L.G.A. Bos

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

In de verre uitwedstrijd naar Erp werden de vaste volgers van Bekkerveld2 weer op een aantal verrassingen getrakteerd. Zo maakte Nigel Bougard zijn rentree na een afwezigheid van 4 weken in verband met een hersenschudding (hoe kun je nou iets schudden dat er niet is?...). Bleek Danny Grooten om geheimzinnige reden afwezig. En was een aantal vaste krachten door 1 gerecruteerd. Die dankzij doeldieven tandenknarsend 130 kilometer verderop de gehele wedstrijddag uiteindelijk helemaal niet in actie kwamen. Bovendien blijkt Floecke buiten het veld dusdanig passief dat Bekkerveld2 ook niet op hem en geheid minimaal drie doelpunten hoefde te rekenen. Dus werden er zomaar twee JO-17 spelers uit de hoge hoed getoverd. Stijn en Stijn. Hogervorst en Vlecken. Voor eerstgenoemde zijn vuurdoop bij de prestatieve senioren. Waar Vlecken reeds ruim een jaar geleden op 14(!)-jarige leeftijd zijn vuurdoop had beleefd. In de bekerwedstrijd van Bekkerveld2 uit bij Rimburg1. Stijn V. was destijds zelfs zo jong, dat het niet mogelijk bleek om hem officieel aan het wedstrijdformulier toe te voegen. Dat waren nog eens tijden. Toen het ook plusminus 30 graden warmer was. Bij temperaturen tegen het vriespunt moest er pakweg 130 kilometer noordwaarts inderhaast zelfs een goed ingepakte en tamelijk onervaren assistent grensrechter worden aangesteld door de bezoekers. Maar wel eentje die vooraf beter naar de chef van dienst had geluisterd dan zijn ervaren collega aan de overzijde. Daarover later meer.

Noot: Onze vandaag bijzonder goed gesoigneerde assistent grensrechter is in deze ook de stukjeskrabbelaar van dienst. Diens waarneming van de hiernavolgende vertelsels kan daardoor ietwat vertroebeld zijn van hetgeen er daadwerkelijk gebeurde. Dit wordt zonder scrupules gecompenseerd met een vrije invulling van e.e.a.

Onder, zoals gezegd, bijzonder gure omstandigheden, zette scheidsrechter Bos om klokslag 12 uur de wedstrijd Erp2 tegen Bekkerveld2 in gang. Met bij Bekkerveld2 ook een basisplaats voor de beide 15-jarige Stijntjes. En Bougard vanaf linksvoor. Bekkerveld2 opent prima op het ruime en met natuurgras gezegende hoofdveld, zet vroeg druk en laat de thuisploeg niet in haar spel komen. Dit resulteert al snel in de openingstreffer voor de bezoekers. Het is Sil Lardinois die met een formidabele knal dit doelpunt inleidt. Deze hard en strak ingeschoten bal, die een afstand van zeker 30 meter in minder dan een tiende seconde aflegt, kan ternauwernood door Michel Wagemans, doelman van Erp2, worden gekeerd. Dit alles wel afgespeeld met een fast forward van 100x de normale snelheid. De hierdoor ontstane rebound wordt echter door de attente targetman Vlecken zonder enige slow motion achter Wagemans in doel getikt. Waarmee het dus 0-1 wordt. Lange tijd heerst Bekkerveld2 die eerste helft. Één moment van onachtzaamheid wordt de Heerlense achterhoede echter fataal. Hogervorst, die een dijk van een wedstrijd speelt en zal spelen, maakt zijn enige foutje van de wedstrijd. Als hij met een sliding de bal probeert weg te spelen. Op het zompige veld gaat dat niet goed. Een goed leermoment. Maar wel een hard leermoment. Want op dit niveau worden dat soort inschattingsfouten hard afgestraft. Een Erpse aanvaller omspeelt doelman Mirco Bindels en schiet de bal vanuit een moeilijke hoek over de doellijn. Net voordat de aanstormende Antwan Werink de bal nog kan wegwerken. Waarmee de stand op 1-1 komt. Toch gaat Bekkerveld2 de rust in met een voorsprong. Doordat centrale middenvelder Mel Angerer op slag van rust een hoge voorzet van Bougard perfect in doel volleert. Bekkerveld2 koestert een 1-2 voorsprong bij rust.

Na de lauwe thee gaat Erp2 steeds meer drukken. En het is de lange nummer 9 van Erp2, Luuk van der Steen, die zijn team bij de hand neemt. Sleurend en trekkend, her en der een vermeend elleboogje uitdelend en ruziemakend met de scheidsrechter stookt hij het smeulende vuurtje steeds hoger op. Toch is het Bekkerveld2 dat aanvankelijk de meeste ruimte en daardoor ook de beste kansen op een treffer krijgt. Maar men verzuimt in deze fase te scoren. En dat breekt de ploeg zuur op. Eerst is het namelijk, bijna halverwege de tweede helft, van der Steen zelf die een afgeslagen bal met een mooie lob in doel doet belanden. En nadat slechts 5 minuten daarna uit een hoekschop zelfs de 3-2 is gevallen, is het wederom van der Steen die kort voor tijd uit een perfecte voorzet van de bedrijvige rechtsbuiten Rob van Rijbroek tegendraads de 4-2 binnen knikt. Bekkerveld2 gooit dan echter alles op alles. En drijft de thuisploeg ver terug. Vlak voor tijd scoort Vlecken dan voor een tweede keer. Als hij zeer attent opnieuw de rebound verzorgt nadat de dit keer wel hard ingeschoten vrije trap van Lardinois ook nu weer onvoldoende gekeerd kan worden door Wagemans. De assistent grensrechter aan de kant van Erp2 probeert nog letterlijk een stokje te steken voor dit doelpunt door de vlag nadrukkelijk omhoog te steken. Had hij even niet goed opgelet toen meneer Bos vóór de wedstrijd luid en duidelijk mededeelde dat hij bij hoekschoppen en vrije trappen zelf de waarneming wel of geen buitenspel zou verzorgen. Onze standvastige arbiter wijst dan ook sans enige hésitation naar het midden. En keurt mijn arme collega voor deze wedstrijd geen blik meer waardig. De resterende tijd biedt echter geen houvast meer voor Bekkerveld2. Waarmee er wel minimaal een helft lang goed gevoetbald en 90 minuten lang gestreden wordt. Maar waarbij men verzuimt om in het eerste gedeelte van de tweede helft de wedstrijd op slot te schieten. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Volgende week zondag vanaf 11 uur anderhalf uur knallen in de thuiswedstrijd tegen NWC2.