22 september 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

WDZ is een amateurvoetbalvereniging uit Bocholtzerheide gelegen in het mooie Limburgse dorp Bocholtz, gemeente Simpelveld. De volledige naam van de club is RKVV WDZ, wat staat voor: Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Wilskracht Doet Zegevieren. De vereniging werd opgericht in 1959. De clubkleuren zijn wit en zwart.

Onze tegenstander kent, volgens Jo Brouwers (aanvoerder van de WDZ-veteranen), ook het fenomeen van 24-spelers op de spelerslijst te hebben staan en toch blij te kunnen zijn, dat je er op zaterdag uiteindelijk ook 11 spelers op het veld hebt staan. Zo gebeurde het ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen de veteranen van Bekkerveld. Bekkerveld zelf had deze dag de luxe van één wisselspeler.

De wedstrijd stond onder leiding van scheids Frank Otten. Merlijn Otten en Jasper Jurewicz waren de grensrechters. Alle drie hadden ze een vrij rustige zaterdagnamiddag en deden soeverein hun werk.

Voordat we ingaan op het verloop van de wedstrijd, een kleine correctie van het wedstrijdverslag van vorige week tegen Jekerdal: de eerste goal werd niet door Gerard maar door Nuri gescoord. Sorry hiervoor.

De wedstrijd tegen RKWDZ begon, bij lichte regenval, zoals door velen gehoopt en verwacht met een duidelijk speloverwicht door de thuisclub. Dit resulteerde in enkele goede scoringskansen, maar gedurende de wedstrijd bleek Bart, de keeper van RKWDZ, een echte “sta-in-de-weg” te zijn.

Zo konden o.a. Felix (bedankt dat je mee kon doen!) en Nuri, ondanks hun goede scoringsposities, de bal niet langs keeper Bart het net in krijgen.

En wat gebeurt er dan zo vaak als de ene ploeg de kansen niet benut? Jawel hoor… RKWDZ scoorde al bij de eerste kans na een lange pas naar voren. Onze keeper Stephan van de Brand (ingevallen voor onze vaste keeper Chris) kwam de aanvaller van WDZ in die zin een beetje tegemoet door zich als een echte lijnkeeper te gedragen die echt niet gewild was de doellijn te verlaten. Door een schuin schot van korte afstand in de lange linker hoek was er dan ook geen houden meer aan. 0 -1.

Geen 5 minuten later kwam WDZ voor de tweede en tevens ook de laatste keer in de wedstrijd echt gevaarlijk voor het doel van keeper Stephan. De bal werd, zonder enig verzet aan de kant van de verdediging van Bekkerveld, door de linksbuiten van WDZ net links naast de goal getrapt.

Aan de andere kant probeerde eerst Ger met een solo, nadat hij drie verdedigers had gepasseerd, met een stiftballetje over de keeper heen tevergeefs te scoren. Ook Nuri scoorde niet met zijn omhaal omdat WDZ-keeper Bart weer eens ter plekke was. Uiteindelijk deed Patrick Beugels dit wel met een afstandsschot in de rechter benedenhoek van de goal. Onhoudbaar voor keeper Bart.

Ondertussen was een speler van WDZ geblesseerd geraakt en speelden we tot de rust met een man meer op het veld.

Net voor rust wist Paul Spijkers uit een hoekschop vriend en vijand (en zichzelf?) te verrassen door de bal met zijn hoofd mooi en onhoudbaar in de linker benedenhoek van de goal te koppen.

Ruststand: 2 – 1.

Onze Gerard speelde de tweede helft mee aan de kant van WDZ, zodat we weer 11 tegen 11 konden spelen. Gerard, bedankt hiervoor. WDZ wist hem dan meteen op de goede plek te zetten met als directe tegenstander Ralf, die vandaag in tegenstelling tot vorige week heel degelijk en beheerst speelde. Ook hiervoor complimenten van de verslaggever.

Het speloverwicht aan de kant van Bekkerveld resulteerde in de tweede helft maar in één extra treffer door een verrassend lobje van Nuri vanaf de 5m met de rug naar de goal toe. Wel was er nog een schot door Andreas op de paal. De wedstrijd was buitengewoon sportief en zonder enige commotie op het veld verlopen.

Zo zou het altijd moeten zijn. Hopelijk ook aanstaande zaterdag, want dan staat de eerste uitwedstrijd op het programma: 17.00 uur uit tegen RKVV Neerbeek in Beek.

Aan- en afmelden op de gebruikelijke wijze.