Veteranen: Vier keer scoren en toch maar 3-1 zege….

18 mei 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

Met een select gezelschap van 13 spelers traden de veteranen onder prima omstandigheden aan tegen de leeftijdsgenoten van SC Jekerdal. Daarbij maakten Patrick Beugels, Ger Ravensteijn en Paul Spijkers hun rentree. Jay Mookram was geleend van “het achtste” en onze snelle spits Tony was er ook weer.

Tijdens de laatste seizoenen is in de Limburgse hoofdstad driftig gefuseerd binnen het amateurvoetbal. Zoals in een eerder verslag reeds gemeld is Jekerdal (1998) ontstaan uit een fusie tussen MKC en Sint Pieter. Op de plaats van de huidige accommodatie lag vroeger het complex van Sportclub Biesland; deze vereniging bestaat ook al jaren niet meer. MKC had de oorspronkelijke accommodatie enkele kilometers verderop, in het Maastrichtse genaamd “dur Komp”. Het terrein was schitterend gelegen in een bosrijk gebied. De oorspronkelijke twee grasvelden van de voetbalbalvereniging Sint Pieter zijn, waren, op de Sint Pietersberg. In het kader van het herstel  van de natuur op de Sint Pietersberg werd de club min of meer gedwongen te verkassen naar de huidige locatie. Natuurmonumenten heeft dit gebied voor een symbolische prijs kunnen kopen en beheert dat mooie tukje natuurgebied. Die gedachte is eigenlijk best krom: aan de andere kant van de berg was de ENCI tot 2018 driftig mergel aan het afgraven voor de cementvoorziening…

Onder leiding van twee scheidsrechters, ieder een helft, en zonder grensrechters ontspon zich op het kunstgras een sportieve partij. Beide scheidsrechters konden het af zonder assistentie langs de lijn en dat ging prima. Optisch waren de gasten misschien de beter spelende ploeg, maar door het speelveld groot te houden kreeg de thuisclub de ruimte om er gevaarlijk  “uit” te komen. Kansen kregen de bezoekers legio. Allen Tony vond het net. Door onnauwkeurig en individualistisch spel werden de mogelijkheden de eerste helft verder niet benut. Erger: bij ongevaarlijke aanval van de thuisclub verdween een gevaarloze doelpoging via het grote lijf van Guido in het Bekkervelddoel. Volgens de regelgeving is dat een eigen doelpunt. Vervolgens gingen de bezoekers verder met het missen van kansen.

Tijdens de rust werd een en ander geprobeerd te repareren. Aanvallers inzakken, verdedigers aansluiten…” Zo gezegd zo gedaan …”zou je zeggen. Maar de praktische uitvoering ging maar even goed, vervolgens werd het veld weer te groot, werden de kansen gemist en stond de verdediging regelmatig tegen een overtal van thuisclubvoorwaartsen. Tony vond tussendoor nogmaals het vijandige netje (1-2) maar de thuisclub ging toch op zoek naar de gelijkmaker. En kansen, mogelijkheden waren er. Alle pogingen van de thuisclub, spelend de tweede helft richting kantine, werden door Chris Valkenburg teniet gedaan. Toppunt waren de drie pogingen op een meter van het doel in een tijdsbestek van een paar seconden. Alle drie waren een prooi voor de gastendoelman. Het slotakkoord werd verzorgd door Guido Bleylevens. Hij maakte het eerdere eigendoelpunt goed door ook het juiste doel te treffen. Een poging van een thuisclubverdediger om de bal met de hand het doel uit te slaan werd door de scheids genegeerd. Geen pingel en rood maar gewoon een doelpunt… Prima oplossing dus!

De goed bezochte derde helft was er genoeg voer voor gesprek en discussie. Zo zeer zelfs, dat de bediening de gasten “nee” moest verkopen bij “Radler 0,0%”. Dan maar aan de Erdinger alcoholvrij…

Voor komend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma, Passart/VKC! Daar hebben we vorige week al tegen gespeeld. Houd mail en app in de gaten voor de wedstrijd van zaterdag!

Woensdag is er weer training. Trainingstijd volgt!