Datum

3 november 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Wat als… de kansen wel benut werden, de verdediging minder drang naar voren had gehad, geduld een schone zaak geweest was en de voorsprong vijf minuten voor tijd gekoesterd was… Nu werd een wedstrijd verloren, die eigenlijk al in de pocket was. Als een ploeg in een wedstrijd vier keer scoort, is dat vrijwel altijd voldoende voor de overwinning. Deze zaterdag echter niet. Pech, flaters en een straf schot in de driehoek maakten onze doelman, die niet eens een slechte partij speelde, een handvol keren kansloos.

LHC bracht zaterdag een bezoekje aan Bekkerveld en beëindigde een serie van overwinningen; alleen de openingswedstrijd tegen Haanrade ging verloren.

Laura Hopel Combinatie, een fusieclub maar voor 1999 elkaars rivalen. Voor de fusie waren beide verenigingen jarenlang buren op de Anselderlaan in Kerkrade. VV Laura in geel-zwart, vv Hopel in rood en wit hadden beiden binding met de omliggende particuliere mijnen. De Laura-leden waren de beambten en het overige bovengrondse personeel, vv Hopel was er voor de Koelpieten, de “ondergronders”. Na de mijnsluiting was fuseren toch nog een moeilijke zaak vanwege de beide “bloedgroepen”. Op de rand van de vorige eeuw vonden beide verenigingen elkaar en thans is het een bloeiende club binnen Kerkrade. De huidige accommodatie is gesitueerd op en naast het oude terrein van Laura. Waar vroeger het oude Hopelterrein lag, ligt nu een turborotonde…

Zaterdag troffen beide teams elkaar op het tweede veld, onder leiding van de weer onopvallend dus goed leidende Jos Schroeders. 14 man had Guido, zelf afwezig, bijeen gesprokkeld. Het weer was prima, het materiaal in orde; dus wat kon onze voetbalmiddag nog bederven. Een nederlaag dus en die kwam er…

Vijf minuten waren gespeeld en de stand was al 1-1. Mark opende de score. De opening van deze partij was gelijk aan de wedstrijd van vorige week: de eerste de beste tegenaanval lag de gelijkmaker al in het netje. Een diagonaal schot, na te ver van de tegenstander verdedigen, was onze sluitpost te machtig. Na een hernieuwde voorsprong was geschutter in de thuisclubverdediging de basis voor de gelijke ruststand. Twee verdedigers traden besluiteloos op bij een klutsbal. Tussendoor hadden de Bekkerveldvoorwaartsen een paar prachtige mogelijkheden laten liggen, onbenut gelaten. En dan gaat vaak het geweer naar achteren los!

Na rust ging het plots erg snel. Andreas Jurewicz en onze Mark scoorden. Het laatste doelpunt, de 4-2 was een klassieker. De gastendoelman liet de vangbal tussen de benen door het doel in lopen. Een verdekt schot in de driehoek betekende weer de aansluitingstreffer.

Daar waar de bezoekers dreigend op zoek gingen naar de gelijkmaker vond een aantal Bekkerveldverdedigers dat aanvallen de beste verdediging is. Maar ja, beloop dat maar… De gelijkmaker kwam er door weer een klutsbal een paar minuten voor het eindsignaal. Dan het gelijkspel koesteren?  Geen sprake van: vol op de aanval, ook de verdedigers! Gevolg: counter en het vijfde tegendoelpunt.

Na het laatste fluitsignaal droop de thuisclub hevig teleurgesteld af. Dit was wel even een dreun, die de derde helft merkbaar was. Een klein select groepje veteranen hield de LHC-spelers gezelschap tot de klok van acht uur.

Volgende week spelen de veteranen weer thuis: aftrap 17.00 uur tegen Sporting Heerlen. Trainen op woensdag en hopelijk meer dan de (gemiddeld) zes spelers.