Datum

26 mei 2018 16:30

Accommodatie

Onbekend

Vrijdag voorafgaand aan deze wedstrijd werd Guido geconfronteerd met de afmelding van de oorspronkelijke tegenstander VKC-Passart. Nu is het hem wel toevertrouwd om op zeer korte termijn nog ergens een tegenstander uit  de hoge hoed te toveren. VKC is immers niet het enige team in deze regio dat de manschappen niet bijeen krijgt. Zo langzamerhand zijn er veel teams met, al dan niet structurele, problemen als het gaat om een elftal op de been te brengen. Wij weten er alles van. En dan is e-mail een dankbare hulp.

FC Kerkrade – west werd de tegenstander in Kerkrade. FC in de naam staat voor Fusie Club, ontstaan in 2003 door het samengaan van de vermaarde vv Heilust, de oude accommodatie lag bijkans op het oude Rodastadion op Kaalheide, en de niet minder beroemde FC Gracht, voorheen  Grachter Boys. En ook nog een club met kunstgrasvelden en een  echt grasveld… Wij mochten weer eens op echt gras spelen.

Na veel afmeldingen had Guido toch weer een team op de been weten te brengen. Het was weer veel regelen en bellen want blessures en afmeldingen waren er weer bij de vleet. Na de winterstop is de personele bezetting wel vaker een probleem. Oorzaak?

Eindelijk weer eens een zege

Na een serie nederlagen ging Bekkerveld op zoek naar een positief resultaat. De wedstrijd kende een sportief verloop. De scheidsrechter had weinig moeite de acteurs in het gareel te houden. Er ontspon zich op het gras een levendig partijtje waarbij de gasten de boventoon voerden. Kansen bij de vleet, afwerking minder…

Door doelpunten van Eelco en Guido namen de Bekkervelders een terechte 0-2 voorsprong. Verdedigend waren er weinig problemen tot dat een van de geel-blauwe spelers de bal in de middencirkel per ongeluk verkeerd op de voet kreeg en met een prachtige, ongemeende boogbal onze doelman verschalkte.

De tweede helft bood een soortgelijk spelbeeld: veel balbezit voor de bezoekers, kansen bij de vleet maar afronden… twee keer was het prijs: een eigen doelpunt en een doelpunt van een onzer voorwaartsen bepaalden de eindstand op 2-4. Tussendoor had de thuisclub de marge nog kunnen verkleinen door weifelend ingrijpen van de verdediging.

De derde helft was prima verzorgd maar de afvaardiging van de gastenploeg was maar minimaal. Net als het afmelden een verantwoordelijkheid is jegens de medespelers, is de derde helft een vast onderdeel van de veteranenwedstrijd op de zaterdag. Zeker als je als team te gast bent, is het wel zo netjes als er meer dan de vier spelers van deze zaterdag de derde helft bezoeken. Uiteraard, niet iedereen kan of wil tot in de kleine uurtjes de derde helft uitzitten. Dat je een keer meteen weg moet, moet kunnen. Hoe vinden wij de zeer matige opkomst voor de derde helft bij onze thuiswedstrijden?

Voor komende zaterdag staat (nog) geen wedstrijd op het programma. Dat betekent, dat de veteranen het zomerreces starten. Op zaterdag geen wedstrijd, op woensdag blijft de mogelijkheid om de conditie tijdens de training op peil te houden: van 20.30 uur tot 21.30 uur.