Datum

27 oktober 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Het zal je maar gebeuren; een autotocht van drie kwartier, met rust omkleden, warming up, wedstrijd en na goed twintig minuten is de wedstrijd klaar. Tussenstand 4-1 voor de thuisclub, die erg sterk speelde, zelf amper kansen creëren en dan moet je nog een helft….  Dan nog de derde helft en vervolgens  nog het vooruitzicht dat je ook nog even 45 minuten nodig hebt om thuis te komen. Tijdens die tocht is er natuurlijk ruim tijd om de wedstrijd te analyseren en na te bespreken. Maar toch, het zal je maar gebeuren…

Ik beschrijf hier de zaterdagmiddaggebeurtenis van onze gasten uit Herkenbosch. Melick mag bij deze vereniging niet in de naam genoemd worden, zo verzekerde een speler mij tijdens de gezellige derde helft.

SVH is een rooms-katholieke vereniging, die niet opgericht is in 1939. Al in de twintiger jaren werd in Herkenbosch voetbal gespeeld. Er werden ook persoonlijke wedstrijden gespeeld, zoals vertrappen, doeltrappen en hardlopen. Dat SVH ’39 zaterdag onze opponent was, kwam door de afmelding van Zwart-Wit ’19 uit Eys. Personele problemen, mogelijk door het dorpsfeest van afgelopen weekend, dwongen Guido om een vervangende tegenstander te zoeken. Dat kunnen we aan hem wel overlaten. Alleen dat de tegenstander van zo ver moest komen…

Binnen de eigen gelederen was het ook moeilijk om een elftal op de been te brengen. Doordat het “achtste” ook geen wedstrijd had, was de combi snel gemaakt. Marcel Wingen, Sandro Lanckohr, Jay Mookram, Gert-Jan en Marc Boosten vulden de veteranen aan. Zo stond er een ruime en sterke selectie met vier wisselspelers aan de aftrap van deze partij. Gene Hoop was de startende fluitist, die halverwege de tweede helft de leiding overdroeg aan Hans Schrijnemakers; beiden hadden een rustige middag. Er was weinig tot geen aanleiding te fluit te hanteren. Dat de gasten een verrassende aftrap probeerden, de eerste speler tikt de bal aan en de tweede schiet vanuit de middenstip op doel, was weer eens iets nieuws, iets verrassends.

Na amper vijf minuten spelen stond er een 1-1 op het bord, doelpunt van Sandro. Nu scoorden de gasten wel vrijwel onmiddellijk na de aftrap de gelijkmaker. Andreas Jurewicz en John (2X) zorgden voor de ruststand. De tweede helft verliep iets meer gelijk opgaand. De gasten scoorden nog tegen voor de 4-2 tussenstand; het slotakkoord werd verzorgd door Sandro. Overigens moet onze Gerard in dit verband nog vermeld worden. Hij speelde een …. partij als rechtsback, linksback, voorstopper maar vooral zwervend over het hele veld!

De derde helft was druk bezocht, door beide teams. Dat de gasten ons uitnodigden voor een revanche in Herkenbosch, op gras, geeft de gemoedelijke sfeer van deze  zaterdag aan.

Na zeven opeenvolgende overwinningen staat zaterdag 3 november om 17.00 uur de volgende thuiswedstrijd op het programma: LHC, Laura Hopel Combinatie.

Afmelden/aanmelden op de gebruikelijke wijze.