Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De teambuilding op vrijdag was goeie. Daar kan het niet aan gelegen hebben. Maar op het personele vlak werden de problemen alleen nog maar groter in vergelijking met een week eerder. Tegenover de terugkeer van Mel Angerer en het beschikbaar zijn van Lars Vincken stond nu de noodgedwongen absentie van Yvar Spanjer in de basis, een nieuw blessuregeval zijnde Jeffrey Pieters en het doorschuiven van Floris Coolen en Sjoerd Pellegrom naar Bekkerveld1. Tel daarbij de langdurige ‘gevallen’ Vinken, Bougard, Gulpen, Hennemann en Sadikovski bij op. En dan is het geen wonder dat AT Jan Datema ook deze week de kicksen weer onderbond. Dit alles deed HT Niels Franzen besluiten om deze week af te stappen van het beproefde 4-3-3 concept en een 3-5-2 opstelling te gaan toepassen.

Tegenstander BlauwGeel2 stond, met een wedstrijd minder gespeeld, slechts 2 punten boven Bekkerveld2. Ook voor de gasten uit Veghel waren er tijden dat men minder laag op de ranglijst stond. In niet overdreven goede weersomstandigheden probeerden beide ploegen er niettemin het beste van te maken. Onder aanvoering van laatste man, capitano en routinier Gerke van den Akker (een speler die Bekkerveld2 duidelijk mist) had de uitploeg de beste kansen. Dit resulteerde in de 26e minuut in de op dat moment niet onverdiende voorsprong voor BlauwGeel2. Het is Slobodan Pupovac, terug op het oude nest na een jaartje Overloon, die een nette aanval besluit met een intikker voor de 0-1. Franzen besluit dan direct om over te schakelen naar het beproefde 4-3-3. En vrijwel direct heeft dit effect. Als Dion Otten namens de thuisploeg een prima interceptie in petto heeft. Sil Lardinois neemt de bal over en geeft een messcherpe voorzet op Danny Grooten. Die de bal uit de draai achter de Veghelse doelman, getooid met rugnummer 23, deponeert. Vreemd genoeg komt dit rugnummer bij BlauwGeel2 niet voor op het wedstrijdformulier. Wellicht dat de doelwachter van dienst dan Sebastiaan de Schouwer is. Die met het op het veld niet aanwezige rugnummer 1 staat vermeld. Tot de rust dan weinig verheffends meer.

Na de bijzonder zwart ogende en sterk smakende thee is het BlauwGeel2 dat als eerste toeslaat. Na een onnozel weg gegeven hoekschop wordt dan nota bene de sterkste kopper aan de kant van de hoekschopnemers niets in de weg gelegd. Van den Akker hoeft niet eens zijn koppie te gebruiken en volleert de laag genomen hoekschop zomaar binnen de 5 meter hard achter de kansloze Mirco Bindels in doel. Slechts drie minuten later is het Pupovac die met zijn tweede treffer voor de 1-3 tekent. En ook dit keer wordt het de tegenstander niet echt moeilijk gemaakt om te scoren. Over een wedstrijd uit handen geven gesproken. Hierna speelt BlauwGeel2 de wedstrijd freewheelend uit. En scoort het ook nog een vierde keer. Het is de nummer 10 Milan Raijmaekers die zijn optreden bekroont met een treffer. En de bal een dikke 10 minuten voor tijd over Bindels in doel lobt. De inmiddels ingevallen en goed spelende JO-19 spelers Marouan Bouta en Jop Engelen kunnen helaas ook geen verandering in de stand meer aanbrengen.

Hiermee verliest Bekkerveld2 voor de vierde keer op rij. En wordt de komende uitwedstrijd tegen het één plaats hoger op de ranglijst bivakkerende Erp2 wel heel erg belangrijk.