10 maart 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Na een korte winterstop van twee weekenden mochten de veteranen deze zaterdag weer eens op eigen veld aantreden tegen vv Jabeek.  De matige seizoen opening tegen Simpelveld moest weggespeeld worden.

Het is best mogelijk, dat wij voor de laatste keer tegen deze tegenstander gespeeld hebben. Jabeek, waarvan ik mij kan herinneren dat Roel Brouwers (niet die van Roda) daar in het verleden eens een ernstige blessure heeft opgelopen, is in vergevorderd  stadium van fusie met VV Doenrade. Laatstgenoemde vereniging heeft nog maar één elftal, Jabeek heeft twee seniorenteams en een veteranenteam. Maar wat beide verenigingen wel hebben? Een echt grasveld….

Teammanager Guido had dertien spelers mogen/kunnen selecteren voor deze partij; alleen was het probleem de scheidsrechter. Deze taak werd voor beiden een helft overgenomen  door de doelmannen van deze zaterdag Chris en Frank. Deze vriendschappelijke partij was voor beiden geen probleem, waarbij ook een compliment voor de sportiviteit van de beide teams. Langs de lijn nam Jasper zijn, bijna vaste, taak als grensrechter waar, dus het arbitrale trio was compleet.

Dat de tegenstander met een, op het eerste oog, vrij “jeugdig” veteranenteam aantrad, baarde vooraf enige zorg; gaande weg bleek dit team eigenlijk geen partij. De eerste de beste mogelijkheid van de gasten werd door Chris onschadelijk gemaakt; verder bleef zijn taak beperkt tot het oprapen van enkele verdwaalde dieptepasses en een paar te nemen doeltrappen.

Nadat Ralph (!) de score geopend had, was deze wedstrijd voor de thuisclub een makkie. Binnen de kortste keren bepaalde Nuri met twee doelpunten de ruststand op 3-0.

Na de keepers- en scheidsrechterswissel in de rust verzandde de wedstrijd in een gezapig partijtje, waarbij de gasten niet beter konden en de thuisclub niet hoefde, het misschien wel geloofde.

Twee spaarzame momenten zijn het vermelden waard: Guido scoorde 4-0 en doelman Frank werd bij een corner gered door een verdediger; hij kopte de bal aan de tweede paal uit het doel…

Om toch nog wat speelminuten te maken bij de veteranen deed Jasper ook nog even mee en bracht nog een vorm van tempo in deze partij; Gerard speelde, zeker het vermelden waard, een sterke partij.

De derde helft was gezellig, presentie mag wel iets meer, de dobbelfles werd gewonnen en vervolgens geledigd…

Volgende week,17 maart treden de veteranen aan op en tegen Eikenderveld; aftrap 17.00 uur, bijeenkomst Eikenderveld 16.30.