J. Cruz

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Bekkerveld 2 (zon)

Het hoofdveld van de plaatselijke SV ligt er vandaag prachtig bij in Budel. Maar toch is het recht om hierop te spelen vandaag alleen voorbehouden aan SV Budel1. Budel2, alhoewel op het hoogst mogelijke niveau acterend, is veroordeeld tot het spelen op een bijveld. Ook van gras. Maar redelijk klein en zonder omheining. Wel met aanzienlijk wat plaggen en gaten. En waar beide dug-outs op minder dan een meter van elkaar afstaan. Dat wordt dus gezellig.

De opening van beide teams is aftastend. Bekkerveld2 probeert het balletje rond te laten gaan terwijl Budel2 gokt op de diepe bal naar de beide bedrijvige voorwaartsen. Eerste moment van opwinding ontstaat als Lars Vincken namens Bekkerveld2 in het vijandelijke strafschopgebied op volle snelheid langs zijn tegenstander snelt en wordt aangetikt. Scheidsrechter Cruz ziet er niets in en geeft een achterbal. Na een stief kwartier heeft Budel2 meer succes. Het schot van Dennis Verstraeten wordt onderweg getoucheerd waardoor keeper Mirco Bindels in het doel bij Bekkerveld2 kansloos is. En de bal uit de netten moet halen. Net als vorige week wederom een snelle achterstand voor Bekkerveld2. Twee minuten later is het dezelfde Verstraten die een goed schot in petto heeft na alweer een counter van Budel2. Bindels redt met één hand. Na ongeveer 30 minuten de eerste echt grote kans voor Bekkerveld2 na, het moet gezegd worden, een prima aanval over de rechterkant. Sil Lardinois speelt hierbij spits Danny Grooten in die de bal panklaar legt voor de mee opgekomen middenvelder Dion Otten. Het lage schot van Otten wordt echter gekeerd door Dennis van Gils. Bekkerveld2 zet in deze fase van de wedstrijd flink druk. Maar de lange ballen van Budel2 zorgen steeds voor gevaar in de achterhoede van Bekkerveld2. Zo ook in minuut 35 als Ruud Ras doorbreekt. Zijn gechipte bal gaat voorlangs. Slechts twee minuten later dan weer een actie van Verstraeten die zich langs een aantal verdedigers wurmt. En besluit met een punter die eveneens naast het doel van Bindels gaat. Vlak voor rust opnieuw alle hens aan dek in de verdediging van Bekkerveld2. Het is nota bene linkerspits Nigel Bougard van Bekkerveld2 die de bal binnen zijn eigen strafschopgebied blokt met beide handen. Scheidsrechter Cruz ziet er ook deze keer geen opzet in en laat doorspelen. In de laatste minuut voor rust dan een scrimmage voor het doel van Budel2. De gasten verzuimen echter om de stand gelijk te trekken. Bekkerveld2 speelt wat plichtmatig en met te weinig overtuiging. Budel2 compenseert het mindere veldspel deze eerste helft met een enorme dosis inzet.

De tweede helft gaat van start met aan de kant van Bekkerveld2 Mel Angerer in de ploeg voor Jeffrey Pieters. Heel vroeg in de wedstrijd schakelt men al om van 4-3-3 naar 3-4-3. Is dit niet koren op de molen van Budel2 met zijn twee handenbinders voorin? Het is in ieder geval Bindels die als eerste handelend moet optreden. Als in minuut 47 Koen Corsten kinderlijk eenvoudig twee spelers van Bekkerveld2 opzij zet. Gelukkig is de keeper van Bekkerveld2 vandaag in een uitstekende vorm. Anders was het leed nu al niet te overzien zijn voor de Heerlense ploeg. Oorzaak lijkt het ontbreken van adequate coaching. Waardoor, ondanks de extra middenvelder aan de kant van Bekkerveld2, nu enorme gaten ontstaan op het middenveld. In minuut 51 dan toch een doorbraak via Sil Lardinois die moederziel alleen op doelman van Gils kan afgaan. Deze actie wordt echter afgesloten voor buitenspel na een vlagsignaal van de grensrechter van Budel2. Op het oog volkomen ten onrechte. De emoties lopen dan ook opeens hoog op omdat de toeschouwers uit Heerlen, precies op de juiste plek staand om te kunnen beoordelen of er wel of geen sprake is van buitenspel, bijzonder heftig reageren op het affluiten door de scheidsrechter. Het is inderdaad erg frustrerend dat de snelle aanvallers van Bekkerveld2 week na week worden terug gefloten doordat een assistent, al dan niet bewust, een verkeerde beoordeling maakt en een scheidsrechter geen gebruik maakt van zijn eigen oordeel. Zeker met deze cruciale achterstand van 1 doelpunt. Vijf minuten later lijkt Lardinois dan revanche nemen. Maar zijn schot wordt gepareerd door de vandaag eveneens uitstekend keepende van Gils. Aangekomen in minuut 58 dan een mooie aanval van Budel2. Die wordt afgesloten met een hard schot van Teun Broers. Bindels voorkomt een uitbreiding van de achterstand met een prima redding. Drie minuten later krijgt Budel2 dan terecht een penalty als Tim Niemarkt de nummer 10 van Budel2, Broers, vloert. Broers schiet deze zelf in achter de nu machteloze Bindels. In minuut 65 wordt het leed voor Bekkerveld2 zelfs nog groter. De zoveelste lange bal wordt op waarde geschat door Philip van Kemenade die kinderlijk eenvoudig de voorsprong uitbreidt naar 3-0 voor de thuisploeg. Een klein kwartier gebeurt er dan niets. Budel2 gelooft het namelijk wel en slaat aan het wisselen. Bekkerveld2 is machteloos en creëert bijna niets meer. Tot 11 minuten voor tijd als invaller Gianluca Martinelli een grote kans krijgt. Maar zijn inzet is te wild. Waardoor er geen sprake is van een gericht schot of een goede voorzet op de eveneens geheel vrijstaande Lardinois. Vanaf minuut 87 slaat dan toch opeens de vlam in de pan. Eerst is het Lardinois die scoort namens Bekkerveld2. Vanuit een vrije trap van grote afstand. Die als een granaat inslaat achter van Gils. Slechts één minuut later moet Angerer eigenlijk een tweede treffer aantekenen. Zichzelf vanuit een lange bal knap vrijspelend alleen voor doelman van Gils is het laatstgenoemde die op het nippertje een volgende tegentreffer voorkomt. Maar die tweede tegentreffer komt er toch. Een minuut later scoort Bekkerveld2 namelijk alsnog. Een overtreding op Martinelli leidt tot een strafschop die beheerst wordt benut door Lardinois. In de tweede minuut van de blessuretijd krijgt Martinelli dan zelfs een niet geringe kans op de gelijkmaker. Een gave actie en dito voorzet van Vincken wordt bij de tweede paal door hem echter niet op waarde geschat. En de slap ingeschoten bal hobbelt in het zijnet. Hierna is de wedstrijd ten einde en gaat Bekkerveld2 verdiend ten onder tegen een Budel2 dat tactisch en fysiek sterker was vandaag. En dat in tegenstelling tot Bekkerveld2, aantredend met 11 tieners in de selectie, wel beschikt over voldoende ervaring en coachend vermogen. Voor uithuilen is geen tijd. Want volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen het nog puntloze OSS’20 op het programma. Aanvang om 11 uur op A Gene Bek.