F.P.A. Halmans

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

In een wedstrijd die ontzettend meer spannend dan goed is, verslaat Bekkerveld2 in Nieuwenhagen de zeer jonge thuisclub SVN2. Al na 10 minuten komt Bekkerveld2 op voorsprong. Als centrale verdediger Antwan Werink een hoekschop van Lars Vincken van dichtbij in doel schiet. De gemakzucht, het hobbelige veld en het enthousiasme van de thuisploeg, die vrijwel elk duel wint, doet daarna de rest. En 10 minuten voor de thee komt SVN2 verdiend op gelijke hoogte. Als de bal schitterend in de lange hoek wordt gekruld langs de kansloze Ryan Dubois.

Na de rust wordt het er aan de kant van de bezoekers voetballend niet beter op. Gelukkig is de inzet hartverwarmend. En dat mag ook wel. Want de inmiddels opgekomen kou grijpt de kleumende toeschouwers als een ijzingwekkende Dementor bij de keel. Toch is het SVN2 dat de beste kansen krijgt. Maar in Dubois een grote sta-in-de-weg heeft. Of anders consequent zelf mist. Halverwege de tweede helft laat kappie Sil Lardinois dan zien hoe het wel moet. Uit geen kans scoort hij wel en schiet de verlossende 1-2 binnen. Daarna is het voornamelijk pompen of verzuipen voor de gasten. SVN2 wisselt aanvallend en strijdt voor elke meter. Maar volhardt in het missen van opgelegde kansen. In de allerlaatste seconde maakt de inmiddels ingevallen Stijn Vlecken dan aan alle onzekerheid een einde. Als hij de bal prachtig met een halve omhaal van grote afstand snoeihard in doel schiet. Meteen na dit doelpunt fluit de leidsman voor het einde. En roetsjt Bekkerveld2 met de hakken over de sloot vanuit de kwartfinale de halve finale in.

Bij de laatste vier zal Bekkerveld2 het moeten opnemen tegen een tegenstander uit het rijtje Avanti’31 2, Helden2 en Venray2. Wij gokken op een uitwedstrijd tegen Helden2 op een donkere donderdagavond. Om daarmee de ultieme déjà vu te creëren. Het was namelijk 25 april 2013 toen de illustere namen van Jori, Marlon, Sander, Spin, Remco, Lars, Wouter, Thommie, Yarin, Pelle, Hamda, Marc, Jef, Rob en Timon promoveerden tot Heerlense helden.

Gezien de status van de enige resterende Reserve Hoofdklasser Bekkerveld2 zou het team als voornaamste kandidaat voor de winst moeten gelden. Gezien het spel van vanavond is dat echter nog maar zeer de vraag. De bekerstrijd kent sowieso zijn eigen regels. Rest ons alleen nog de vraag van de dag: waar komt dat Avanti’31 eigenlijk vandaan???