Veteranen: Geflatteerde remise na prima openingsfase

Datum

16 februari 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

De zaterdag hervatten de veteranen de wedstrijdenreeks  voor 2019. De thuiswedstrijd tegen Simpelveld  werd, ondanks het vroege planning in het jaar,  onder prima omstandigheden gespeeld. Een staalblauwe hemel, heerlijke temperatuur van 17 ° C, een stralende zon… En toch kreeg Guido net elf spelers op de been om het spits af te bijten. Bij de tegenstander in geel-zwart was de spoeling nog dunner: 10 spelers…

Onder leiding van, de zoals altijd goed en onopvallende, Jos Schroeders speelden beide teams een goede partij voetbal. Volgens afspraak traden bij beide “elftallen” aan met tientallen; de thuisclub had de luxe van één wissel. In geval van nood kon er nog een beroep gedaan worden op de zoon van Frank Otten. Hij zou als dispensatiespeler zijn debuut kunnen maken. Dat gebeurde uiteraard, maar dan aan de kant van Simpelveld. Over een transfer werd na afloop niet gesproken, in tegenstelling tot de verhuurbeurt van Ralph. Hij viel vandaag geblesseerd uit!

De wedstrijd kende een sportief verloop. Ondanks dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, in december eindigde de wedstrijd op gras in een gelijkspel en eerder dat jaar verloren de bauwwitten thuis met 0-3, schoten de zebra’s uit de startblokken. John schoot na een klein kwartiertje de bal stijf in het kruis; achteraf werd nog gespeculeerd over een polletje kunstgras. Chanan verdubbelde de voorsprong op zijn karakteristieke wijze… Vervolgens speelden de Bekkerveldveteranen goede kansen uit, de mogelijkheden om de genadeklap uit te delen werden, soms jammerlijk, verspeeld. Nog voor rust scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer.

Een oude voetbalwet schrijft: ”benut je de mogelijkheden zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel…” En die wet ging vandaag vol op. Dat gebeurde ondanks het prima keeperswerk van Frank Otten (man of the match), die de geblesseerde doelman Chris met een puike partij uitstekend verving. Nog voor de rust was hij kansloos na geschutter in de verdediging, in de tweede helft hield hij Simpelveld een aantal uitstekende reddingen van de meer dan verdiende gelijkmaker af. Het was jammer, dat hij na een hoekschop alsnog kansloos gepasseerd werd. Er stonden geen verdedigers bij de palen, die in deze situatie een doelpunt hadden kunnen voorkomen.

Toch had de thuisclub alsnog de zege kunnen behalen. De mogelijkheden, die zich op de counter voordeden, werden verkwanseld. Na het eindsignaal van deze sportieve en vooral goede wedstrijd togen beide teams naar de gebruikelijke derde helft. Verder maakte René Dijkstra zijn debuut als grensrechter van het veteranenteam. Het is nog niet duidelijk of hij de opvolger wordt van de wel aanwezige Jasper.

Voor volgende week staat nog geen wedstrijd gepland. De oorspronkelijke tegenstander heeft Guido al een bericht van verhindering gestuurd. Woensdagavond is weer bij voldoende deelname de mogelijkheid om te trainen.