Mark: drie doelpunten scoren en drie doelpunten tegen…

Datum

23 februari 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

Daar waar FC Catsop uit Stein verwacht werd, speelden de veteranen zaterdag een heuse interland. Na het afmelden  van Catsop kon teammanager Guido op veler verzoek alsnog op zoek naar een tegenstander. De opkomst op de trainingsavond met 11 veteranen beloofde veel goeds.

Zaterdagmiddag zou het echter anders lopen dan gepland, verwacht. Na het afmelden van doelman nummer 1 met een breuk in de hand, meldde zich ook doelman nummer 2, Frank Otten zich onverwacht af. Griep had hem geveld. En dat terwijl hij de vorige wedstrijd uitgeroepen was tot “man of the match”. Met aanvulling van enkele spelers van het 8e, Jan Datema en Felix Petit, was het team aangevuld tot 12 ½  speler; Gerrie Ravensteijn zou tijdens de rust in alle stilte verdwijnen… Maar, dan was der nog de vacante plaats onder de lat…

Het veteranenteam van Orsbeck werd de tegenstander op ”A gene Beck”. Orsbeck, volgens de overlevering, is een plaatsje op een 15 km van Roermond gelegen, in de Landkreis Heinsberg. Dit dorp maakt deel uit van de gemeente Wassenberg. Een veteraan wist te melden dat Orsbek in de buurt van Vaals ligt… (voor de experts onder ons: hij was in de war met Orsbach)

De eerste helft van deze sportieve wedstrijd nam Marc de rol van doelman op zich. Hij kweet zich in zijn nieuwe rol prima van zijn taak, maar was drie keer kansloos. Bij een 0-0 tussenstand kreeg de thuisclub een discutabele strafschop mee. Zoals gebruikelijk is het maken van een sliding binnen het veteranenvoetbal “not done”. De gastendoelman zag zich echter genoodzaakt om bij een doorbraak een doelpunt te voorkomen door middel van een sliding. Scheidsrechter Chris zag zich dus, als gevolg van de gemaakte afspraak, genoodzaakt de bal op de stip te leggen. Omdat beide partijen deze beslissing toch wel erg zwaar gestraft vonden, speelde Jan Datema de strafschop in handen van de gastendoelman.

In de rust werd het elftal weer omgezet. Doelman Mark werd de nieuwe spits, Gerard kreeg de gele trui, niet van klassementsleider maar van doelman. De beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De fouten in beide verdedigingen werden echter steeds afgestraft. Doelman/spits Mark nam in de tweede helft de hele productie van de thuisclub voor zijn rekening. Hij scoorde een hattrick, maar geen zuivere. Tussendoor deden de bezoekers steeds iets terug; individuele fouten en verdedigingsfouten werden met de regelmaat van de klok afgestraft. Over en weer bleven ook nog de nodige kansen onbenut. Bij het eindsignaal stond er voor de veteranen een nadelige score op het bord: een nederlaag dus.

Aanstaande zaterdag is er in verband met Carnaval geen wedstrijd. Zaterdag 9 maart is VV Jabeek gastheer van de vets om 17.00 uur.

Bij voldoende animo is er woensdag training op de gebruikelijke tijd. Ook Aswoensdag zijn we op de gebruikelijke tijd welkom om een balletje te trappen.