Veteranen: Ondanks krappe selectie gelijkspel tegen “Angstgegner”

Datum

6 april 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

Onder bijna ideale omstandigheden traden de veteranen op deze zonnige zaterdag aan op het kunstgras van FC Hoensbroek tegen de gelijknamige blauw-witten. Voor deze wedstrijd tegen de andere blauw-witten trad de thuisclub aan in oranje-zwart. Met een selectie van 10 spelers (ook Jasper was er niet) en zonder grensrechter trokken de Bekkervelders naar een moeilijk te bespelen tegenstander. Helaas had het achtste ook niet de luxe van een overschot aan spelers. Vorig seizoen werden de twee wedstrijden door FC Hoensbroek ruim(5-8 en 1-8) gewonnen waarbij vermeld mag worden dat de eerste wedstrijd, ook al door personele problemen van beide verenigingen 7 tegen 7 gespeeld werd.

FC Hoensbroek speelt sinds 2006 op de huidige schitterende accommodatie, voorzien van twee kunstgrasvelden. Deze, in 1946 opgerichte vereniging is nog net twee jaar jonger dan Bekkerveld. De club mag pronken met het feit dat het een van de grootste verenigingen binnen de gemeente Heerlen is. Op de plaats van de oude accommodatie, waar ik nooit geweest ben, staan prachtige woningen.

Het personele probleem bij de veteranen is geen probleem van alleen Bekkerveld. Spelers van de tegenstander wisten mij te melden dat een selectie van 13 spelers, zoals deze zaterdag, een ongekende luxe is. Ok FCH kent het feit dat wedstrijden afgeblazen moeten worden omdat veteranen afgemeld, geblesseerd of andere activiteiten hebben. En terugvallen op andere teams is er niet bij. Van de dertien spelers kon Guido er een huren, de andere reserve kreeg in de tweede helft een zebra-trui om de schouders toen Patrick Beugels geblesseerd moest afhaken.

Diezelfde Patrick had in de eerste helft de voordelige marge op twee doelpunten gebracht.  Met een, voor hem kenmerkend, afstandsschot in de driehoek kwam de tussenstand op 0-2; Marc had de score geopend. Met gegroepeerd spel, gedwongen door de teamsamenstelling, werd de thuisclub in de eerste heft goed in bedwang gehouden. Kort voor het rustsignaal leidde  een foutje in de verdediging tot de aansluittreffer. De spits mocht van een meter of veertien genadeloos en snoeihard uithalen. De spaarzame mogelijkheden van de gasten werden helaas gemist.

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld niet: een aanvallende thuisclub, jagend op de gelijke stand, een verdedigende gastenploeg, de linies kort op elkaar houdend   en strijdend voor een goed resultaat. Ruim een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. De gastenverdediging, voortdurend achterin één op één spelend, werd door een individuele actie uitgespeeld. Vervolgens werd een van de vele thuisclubkansen genadeloos afgestraft. In de laatste minuut ging het bijna nog fout. Eén van de gehuurde spelers trapte na een kopbal uit een hoekschop de bal uit de doelmond.

De derde helft was druk bezocht en gezellig. Hamburgers waren weer eens iets anders dan het bekende broodje ham of kaas. Gedobbeld werd er niet, ondanks dat alle attributen klaar stonden.

Woensdag 10 april wordt er in verband met Ajax – Juventus getraind van 19.30 tot 20.30 uur bij Sporting Heerlen.

Zaterdag 13 april wordt de volgende wedstrijd gepeeld: Uit tegen Sportclub Hulsberg aftrap om 18.00 uur. Aan- of (maar liever niet) afmelden op de gebruikelijke wijze.