen een stortvloed aan afmeldingen te verwerken. Het kan gebeuren, dat je een zaterdag verhinderd bent; dat je een keer afwezig bent. Maar dat vervolgens het heel veel inzet kostte om tenminste één team op de been te brengen… De wedstrijd van “het Achtste” tegen Langeberg werd te elfder ure afgebeld: een schrijnend spelerstekort door afmeldingen. Dit is wel de meest ondankbare taak van de wedstrijdleider; iets wat de “afmelders” zich vaak niet realiseren. Daarbij heeft de tegenstander al de nodige voorbereidingen getroffen/moeten treffen zoals scheidsrechter, broodjes en verdere randvoorwaarden voor onze zaterdagmiddag-happening. Was het bij de veteranen beter? Nou, een “Ietsie Pietsie”! Het spelersaantal bedroeg: 9!!! Marcel Wingen, Marco Smits en Jay Mookhram zorgden voor een selectie van twaalf spelers zonder grensrechter. De wisselspeler nam die taak op zich.

RKVV Haanrade is een clubje met een bewogen geschiedenis van 92 jaar. Opgericht in 1927, speelde de vereniging ruim 25 jaar een competitiewedstrijden. Gebrek aan spelende leden noopten het toenmalige bestuur om de teams in 1972 uit de competitie te nemen. Na incidentele onderbrekingen 1986 en 1997 wordt er sinds 1999 weer competitief gevoetbald op Sportpark Carisborg. Op deze accommodatie troffen wij twee speelvelden aan, zo wel gras als het verfoeide kunstgras. Dit keer mochten we, vanwege de schaduw, toch wel een beetje blij zijn met het plasticveld.

Dat spelersproblematiek niet alleen een ”blauw-wit”probleem is, bleek voorafgaand aan de wedstrijd. Haanrade is een samenwerkingsverband aangegaan met SVA; spelers van beide verenigingen mogen voor teams van beide clubs uitkomen.

De sportieve wedstrijd stond onder correcte leiding van een scheids “op leeftijd”. Hij deed zijn werk, tijdens de vier kwarten prima. Halverwege helft een en twee werd een korte pauze, drinkpauze, time-out of pits-stop gehouden vanwege de hoge temperatuur.

Vanaf de aftrap kwam de thuisclub op voorsprong; een dieptepass werd niet op waarde getaxeerd door de Bekkervelkddefensie en de spits kon de hoek uitzoeken. Voor rust werd de achterstand nog omgebogen in een voorsprong; bij rust stond de stand 2-2 op het bord. Geflatteerd, omdat Bekkerveld duidelijk de bovenliggende partij was maar dit niet uitdrukte in de score. Na de thee openden de gasten de score, 2-3, en werd een opgelegde kans van Haanrade door doelman Chris Valkenburg onschadelijk gemaakt. Uit de volgende aanval scoorde Bekkerveld de 2-4. Wedstrijd beslist, zou je denken. Beide teams bleven vol op de aanval spelen met kansen en keeperswerk over en weer. Bij het eindsignaal stond een 2-5 vast; een reëlere uitslag zou 4-10 geweest zijn. De doelpunten kwamen van Marc (4) en John Linders.

De derde helft met grill was verzorgd, de (fris)drank ging er bij deze temperatuur goed in.

Woensdag as is er training om 20.30 uur.

Zaterdag 6 september wordt er gespeeld op en tegen Groene Ster. Aftrap om 17.00 uur, vertrek 16.00 uur.

Aanmelden voor woensdag bij Guido en afmelding zo veel mogelijk beperken.