Veteranen sluiten najaar reeks af met overwinning

9 december 2017 17:00

Accommodatie

Onbekend

Wat doet een speler, als hij zijn verwachte applauswissel/publiekswissel niet krijgt? Nou, dan regelt hij dat zelf wel!

Dit voorval was eigenlijk kenmerkend voor het duel van zaterdag van de veteranen. Wat was er gebeurd? In de vorige wedstrijd tegen RKSVB scoorde Guido vier keer. Bij gebrek aan invallers speelde hij de wedstrijd uit. Het verwachte applaus bleef dus uit…

Zaterdag stond plots BMR als tegenstander op het veld en niet, zoals gepland, NEC ’92. Personele problemen bij de verwachte bezoekers zorgden dus voor een andere opponent.

BMR dus, een fusieclub van de voormalige voetbalclubs Banholtia, Mheerder Boys en Reymerstokse Boys. Meest prominente onderdeel van deze nieuwe vereniging is Mheerder Boys. Onder leiding van voormalig Bekkerveldtrainer en –keeper Pierre Winkelmolen speelde het eerste elftal in het begin van dit millennium in de eerste klasse. Wedstrijden worden alleen gespeeld in Mheer, de andere accommodaties bestaan niet meer. Ook in deze dorpen, onderdeel van de gemeente Eijsden-Margraten, leiden aan het gebrek aan jeugd en continuïteit.

Het team van BMR, dat zaterdag tegen ons aantrad, is samengesteld uit spelers van “Te Bannelt” en Mheer; Reymerstok speelt met een eigen veteranenteam.

Ook de thuisclub had personele problemen. Volgens de teammanager/voorzitter zou de selectie uit elf, misschien wel twaalf spelers bestaan. Bij tien stopte de teller. Bij de aftrap waren de gasten ook nog niet compleet dus werd met tien tegen tien afgetrapt. Toen er uit “het Heuvelland” steeds meer spelers verschenen, moest er toch iets gebeuren. Na een gelijk opgaande eerste helft, met voldoende kansen voor beide teams, werd in overleg de scheidsrechter gewisseld; een speler van de bezoekers zou de leiding van de sportieve wedstrijd overnemen. Genoemde wedstrijdleider van de eerste helft kon dan de Bekkerveldgelederen versterken. Kwam de thuisclub nog een speler te kort. Met een veel te grote trui werd Jasper Jurewicz (13), de zoon van, de jongste debutant bij het veteranenelftal. En dat werd een debuut!

Bleven beide voorhoedes verstoken van doelpunten de eerste helft, Jasper bracht daar verandering in. Toen Guido het veld onder gebrek aan applaus verlaten had, scoorde Jasper twee maal, 1-0 en    3-0. Een keer met links, een keer met rechts en twee keer tussen de benen van de keeper door… Patrick Beugels scoorde tussendoor nog de tweede treffer.

De derde helft werd gewonnen door de gasten. Zij waren ruimschoots in de meerderheid.

De laatste wedstrijd van de najaar reeks leverde een verdiende overwinning op. Eén nederlaag, één gelijkspel en de rest overwinningen …

Dit resultaat mag niet verbloemen, dat het iedere zaterdag weer moeilijk is om een team, voldoende spelers, op de been te brengen voor een spelletje voetbal en een gezellige derde helft. Dit probleem is niet alleen besteed aan anderen verenigingen. Ook voor onze teamleider, of is het teamlijder, is het iedere week weer een halsbrekende toer om te zorgen voor een eigen elftal, een tegenstander en, óók niet onbelangrijk, een scheidsrechter. Om over een grensrechter maar niet te spreken…  Guido, bedankt!

Het veteranenteam gaat met ingang van komende week met winterreces. Op woensdagavond blijft de mogelijkheid om de conditie “op peil” te houden. Eind februari, begin maart zal de volgende wedstrijd gespeeld worden.