Veteranen winnen ondanks matige 3e helft

Datum

29 september 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Zijn de veteranenteams in onze regio verlost van de  “derde-helft-bedreiging” uit Kerkrade, genaamd Roda JC, doemt er plots aan de horizon een nieuwe bedreiging op uit Sittard: Fortuna Sittard. Ondanks het gegeven dat Ajax op het late tijdstip van kwart voor negen aantrad tegen de promovendus uit  Midden-Limburg, was het merendeel van de thuisclubspelers afwezig tijdens de traditionele derde helft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten na afloop met tien spelers ruimer vertegenwoordigd waren dan de “Bek-bewoners”.

VV Neerbeek, de tegenstander van deze zaterdagmiddag, kent een bewogen geschiedenis. Hoewel de tenues voorzien zijn van 1978 in het logo, werd de vereniging voor het eerst opgericht in 1924. Net voor of tijdens de oorlog werd deze vereniging ontbonden om vervolgens in 1948 opnieuw te starten. Midden jaren zestig werd gefuseerd met handbalclub Blauw-wit  en het einde van de vereniging werd ingeluid. In 1978 volgende weer een nieuwe start!

Onder ideale omstandigheden speelden beide teams een sportief partijtje voetbal onder leiding van de onopvallend, dus goed, fluitende scheidsrechter Jos Schroeders. De selectie van de thuisclub bestond uit 12 spelers, waarbij de reserve als grensrechter de vlag hanteerde. De tegenstander had ook voldoende manschappen zodat er zo waar sprake was van een arbitraal trio. Temperatuur was prima, niet te heet, geen neerslag , de verkoelende wind en een prima wedstrijdbal deden de rest. Dat de laagstaande zon in bepaalde situaties als hinderlijk werd bevonden, daar maalde niemand om.

Onze gasten startten sterk in deze wedstrijd. Met goed combinerend en veelvuldig balbezit lieten zij het eerste kwartier de intentie blijken: scoren en winnen. Echter het creëren van kansen was de eerste helft niet aan de gasten besteed. De thuisclubverdediging gaf niets weg. Halverwege de eerste helft nam de thuisclub het initiatief over. Kans op kans werd uitgespeeld maar het leek er toch echt op dat onze voorwaartsen de intentie hadden om de keeper te raken en niet het doel! De ruststand van 2-0 door doelpunten van Andreas en Chanan was voor de gasten geflatteerd. Het hadden er veel meer kunnen, misschien wel moeten zijn. Ger Ravenstein, zaterdag was het meer Schravelstein, mistte er alleen al een hand vol.

In de tweede helft kwamen de gasten toch wel erg sterk opzetten. Nadat Stefan, zijn laatste doelpunt gescoord diep vorige eeuw bij Venlose Boys D3, en weer Chanan voor een 4-0 tussenstand hadden gezorgd, kregen de gasten een terecht pingel toegekend. Onze Ralph liep een der voorwaartsen even “om” en Neerbeek liet deze mogelijkheid niet onbenut. Andreas scoorde vervolgens nog om de eindstand op 5-1 te bepalen. Een verrassende kopbal van Paul Spijkers leverde helaas niet de treffer op, die het halve dozijn vol zou maken.

Volgende week spelen de veteranen weer een thuiswedstrijd tegen Alfa Sport Schinnen op het ongebruikelijke tijdstip van 17.30 uur. Aan/ en afmelden als gebruikelijk.