Veteranen verliezen met 3-6 van Schimmert

Datum

8 december 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag stond volgens het programma de laatste thuiswedstrijd van de najaar reeks  tegen NEC ’92 gepland. Maar zoals wel vaker de laatste weken was er voor Guido weer een taak weggelegd om een andere tegenstander te zoeken. NEC was al begonnen aan de winterstop, of is het winterslaap, en kreeg geen team op de been. Schimmert werd daardoor onze opponent in de laatste thuiswedstrijd van 2018.

VV Schimmert, een vereniging in de gemeente Nuth, blijkt het eindstation te zijn van Sef Vergoossen, trainer/oefenmeester van onder andere VVV Venlo, Nagoya Grampus Eight in Japan en PSV. Vanaf nieuwjaar 2010 tot het einde van de competitie was hij trainer van de selectie  van het dorp met de bekende watertoren.

Zoals de najaar reeks in augustus startte met een nederlaag tegen Haanrade, zo eindigde het ook: met een nederlaag.  De wedstrijd van deze zaterdag begon al onder een slecht gesternte. Guido had een speler geleend of gehuurd van buurman Weltania en er was geen scheidsrechter. Jasper Jurewicz was als grensrechter wel weer aanwezig: de scheids kwam uit Schimmert. Daarbij speelden de weersomstandigheden ook al niet mee. De hele dag wisselden regenbuien en gemiezer elkaar af…  Dat de hemelsluizen kort na afloop van de wedstrijd echt opengingen was eigenlijk wel typerend voor de hele zaterdagmiddag van de veteranen.

Gelijk vanaf de aftrap lieten de blauw-witte bezoekers zien wie de baas op het veld was. Er werd meteen flink druk naar voren gegeven. Na een vermeende overtreding op laatste man Hans Schrijnemakers bleef het fluitsignaal achterwege. Twee Schimmertvoorwaartsen togen vervolgens zo vrij als God op “Bekkerveld” richting thuisclubdoel. Pas breed en intikken maar: 0-1, amper drie minuten gespeeld. Niet veel later was onze doelman weer kansloos. En dat terwijl de gastendoelman zich net zo eenzaam voelde als onze doelman in de vorige wedstrijd bij RKSVB. Er was echter een verschil: onze doelman hield de nul, nu stond er met rust een 3-2 voorsprong voor de thuisclub op het bord. Binnen de kortste keren scoorden Chanan, Mark en John. Drie doelpunten uit amper twee kansen. Het waren de weinige keren dat de Bekkerveldvoorwaartsen in de buurt van het gastendoel kwamen…

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting Bekkervelddoel. Doelman Chris Valkenburg hield ons nog in de wedstrijd door een paar miraculeuze reddingen op schoten en volleys. Toen vervolgens de verdedigers  te veel ruimte gaven aan hun tegenstanders was er geen houden meer aan. Schimmert scoorde vervolgens vier identieke doelpunten: bal vanaf de doellijn terugleggen of bij de tweede paal waarna het een koud kunstje was om af te ronden. Teleurgesteld dropen de Bekkerveldveteranen bij het laatste fluitsignaal af.

De derde helft was met frites en snacks goed verzorgd. Woord van dank ook aan de scheids.

Zaterdag spelen de veteranen de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Op het kunstgras of watergras van NOVA Heerlen, de hockeyclub wordt op Sportpark Kaldenborn, ik ga er van uit dat de naam van het sportpark door een andere vereniging niet gewijzigd is, aangetreden tegen een team van de hockeyclub. Aangepast schoeisel, dus zonder noppen, is verplicht. Volgens de overlevering wordt gespeeld op kleinere hockeydoelen.

Aftrap 17.00 uur. Training woensdag om 20.45 uur. Aan- en, of maar liever niet, afmelden op de gebruikelijke wijze uiterlijk woensdag.