9 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag werd de strijd aangegaan met EHC uit Hoensbroek. De ploeg uit Hoensbroek staat gedeeld 1e in de stand en heeft enkele voetballers met een Bekkerveld verleden. De mannen van trainer Cooky Voorn wilden graag de punten meenemen naar Heerlen-Zuid om zo de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen.

Er kon gewoon gespeeld worden op het hoofdveld (natuurgras), ondanks de vele regenval. Om half drie floot de leidsman voor het eerst. Bekkerveld begon niet onaardig een mooie aanval werd afgelegd op rand 16. De geheel vrijstaand Ruben Henssen schoot rakelings voorlangs. Demsey Dowson had een prima actie helaas ging zijn schot rakelings over. Na 10 minuten kantelde de wedstrijd helemaal. Een aanval van EHC werd afgelegd op geheel vrijstaand spits van EHC voor hem was het een koud kunstje om de bal in een leeg doel te schieten. 1-0. Bekkerveld was zichtbaar aangeslagen en werd op felheid en wilskracht afgetroefd. Het was wachten op de 2-0, deze kwam na 25 minuten spelen. Onoplettendheid bij een corner van EHC zorgde ervoor dat het 2-0 werd. De beker moest helemaal leeg en een afstandsschot belandde achter doelman Rik Klyn. Met een terechte 3-0 achterstand werd na 45 minuten speeltijd het kleedlokaal opgezocht. De mannen waren zichtbaar aangeslagen, maar ook vastberaden om in de 2e helft uit een ander vaatje te tappen.

Bekkerveld was in de 2e helft veel feller en liet zien dat het wel degelijk goed kan voetballen, hoewel EHC er enkele malen gevaarlijk uitkwam speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van EHC. Na 80 minuten werd Boy Raaijmakers de diepte ingestuurd hij bleef koel en schoot hard in de korte hoek binnen. Bekkerveld bleef goed voetballen en kreeg nog enkele mogelijkheden, helaas zat er niet meer in en had EHC de beste kans om er nog 4-1 van te maken. Gelukkig redde Rik Klyn prima.

Helaas een 3-1 nederlaag, na een slechte 1e helft, maar een goede 2e helft. Hopelijk weten de mannen de positieve dingen uit de 2e helft mee te nemen naar de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Komende zondag wordt er op Sportpark A Gene Bek gespeeld tegen middenmoter Deurne. De mannen van Cooky Voorn kunnen alle support gebruiken om met een goed resultaat de winterstop in te gaan. Hopelijk kunnen ze veel support verwelkomen.

Tekst: Tom Pouls