Datum

20 oktober 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Op 1 april 1929 stapten een aantal voetbal fanaten café Smeets binnen om de fusie rond te praten tussen de toenmalige verenigingen “Furenthela (opgericht in 1909), Germania en Juliana en het nieuwe kind V.S.V.Voerendaal was geboren. Hetgeen de wortel is van onze huidige tegenstander R.K.v.v.Voerendaal.

Onze tegenstander kende vandaag geen luxe in de vorm van een wisselspeler. Bekkerveld had er eentje. Maar door een lichte blessure bij Mees moesten we daar al veel te vroeg van gebruik maken.

De wedstrijd stond onder leiding van scheids Jos Schroeders en twee vlaggers. De scheids had zeker gedurende de eerste helft geen vrienden kunnen maken bij de gasten. Deze vonden namelijk dat de goede scheids te veel in het voordeel van Bekkerveld floot. Dit probeerde de scheids in de tweede helft een beetje goed te maken.

De wedstrijd tegen de rood-wit geklede tegenstanders van R.K.v.v.Voerendaal begon, zoals menige keren dit najaar al gebeurde, bij zonnig weer. Echter ditmaal met een licht speloverwicht door de gasten. Hetgeen echter niet resulteerde in echte scoringskansen.

Uit een ietwat verrassende tegenaanval door onze “oh zo snelle Ger” (ook na de wedstrijd was ie snel weg) via de linker kant, konden we al vrij vroeg in de wedstrijd de 0-1 bejubelen, nadat de voorzet van Ger door een vrijstaande verdedigende tegenspeler binnen de 5m onhoudbaar in de lange hoek werd gekopt. Desondanks bleef ook daarna het speloverwicht bij de gasten.

Een lange bal op Chanan weer via de linker kant en zijn “lobje uit het boekje” over de uitgekomen keeper heen, betekende de 0-2. Ook de 0-3 resulteerde uit een lange bal. Ditmaal via rechts. De doorgelopen Mark legde de bal precies op de voet van de aanstormende Chanan terug, die de bal beheerst in het midden van de goal binnentrapte.

Kort voor de pauze had Chanan wederom de kans de bal gewoon binnen te tikken. Echter hij was iets anders van plan. Eerst nog eens op de verdediger wachten. Deze dan uitkappen. Daarna de keeper op het verkeerde been zetten, wachten tot deze helemaal op de grond ligt en dan met de bal de goal in lopen. Ja … zo gemakkelijk en beheerst kan scoren zijn.  Bij de stand van 4-0 gingen we de rust in.

Uit een foute afspeelbal aan de kant van verdediging van Voerendaal resulteerde de 5-0. De bal die niet bij een medespeler terecht kwam, maar bij Chanan belande, wist deze zodanig op de vrijstaande John af te leggen, dat deze er alleen maar op moest letten de lege goal niet te missen. En dat deed hij dan ook niet.

Voerendaal wist nog iets terug te doen en zo kreeg onze keeper Frank Otten, die Chris vandaag volwaardig had vervangen, iets meer te doen.

Na enkele goede reddingsacties en wat vliegwerk door Frank werd het toch nog 5-1 na een mooie aanvalscombinatie door het centrum van onze verdediging en een geplaatste bal in de lange rechter hoek. Onhoudbaar voor onze keeper, die “not amused” was omdat hij de nul niet kon vasthouden tot het einde van de wedstrijd.

Via een strak ingeschoten lage bal vanaf buiten het 16m-gebied dwars door onze verdediging heen viel ook nog de 5-2. Maar voor Voerendaal kwam dit allemaal een beetje te laat.

In de laatste minuut van de wedstrijd had onze Mees vanaf korte afstand tot twee keer toe de kans om te scoren, echter mikte hij twee keer achter elkaar op de keeper zodat de eindstand uiteindelijk bij 5-2 bleef.

Man van de wedstrijd: Chanan, niet alleen vanwege zijn 3 goals en een assist, maar ook in de derde helft bleef hij de aanval inzetten op de schaal met fritten en snacks. Hetgeen hier met een biertje werd afgerond.

Aanstaande zaterdag op 27.10.2018 staat de volgende thuiswedstrijd op het programma: 17.00 uur  tegen S.V. Zwart-Wit `19 (uit Eys).  Aan- en afmelden op de gebruikelijke wijze bij Guido.