10 november 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk weer eens een uitwedstrijd voor de veteranen-zebra’s. Daar waar deze zaterdag een thuiswedstrijd gepland stond tegen Sporting Heerlen, togen de veteranen naar Brunssum met SV Langenberg als opponent. De buren uit Schandelen, een fusieclub van SV Heerlen en Heerlen Sport, kreeg geen team op de been. Niet dat Bekkerveld zo ruim in de spelers zat, elf man, met hulp van Frank, Tony en John en, uiteraard, “de zoon van” completeerden het elftal plus grensrechter.

SV Langenberg, opgericht eind van de jaren veertig, is een echte buurtclub. Gelegen in de wijk Langenberg is deze vereniging in de loop der jaren verschoond gebleven van fusieperikelen. Daar waar RKBSV en Limburgia gingen samenwonen, Schuttersveld en Egge gedwongen werden te fuseren tot SV Brunssum, bleef Langenberg dit bespaart. Daarbij heeft deze vereniging iets om jaloers op te worden of misschien wel te zijn: grasvelden. Wij werden weer naar het kunstgras verwezen; anders was deze wedstrijd mogelijk afgelast. (o ja, wat was dat ook al weer?)

Onder leiding van een soms lankmoedig optredende scheidsrechter speelde zich een kat-en- muis-spelletje af. De  eerste minuten kregen we een paar kansen, zag de scheidsrechter een handsbal van onze doelman niet, werden een paar stevige overtredingen en slidings gemaakt met als gevolg over en weer commentaar en opmerkingen. In de tweede helft kreeg Andreas Jurewicz zelfs een tijdstraf van 10 minuten omdat hij “een overtreding met voorbedachten rade” maakte. Kon hij in die tijd even de zonde, de overtreding, overdenken!

Het spelbeeld was eentonig. Onze verdediging, ten opzichte van de verliespartij van vorige week, op drie plaatsen gewijzigd speelde gedisciplineerd en gaf nauwelijks kansen weg. Onze doelman kreeg in de eerste helft een schot te verwerken. Bij rust stond een voor de thuisclub een geflatteerde 0-2 stand op het bord. De tweede helft, de thuisclub speelde nu richting kantine, leverde eenzelfde spelbeeld op. De bezoekers gaven nauwelijks iets weg, creëerden kans op kans, verprutsten er veel maar scoorden ook nog vier keer. Chanan (3x), Tony (2x) en Ger Gavenstein (jawel) maakten het halve dozijn vol. Een keer in de tweede helft was “de nul” (geen tegendoelpunt) in gevaar. Letterlijk de laatste aanval van de thuisclubschoot een der voorwaartsen op het gastendoel, stond zo ongeveer al met de handen in de lucht om het eer reddende doelpunt te vieren… Kwam daar onze doelman aanvliegen, die gedurende de hele wedstrijd nauwelijks getest was en tikte het schot met een uiterste inspanning nog uit de hoek! Bij deze actie was Chris helemaal los “van de aarde”…

De derde helft was goed verzorgd, gezellig en nu waren de gasten wel goed vertegenwoordigd.

Zaterdag 17 november staat de thuiswedstrijd tegen RKASV uit Amby op het programma, aftrap 17.00 uur. Aanmelden op de gebruikelijke wijze; afmelden liever niet…