Datum

24 november 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Weltania om vijf uur, Weltania om half vijf… Uiteindelijk werd het helemaal geen Weltania maar SV Simpelveld uit. En dan ook nog op gras, waar door een aantal Bekkervelders naar uitgekeken werd. Op de in 2000 gerealiseerde accommodatie liggen drie (natuur)grasvelden en het tweede veld lag daar op ons te wachten. Een hele dag miezerregen maakte het misschien nog onzeker of de wedstrijd wel doorgang kon vinden; achteraf kunnen we zeggen lag het veld er best goed bij; en op een natuurlijke wijze gesproeid maar wel met hier en daar een polletje of een knolletje. De verlichting heeft/had niet de sterkte of kwaliteit van “Sportpark A gene Bek”.

Bestond de selectie van de gasten op donderdag nog uit 16 spelers, zaterdag waren er nog twaalf beschikbaar. Opmerkelijk was de afwezigheid van de familie Jurewicz; vader en zoon (grensrechter en invaller) ontbraken op het wedstrijdformulier. Mees maakte na een periode van afwezigheid zijn rentree. De transfer van Ralph naar RKASV was, na zijn testwedstrijd van vorige week, om onduidelijke reden afgeketst; hij maakte weer deel uit van de selectie en stond meteen weer in de basis.

Vooraf werd er rekening gehouden met een moeilijke wedstrijd. Onze team-samenstelling en de verwachte, sterke tegenstander noopten Guido om het elftal aan te passen aan de tegenstander. Dat ging ons wonderwel goed af. In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij. Een ketser van doelman Chris betekende een, op dat moment onverdiende, 1-0 achterstand. Voorafgaand hadden de blauwwitte voorwaartsen al een aantal goede mogelijkheden onbenut gelaten. Verder had de Bekkerveld-verdediging samen met het middenveld de wedstrijd stevig in handen. De geelzwarten waren wel dreigend maar kwamen verder niet tot kansen. Het doelpunt was de enige bal tussen de palen in de eerste helft. Nog voor rust bepaalde Nuri Akalin de eindstand op 1-1.

De tweede helft verliep gelijk opgaand. Beide ploegen wisten nauwelijks nog kansen te creëren. Veel middenveld geschuif, af en toe een overtreding waarbij de scheids het anders zag dan de spelers, bepaalden het spelbeeld in het tweede bedrijf. Nu was Chris wel op zijn post bij een aantal gevaarlijke situaties. Een vrije trap van Simpelveld ging rakelings voorlangs nadat de spelers in de muur bukten voor het schot. Het gelijke spel hing in de laatste minuut nog aan een zijden draadje. Bij een voorzet vanaf de doellijn stonden twee geelzwarten aan de tweede paal zo vrij “als God in Frankrijk”. Of ze nog in onderling overleg waren, wie de bal in het netje mocht deponeren? Onze doelman kwam in ieder geval als de winnaar uit het duel. Enkele centimeters voor de doellijn grabbelde hij de bal nog weg en behoedde de gasten voor een onterechte nederlaag.

Opluchting na afloop van de wedstrijd bij de Bekkerveldspelers overheerste. De tijdens de rust geopperde keeperstraining voor de komende week werd toch maar even van de agenda geschrapt, ook de spitsentraining was geen issue. De derde helft was prima verzorgd en goed bezocht.

Zaterdag 1 december staat de uitwedstrijd tegen RKSVB op het programma. De aftrap op sportpark “I Gen Anker” staat gepland voor 17.00 uur. Ook hier wordt (weer) gespeeld op echt (natuur)gras. Heren, denk aan het aangepaste schoeisel.