T.J.N. Hameleers

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Ondanks dat het vandaag gaat om niets minder dan een finaleplaats in de beker, iss de voorbereiding weer eens ouderwets chaotisch. Naast de nodige afzeggingen blijken opeens maar liefst drie spelers op de één of andere manier onvindbaar. Waaronder uitgerekend de beide backs. Het gevolg is dat er na lange tijd weer eens een door elkaar gehusseld elftal aan de aftrap verschijnt. Met op de linksback positie debutant Philip Bleijlevens. En als rechtsachter de eveneens linksbenige en van origine middenvelder Dion Otten. Op het wedstrijdformulier staan 5 reserves. Maar alleen Sil Lardinois en Ryan Dubois zijn bij het begin van de wedstrijd ook fysiek aanwezig.

Ondanks deze mutaties begint Bekkerveld2 goed aan deze halve finale tegen Helden2. De gasten, een kleurloze middenmoter in de Reserve 2e klasse B maar tot nog toe zeer overtuigend in de knock-out fase van de beker, worden direct onder druk gezet. Enorme kansen worden in de beginfase echter niet gecreëerd. En gastendoelman Roel van Dijk hoeft na een goede aanval van Bekkerveld2, dat wel, zijn kunnen alleen te tonen op een pegel van rechter aanvaller Lars Vincken. Na ruim 10 minuten leidt de thuisploeg dan echter dom balverlies centraal op het middenveld. En met een splijtende dieptepass wordt de snelle aanvaller Koen Maessen diep gestuurd. Eén op één met Mirco Bindels passeert Maessen schuin vanaf het 5-meter gebied de doelman in de lange hoek. Na de eerste de beste tegenstoot staat Helden2 onverwacht met 0-1 voor. Bekkerveld2 gaat echter door met voetballen. En alweer is het Vincken die kort na elkaar Roel van Dijk met twee afstandsschoten tot optreden dwingt. Na ruim 25 minuten spelen slaat dan het noodlot echter toe. Bij een hoekschop komen van Dijk en Yvar Spanjer van Bekkerveld2 hard met elkaar in aanraking. Waar Spanjer niks mankeert, ligt van Dijk geruime tijd op de grond. Een uitgebreide behandeling biedt geen soelaas. En van Dijk moet noodgedwongen het speelveld geblesseerd verlaten. In zijn plaats neemt veldspeler Shendo Zeevenhoven plaats onder de lat. En ook aan de kant van Bekkerveld2 een wissel. De niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen Sjoerd Pellegrom wordt vervangen door Sil Lardinois. Als scheidsrechter Hameleers de wedstrijd, die geruime tijd heeft stilgelegen, weer hervat, is het Helden2 dat duidelijk beter anticipeert op de wijzigingen in het veld. Net voor het half uur is het namelijk Nick Verstegen die met een prachtige lob over grote afstand voor de 0-2 zorgt. Voorafgegaan door opnieuw een snelle counter. Slechts 7 minuten later is het weer raak voor de gastenformatie. Nu is het Ruud Wilms die aan het einde van succesvolle tegenstoot numero 3 staat. Waarmee de stand op 0-3 is gekomen. En deze wedstrijd voor Bekkerveld2 al in de 1e helft op een enorme deceptie lijkt uit te draaien. Toch rechten de gastheren voor het rustsignaal nog eenmaal de rug. Maar tot drie keer aan toe worden riante kansen niet benut. Een bal gat over het doel en twee maal redt Zeevenhoven op miraculeuze wijze. In de, vanwege de blessurebehandeling voor van Dijk, ruim bemeten blessuretijd ontstaat dan echter niet voor de eerste keer een scrimmage in het doelgebied van Helden2. Waarbij Danny Driessen met zijn hand voorkomt dat de bal de doellijn passeert. De aansluitende strafschop waarvoor Hameleers vervolgens fluit lijkt niet onterecht. Maar de rode kaart die Driessen en passant krijgt voorgehouden is wel een erg zware straf. Met een man minder moet Helden2 zien hoe Marijn Gulpen de bal vanaf 11 meter hard langs Zeevenhoven in doel jaagt. En daarmee mildert tot 1-3. Inmiddels duurt het eerste bedrijf al ruim 50 minuten. Maar staan de resterende acteurs nog in het veld. De laatste grote kans is dan weer voor Bekkerveld2. Maar Sil Lardinois is geen kopper. En zijn kopbal op een prima voorzet gaat hoog over het doel.

Met twee doelpunten achterstand maar een mannetje meer in het veld is het voor Bekkerveld2 zaak om de resterende 45 minuten te gaan jagen op doelpunten. En als snel heeft men succes. Het is de na de winterstop volledig opgebloeide Tim Niemarkt die een voorzet van Lardinois in doel tikt. Er zijn dan nog 35 minuten te spelen en de stand is nu 2-3 geworden. Kort hierna kopt de als centrale middenvelder begonnen, maar nu als aanvaller actieve Stijn Vlecken de bal op de bovenkant van de lat. In de tegenstoot een levensgevaarlijke uitdraaiende voorzet vanaf de linker aanvalsflank van Helden. De bal wordt door alles en iedereen gemist. Er is geen tijd om opgelucht adem te halen. Want aan de andere kant schiet Lardinois na een korte corner op aangeven van Otten de bal alweer hard in het zijnet. Het is inmiddels wel éénrichtingsverkeer geworden richting het doel van Helden2. Dat met 9 spelers op de eigen zestien staat. Exact tien minuten na het vorige doelpunt is het dan ook voor Bekkerveld2 een derde keer raak. Ditmaal is het Lardinois zelf die een afvallende bal oppikt, vanaf rechts naar binnen kapt en met zijn zwakke linkerbeen in de korte hoek raak schiet. Na dik een uur spelen is binnen een half uur een achterstand van drie doelpunten goed gemaakt. En kort na de derde treffer ontstaat een enorme kans voor Bekkerveld2 op de voorsprong. De bal wil er echter niet in. Maar vijf minuten na die derde treffer gaat de bal opnieuw op de stip. Terecht. Want de doorgebroken Lars Vincken wordt hard neergehaald. Wederom eist Gulpen de bal op. En mikt dit keer in de andere hoek. De bal spat keihard op de kruising uiteen. Maar gaat niet in doel. Kort na deze tegenvaller komt Bekkerveld2 toch voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong. En opnieuw is het Tim Niemarkt die scoort. Als hij de bal uit een hoekschop van Lardinois voorbij de aarzelende Zeevenhoven in doel tikt. Nog geen 10 minuten later wordt het zelfs 5-3. Het is Vincken die een lange pass van Yvar Spanjer op waarde schat en knap solerend afrondt. Dit lijkt de genadeslag voor Helden2. Dat echter nog eenmaal de rug recht. En met een man minder ten aanval trekt. Er ontstaan wel kleine kansjes. Maar men heeft al 80 minuten alles gegeven. Waarvan inmiddels dik 35 minuten met een man minder. Bekkerveld2 komt niet meer in de problemen. Het duel wordt rustig uitgespeeld. Waardoor het voor het laatste fluitsignaal al duidelijk wordt dat de finale is bereikt. Helden2 toonde zich een waardige tegenstander. Ondanks dikke pech kwam het op een ruime voorsprong. Het feit dat men met een veldspeler op doel nog dik een uur moest spelen en de numerieke minderheid vlak voor rust was er uiteindelijk teveel aan. Bekkerveld2 was voetballend beter en had meer balbezit. Maar toonde zich erg slordig en verdedigde bij tijd en wijle nonchalant. Zodat uiteindelijk de meest gelukkige de finale haalt.