17 november 2018 16:45

Accommodatie

Onbekend

Wat een weelde… Met een ruime selectie startten de veteranen onder ideale omstandigheden de zaterdagmiddaghappening tegen RKASV uit het Maastrichtse Amby. Deze, in 1933 opgerichte, vereniging kan met een kleine 500 leden als groot bestempeld worden. Na talloze verhuizingen, van weiland naar weiland, van boer naar boer en van café naar café, is de  thuisbasis van RKASV  “MFC de Geusselt”, in de schaduw van MVV.

De selectie was zaterdag zo groot, dat Guido Bleylevens als manager de mogelijkheid had om Patrick Beugels te verhuren aan het Achtste en Ralph Temme aan onze tegenstander, die maar tien spelers op het veld kreeg. Of het voor Ralph een testwedstrijd bij onze tegenstander was, is hem niet verteld. Gehuld in blauw trainingsjack van Bekkerveld stond hij in de voorhoede geposteerd. Buiten een paar punters richting het doel van de thuisclub bleef zijn scoringsdrang beperkt. Daarbij moet wel vermeld worden dat Ralph in een ingespeeld team kwam en dat zijn nieuwe teamgenoten hem niet altijd begrepen. Bij een transfer van Ralph naar onze tegenstander is hij wel verplicht om zich het Maastrichtse dialect eigen te maken…

Omdat een aantal spelers na de wedstrijd verplichtingen elders had, werd deze partij een stief kwartiertje eerder afgetrapt. Gene Hoop was zo als wel vaker de bekwame leidsman. De thuisclub, vanwege de in blauw gehulde tegenstander, in geel tenue ging furieus van start. Onze sportieve opponent kwam er eigenlijk niet aan te pas. Kans op kans en nog meer kansen werden gecreëerd, maar de afronding liet zoals wel vaker te wensen over. Verdedigend kende de thuisclub, buiten de eerder vermeld puntertjes, weinig tot geen problemen. Tot even voor rust RKASV een eerste maal toeslag. Bij een onoverzichtelijke situatie kon onze doelman Chris geen afdoende antwoord geven op een gasteninzet. Hij werd in de rust gewisseld. Na doelpunten van Guido, Chanan en Nuri (?) had te thuisclub toen al een “geruststellende” 3-1 voorsprong genomen. Tijdens de rust verscheen Ralph in het kleedlokaal bij de thuisclub en hees zich voorzichtig in het gele thuisshirt. Dit was echter tevergeefs toen bleek dat de te laat gearriveerde spelers van RKASV niet konden spelen ten gevolge van blessures.

Na de pauze begonnen de gasten energieker te spelen. Hadden zij de bananen gekregen en wij niet? De eerste grote kans was echter voor Chanan die de bal niet langs de keeper kreeg.

Maar meteen daarna was het de beurd aan RKASV. Het middenveld werd gemakkelijk overbrugd en ook door de verdediging van Bekkerveld ging hun aanval als een mes door zachte boter. Er viel door Frank Otten, die de 2de helft onze keeper was, niets te houden aan de 3-2. Na nog een goede kans te hebben gemist door Chanan sloeg de bal na een afstandsschot onder de lat in de goal van ... jawel Bekkerveld. Aan weerskanten waren nog enkele goede kansen maar uiteindelijk bleef het bij een verdiende 3-3 voor beide partijen.

In de 3e helft werden de spelers op fritten en snacks getrakteerd.

Komende week wordt een Derby-uitwedstrijd gespeeld tegen Weltania gespeeld. Aanvang 17:00uur. Op de gebruikelijke manier aan-/afmelden bij Guido.