Veteranen verliezen met 0-2 van Jekerdal

Datum

19 mei 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Na een reeks nederlagen traden de veteranen deze zaterdag aan tegen de Maastrichtse leeftijdsgenoten van Sportclub Jekerdal. Deze vereniging is eind vorige eeuw ontstaan na de fusie van het gerenommeerde MKC (Maasvogels Kimbria Combinatie) en Sint Pieter. Onze tegenstander is het oude veteranenteam van Sint Pieter, Jekerdal 1.

Teammanager Guido had zijn beste beentje weer voor moeten zetten om een elftal bijeen te (sch)rapen. De vorige week nog gehuurde spits Tony meldde zich ter elfde ure af; daarvoor had Guido nu wel een goed fluitende en goed leidende scheids weten te strikken in de persoon van Jos Schroeders. Hij moest zijn taak in deze sportieve wedstrijd zonder assistentie langs de lijn volbrengen en deed dat met verve.

De gasten, ook maar met elf man vertegenwoordigd lieten tijdens de sportieve wedstrijd een gaaf spelletje “catenaggio” zien. Deze tactische spelvorm werd medio jaren zestig beroemd, toen het Italiaanse Internazionale Milaan de ene prijs na de andere won. Het komt in het kort hier op neer: met zo veel mogelijk spelers achter de bal, gelederen kort op mekaar geposteerd, met slechts een of twee aanvallers gokken op de counter om vervolgens na zelf gescoord te hebben de pot achter dicht gooit. En die pot was de tweede helft dicht…

Precies volgens dit scenario verliep deze wedstrijd. Het veelvuldig aanvallen van de thuisclub, een enkele counter van de gasten die gevaarlijk bleek en een verdedigende fout, die koelbloedig afgestraft werd. Ondanks een vijftien gemeende doelpogingen in de eerste helft van de thuisclub stond er bij rust toch echt 0-1 op het scorebord. De gastendoelman hoefde ondanks al die doelpogingen geen enkele keer naar de grond. En toch werd er niet slecht gespeeld. Maar enig fortuin ontbrak bij de thuisclub. Dat er sprake was van een gelijk opgaande partij bleek uit het aantal kansen voor beide teams: een ruststand van 4-1 of 1-4 was beiden mogelijk.

De tweede helft: hetzelfde laken een pak… een aanvallende thuisclub, een strak verdedigende gastenploeg die nu zelfs de betere kansen kreeg. Zo sloop binnen de Bekkerveldgelederen toch onnodige, onderlinge irritatie in de ploeg, hetgeen het veldspel niet ten goede kwam. Het tweede doelpunt van de bezoekers: een steekpass op de zestien, de uitkomende doelman die net te laat kwam en/of een snellere spits die net eerder aan de bal kwam. De aanvaller kon vervolgens om de doelman heen het tweede doelpunt scoren.

Na het tweede doelpunt sukkelde de wedstrijd rustig naar het einde. Thuisclub gedemoraliseerd, bezoekers zegevierend…

De derde helft was toch, ondanks het tegenvallend resultaat, gezellig.

Zaterdag as de volgende wedstrijd, uit tegen de volgende fusieclub: VKC-Passart. Aftrap: 17.00 uur.

Vertrek/bijeenkomst 16.00 uur, aan- en afmelden op de gebruikelijke wijze.