F.P.A. Sanders

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Typisch KNVB. Niet alleen een speelronde in het betaald voetbal gierend uit de klauw laten lopen. Maar twee dagen later ook hopeloos falen bij een simpel potje in de beker voor amateurs. Want wie verzint het nou om de oorspronkelijk lekker op zondag geplande bekerwedstrijd Caesar2 versus Bekkerveld2 ad-hoc 5 dagen naar achteren te schuiven. En vlak na het avondeten te laten aanvangen op een avond dat zich zelfs geen ijsbeer buiten waagt omdat het te koud en guur is. Gevolg: talloze afzeggingen van studenten her en der in den lande en werkenden die het niet op tijd gaan redden. Enige voordeel van deze speelavond is dat spelers van 1, die nog weinig minuten hebben gemaakt, ook hun opwachting kunnen maken. Welkom Dimi en Dems! Maar hierdoor treedt Bekkerveld2 vanavond aan in een formatie die op maar liefst zeven posities is gewijzigd ten opzichte van de voorgaande wedstrijd tegen Erp2. Over Caesar2 geen informatie over team, personele problemen of whatever. Ook geen kennismaking vooraf. Dit komt doordat de verantwoordelijke aan de kant van Bekkerveld2 ook niet op tijd aanwezig kan zijn. Enerzijds door arbeidsverplichtingen. Anderzijds door het streven de auto heelhuids en zonder geflitst te worden naar Beek te laveren. De bodem van de portemonnee is namelijk in zicht. Bijkomend probleem is dat er nu aan de kant van Bekkerveld2 geen assistent scheidsrechter beschikbaar is. Ook stand-in en assistent trainer Jan is deze avond namelijk verlaat (en zal uiteindelijk pas halverwege de eerste helft worden afgezet door verzorger Tibor). Gelukkig heeft trainer Niels een kandidaat assistent grensrechter te weten fixen. Zou deze beste kerel misschien vaker langs de zijlijn op en neer willen draven?...

Helaas worden deze mooie gedachten al snel tijdens de wedstrijd door de scheidsrechter van dienst de grond in geboord. Het is niet met zekerheid te zeggen hoe de leidsman heet. Zijn naam ontbreekt achteraf namelijk op het wedstrijdformulier (ik ga niet beweren dat dit een bewussie was gezien zijn optreden tijdens de wedstrijd). Rechts van dit verslag staat de naam die is overgenomen van de KNVB app. Ohne gewaehr. Maar om ethische reden houden we het in dit verslag daarom bij ‘scheidsrechter’ En wel na een minuut of twintig als de vlag aan de bezoekerskant een allereerste keer de lucht ingaat vanwege buitenspel. Een logisch signaal, want de aanvaller van de thuisploeg lijkt dik buitenspel te staan. De scheidsrechter, zich op dat moment ter hoogte van de middencirkel begevend, negeert het vlagsignaal echter. En roept, als het spel daarna stil ligt, aanvoerder Lardinois van Bekkerveld2 bij zich. En met wel heel veel stemverheffing proclameert dat meneer de aanvoerder zich goed moet realiseren dat zijn assistent grensrechter niet moet proberen de kluit te belazeren anders zal men de consequenties moeten aanvaarden! Lardinois is net zo verbaasd als de overige aanwezigen. En denkt wat u en ik ook denken: ‘Wtf!? Waar slaat dit op en wat moet ìk hiermee?’. Gevolg is echter dat een veelbelovende vrijwilliger de vlag nog nauwelijks durft te hanteren en al in de rust het bijltje in de vorm van een vlag erbij neer gooit. Nou, scheidsie. Dat had best tactvoller gekund.

Daarnaast vestigt de scheidsrechter ook meermaals ongewild de aandacht op zichzelf. Mede door het feit dat het spel van beide ploegen nauwelijks om aan te zien is. Caesar2 beschikt over een aantal erg balvaardige spelers. Maar speelt te onsamenhangend en te individueel om aanspraak te maken op een doelpunt. En bij Bekkerveld2 rent iedereen wel hard en veel en diep. Maar is er niemand die het aandurft om de bal eens in de voeten te vragen. Om daarmee een aanval op te zetten of de bal zelfs maar vaker dan twee passes in de ploeg te houden. Want op die momenten dat er wel doordacht wordt gevoetbald is het ook meteen raak voor Bekkerveld2. Zoals in minuut 9 na een prachtige aanval. Spits Danny Grooten speelt hierbij briljant Lardinois in. Die rustig blijft en de bal breed speelt op de geheel vrijstaande Dion ‘Dynamo’ Otten. Otten heeft zoveel tijd en ruimte dat hij de bal kan aannemen(1), klaar leggen voor het gewenste voetje(2) en beheerst de trekker overhalen(3) voor de 0-1. Verder is het toch erg veel gebraggel van met name Bekkerveld2. En ook van het spel van Caesar2 wordt het kluitje toeschouwers niet warmer. Wellicht dat daardoor de scheidsrechter te veel in de spotlight komt te staan. Maar is het nou echt nodig om 50% van alle ingooien af te keuren waar dat normaal gesproken nooit gebeurt (of is het echt de kou waardoor de spelers hun armen niet voldoende kunnen strekken om de bal vanuit de nek te gooien?). En als Demsey Dowson tot twee keer toe kort achter elkaar ongenadig hard onderuit wordt geschopt door verdediger Bjarne Hoogers van Caesar2 is dat eigenlijk twee keer minimaal donkergeel. En inrukken. De scheidsrechter vindt één keer geel bij de eerste gemene overtreding voldoende. En doet de tweede soortgelijke overtreding van dezelfde speler slechts af met geel. Daarmee zakt bijna iedereen op het veld door de ondergrens en is het niveau dus erbarmelijk. Toch maakt Bekkerveld2 voor de rust nog een tweede doelpunt. Als een mooie aanval andermaal voor succes zorgt. Van achteruit speelt Dimitri Orbons vanuit de tegenaanval Lardinois in. Lardinois omspeelt keeper Stefan van den Berg. Maar moet iets te ver naar links uitwijken om de bal direct in doel te kunnen schuiven. Maar ook nu blijft de aanvoerder van Bekkerveld2 rustig, ziet Mel Angerer centraal helemaal vrij staan en legt de bal nogmaals op een presenteerblaadje. In tegenstelling tot Otten fakkelt Angerer niet lang. En schiet de bal hard en droog in doel. En verdubbelt daarmee de voorsprong.

Na de rust wordt het allemaal helaas niet beter. En lijkt de wedstrijd in minuut 54 definitief beslist te worden. Als Yvar Spanjer de bal onderschept en deze direct diep speelt (en daarbij kiezelhard en zonder enige consequentie achteraf wordt geraakt door een tegenstander). Op Lardinois. Die de turbo aanzet en richting het doel van de tegenstander snelt. Ook nu verliest roadrunner het overzicht niet. En gaat de bal vanaf rechts naar de centraal staande Dowson. Dowson kapt, draait en schiet. En het staat 0-3 voor Bekkerveld2. Waarbij Lardinois voor de derde keer de aangever is. Floecke zou helemaal doordraaien: drie keer laten scoren, maar zelf niet scoren. Caesar2 gooit dan alles op alles en stormt met man en macht naar voren. Het ziet er vanaf de zijkant wel dreigend uit. Maar echt gevaarlijk wordt het niet. Exact tien minuten na het derde doelpunt van Bekkerveld2 is het echter opeens wel een eerste keer raak voor de thuisploeg. Als Lars Voskuilen kan scoren uit de rebound van een niet goed weggewerkte hoekschop. De gedachten gaan onmiddellijk terug naar het vorige bekerseizoen. Toen beide ploegen ook tegenover elkaar stonden. In de kwartfinale in Heerlen. Toen stond het na bijna 70 minuten 3-0 voor Bekkerveld2. Kwam Caesar2 in het resterende kwart terug tot één doelpunt achterstand. En scheelde het niets of het was ook nog 3-3 geworden. In het verloop van de partij van vandaag komt de overwinning van Bekkerveld2 echter niet meer in gevaar. Met name dankzij de goed ingevallen Marijn Gulpen. En de bij Bekkerveld2 debuterende Jim Boonpila. De doelman van Bekkerveld5. En ondanks het falen van de voorwaartsen van Bekkerveld2 die niet meer van de enorme ruimte voorin weten te profiteren. Opnieuw is het dan de scheidsrechter die helaas wat te veel aandacht opeist. Eerst als hij geel geeft voor protesteren aan de bij Bekkerveld2  ingevallen Nawid Tarin. Daar waar gedurende de wedstrijd Afrikaanse overtredingen zonder kaart worden afgedaan. En tenslotte als er 10 minuten blessuretijd worden bijgeteld zonder dat daarvoor enige aanleiding is. In een wedstrijd die al lang gespeeld is en waarbij iedereen kleumend naar een warme douche verlangt. Ach ja, de irritatiefactor is gewoon hoog op deze verloren klote avond en door de man in het zwart wordt deze alleen maar hoger. Uiteindelijk klinkt de fluit toch een laatste keer. En wint Bekkerveld in een slechte wedstrijd met 1-3. Maar eerlijk is eerlijk: het belangrijkste is wel gelukt en dat is dat de volgende ronde is bereikt. Dat het niveau van dit verslag navenant helemaal ruk is, is dan gelukkig ook maar bijzaak.

Niettemin is deze overwinning wel erg welkom. Want een reeks van vijf achtereenvolgende nederlagen wordt hiermee doorbroken. En eindigt Bekkerveld2 de eerste seizoenshelft met een uitslag waarmee het ook vriendschappelijk begon. Waarmee we iedereen de beste wensen, een goeie roetsj en voor 2018 beter voetbal, minder decibellen vanuit de dugout, onzichtbare scheidsrechters en vooral betere wedstrijdverslagen toewensen. TOT VOLGEND JAAR!!!