2 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag stond op Sportpark A gene Bek de derby op het programma tegen Chevremont. Deze ploeg staat in de top van de 1e klasse. Bekkerveld weet de laatste weken ook punten te pakken. Het beloofde dus een spannende, leuke pot voetbal te worden.

Om 14.30u floot scheidsrechter Stevens voor de eerste keer. Bekkerveld begon fel en gretig mede door de snelle voorhoede werd Chevremont teruggedrongen. Na 10 minuten had Bekkerveld al met 3-0 voor moeten staan, echter uitstekend keeperswerk van doelman Voss van Chevremont verhinderde dit. Eerst wist Demsey niet te scoren en enkele minuten later ranselde hij een schot uit de driehoek. Echter na 10 minuten werd Lars Vincken door een uitstekende dieptepass weggestuurd, Lars bleef koel en liet ditmaal de doelman van Chevremont kansloos, een terechte 1-0 voorsprong voor Bekkerveld.

Na de 1-0 haperde de motor bij Bekkerveld een paar minuten, een gretig en uitgekookt Chevremont wist hier raad mee en 8 minuten na de 1-0 voorsprong waren de rollen omgekeerd en stond Bekkerveld met 1-2 achter. Bekkerveld ging echter weer voetballen en de snelle voorhoede was een plaag voor de verdediging van Chevremont. Echter een uitstekende doelman en scherpte voor het doel zorgde ervoor dat 1-2 op het scorebord bleef staan. Na 45 minuten floot de leidsman voor rust. Een aantrekkelijke eerste helft tussen 2 aanvallende ploegen.

Na de rust begonnen van mannen van trainer Cooky Voorn wederom goed. Ook nu werden de mogelijkheden ook niet omgezet in doelpunten. Aan de andere kant spatte een schitterend schot aan Chevremont zijde op de lat uiteen. Een goede voorzet van de linkerkant werd gelukkig voor Bekkerveld niet volledig geraakt door de spits van Chevremont. Na 65 minuten kwam aan de hoop aan Bekkerveld zijde een eind. Een corner werd ingekopt door Chevremont. In de 70e minuut kreeg Chevremont ook nog een terechte penalty, deze werd prima ingeschoten en doelman Rik Klyn was kansloos. Hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit, waar Bekkerveld wel probeerde te blijven voetballen. Na 90 minuten floot de leidsman het goed geweest. Een geflatteerde nederlaag voor de mannen waarin er zeker meer in had gezeten. Echter zijn er een hoop aanknopingspunten waar de blauw witte zebra’s mee verder kunnen.

Volgende week wacht er weer een derby en moeten de mannen uit naar hoogvlieger EHC uit Hoensbroek.

Tekst: Tom Pouls, foto: Tom de Cock